Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пъпна херния на бебе

  • 248
  • 3
Пъпна херния на бебе, някой с такъв проблем, мнение.
Виж целия пост
# 1
Преглед при специалист и лечение. Расте детето, расте отвора. Докато са малки не е проблем, при по-големи може да е пречка за нормален живот, спорт и т.н., както и постоянно притеснение за родителите в кой момент ще се "изсипе" и ще се наложи операция по спешност. Синът ми беше на 4 г., когато го оперираха. Обикновено корекцията се прави още в бебешка възраст, стига да е известен проблемът.
Виж целия пост
# 2
Здравейте, много зависи каква е хернията. Големите издувания с отвор над 1 см в диаметър (приблизително) се третират със специални лепенки и специална техника. По-малките хернии може спокойно да се изчакат до към 2 годишна възраст. По света препоръчват даже изчакване до 4 - 5 години. Някои даже смятат, че лепенките са излишни.
Според моя личен опит първоначално опитваме със залепване. Ако няма ефект, ако кожата се раздразва от лепенките, ако бебето е много неспокойно и издуването му пречи на нормалното хранене и изхождане, операцията може да се извърши на 6-ия месец. По правило няма усложнение като заклещване.
Разбира се, има и други сходни състояния, които се представят като херния, така че във всички случаи трябва преглед от детски хирург.
Ако желаете може да дойдете при мен в Детския център на Токуда.
Виж целия пост
# 3
Синът ми имаше херния. Педиатърката слагаше лепенки доста време. Пъпчето сега изглежда  нормално.
Трябва да отбележа, че се е случвало кожата под и около лепенка та да е раздразнена и зачервена.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия