Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Алкохол и насилие

  • 4 045
  • 77
Здравейте,  с мъжа ми сме женени  от 2 години и нещо имаме бебенце на 4 месеца, откакто се роди тя не сме едни и същи аз съм станала по изнервена и само караница, не знам дали да го нарека пияница, щото аз не го намирам за нормално, но обича да си попива по бутилка бира всяка вечер понякога не му пречи и да станат 2 3. Покрай детето понеже го гледам сама съм се изнервила, но той някак си ме предизвиква понякога да викам пред детето и я плаша, а той налива още и ме удря понякога. Въпроса ми е дали да  го остава или аз да се опитам да се успокоя. Кажете  ми какво да правя вие на мое място какво бихте направили? Благодаря
Виж целия пост
# 1
До преди да прочета, че той налива още и те удря, си мислех, че хормоните са ти в повече.
Стягай се в кръста. Щом удря, бягай! Никой няма право да бие другия. Намираш начин, тихо и кротко, без да му казваш, и се махаш.
Виж целия пост
# 2
Остави го. Не може да стоиш да те удря,  ами ако те нарани сериозно. И детето ти сега ако се плаши, че викаш, помисли как ще се плаши, че баща му бие майка му.
Имаш ли къде да отидеш?
Виж целия пост
# 3
Това не е нормална среда за едно дете да расте. Пиенето след раждането на детето ли се появи? ? Смяташ ли, че можеш да говориш с него без караници и без да е пил? Искаш ли дъщеря ти да си намери такъв мъж след време и да се мъчи/мъчи собствените си деца, като теб? Ако отговорите са всички/повече не, значи трябва да се махнеш. Той няма да се промени. Днес ще бие теб, утре детето ти. Че и с това пиене не се знае до къде ще стигне. Ако имаш къде да отидеш, изнася се по най-бързия начин. Без обяснения и без да се подаваш на манипулации. Много е вероятно да се "промени", докато се върнеш и да ти обяснява как съжалява. Не му вярвай.
Виж целия пост
# 4
Какво бих направила аз?!? След първият признак на насилие бих си тръгнала независимо каква е причината. Една бира или бутилка водка няма значение. Това е едва началото.
Виж целия пост
# 5
Аз какво бих направила е леко садистично спрямо този субект, така че няма да си изказвам мислите писмено. В секундата, в която някой от двойката прояви физическо насилие -  връзката трябва да се прекрати. Това е гнусна проява на надмощие, липса на сякакво уважение, връщане към първобитност.
Същото се отнася и за психическия тормоз, но там жертвата късно разбира, че е малтретирана.
Останеш ли с него, показваш, че той може да те унижава още!
Боклук, без извинение!
Виж целия пост
# 6
Да пие по бира вечер, понякога 2 или 3 не е нищо необичайно, нито го прави алкохолик. Като прочетох, че за това вдигаш скандали бях готова да кажа, че вината е в теб.  То тя вероятно и си е в теб, че си скандалджийка ( може да имаш оправдание, но май си е факт) обаче виновна или не, мъжът ти не бива да удря. Това с ударите тотално сменя картинката - според мен една жена може да бъде удряна само веднъж, защото няма да е там за втори път.
Виж целия пост
# 7
Ако някой нон- стоп ми каканиже и ми вика, като нищо ще го цапна. Той проявява физическо насилие, факт.  Авторката  обаче хич не си поплюва с психическото насилие. Свикнали сме да приемаме мъжете като насилници по подразбиране. Обаче и с квачка да живееш, хич не е лесно. И в крайна сметка, в битката за надмощие всеки се хвърля с каквото може - той с шамари, тя с влудяващо поведение.  Тъй като той очевидно я удря, след като тя прекали с вербалната агресия, бих посъветвала авторката първо да преразгледа собственото си поведение. И ако удрянето продължи и тогава, нещата са ясни- трябва да настъпи време разделно.  Изпил една, че и две бири- голям праз. Ако се налива като смок, е съвсем друго.Но очевидно тук случаят не е такъв.
 
Виж целия пост
# 8
Аз не разбрах за стъклени бутилки ли се пише или за от 2 литра. Защото едно е три малки бири, друго 6 литра.
Виж целия пост
# 9
Това не ми изглежда от семействата, в които една единствена  бира би била  проблем, явно за повече количество става дума.
Виж целия пост
# 10
Ако аз по цял ден се грижа за детенцето и вечерта се опитвам да го приспя, а той си отваря трета бира, определено няма да съм доволна.
Но може би следва някакъв разговор, а  не шамари.
Виж целия пост
# 11
Аз не разбрах за стъклени бутилки ли се пише или за от 2 литра. Защото едно е три малки бири, друго 6 литра.

И аз това щях да попитам.
Каква е тази бутилка- двулитрова ли или 500 мл?

За сега предлагам да се успокоиш и да си гледате добрите отношения. Не знам защо те удря, не е никак редно.
Виж целия пост
# 12
Какво значение има колко бира пие, това не оправдава, че и посяга.
Авторке, дано имаш къде да отидеш с детето. Бягай!
Виж целия пост
# 13
... Това с ударите тотално сменя картинката - според мен една жена може да бъде удряна само веднъж, защото няма да е там за втори път.
Зависи къде се развива действието. Ако в Перник един мъж не удари жена си нито веднъж цяла седмица, тя започва да подозира, че вече не я обича и си е намерил друга... Joy
Виж целия пост
# 14
Чувал съм само за един случай жена да е останала с мъж, който ѝ е посягал някога, а после да се е променил коренно и да са заживели нормално. В този раздел беше споделена историята.

Дори да приемем, че е вярна не е реалистично да разчиташ мъжа ти да се прероди ментално.

Няма значение колко си го провокирала, не може да ти посяга. Живееш с примитив и пещерняк. Такъв не върви към по-благ с времето, тепърва шамарите ще стават новото ви здрасти. Знам, че е лесно отстрани, но дотук са само констатации.

Колкото до лично мнение - може би ще искаш да му дадеш втори шанс много повече от два пъти. Може би и той ще иска, ако види че те губи (но е възможно да даде и банкет). Така или иначе ще дойде един ден, когато ще седнеш да броиш загубените си години с него. Ако успееш да му теглиш един шут в чатала за спомен поне може малко да ти облекчи  броенето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия