Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Естествено раждане при Д-р Паскалева, Пловдив

  • 200
  • 7
Здравейте! Flowers Tulip

Предстои ми раждане през Септември и съм се насочила към клиника Торакс, гр. Пловдив. Много препоръчана ми беше д-р Паскалева и след четене на доста добри мнения за нея се записах.

Притеснява ме обаче, че още на първия ми преглед при нея в 17та седмица започна да споменава нещица които едва ли не ме насърчават да родя секцио. Всички познати които са раждали при нея също са били секцио, а преди дни ми писа една жена която като мен е получила такова мнение от нея и в крайна сметка е родила нормално и безпроблемно при друг лекар.

Аз подкрепям изцяло естественото раждане и съм против секцио, освен ако няма достоверни и сериозни медицински причини. Не съм сигурна обаче, че тази лекарка мисли така. Grinning И съм в голяма дилема, защото иначе тя ми допада много.

Има ли мами които са родили при д-р. Паскалева естествено? Или поне да познавате такива? Thinking
Виж целия пост
# 1
Може би не е удобно и/или дипломатично, но защо при следваща консултация с лекарката не зададете въпроса си директно към нея. Извън това, че конкретно за Вас, като специалист тя е склонна да ви насочи към секцио, ако не съществуваха предпоставките, с които в момента насоките й към Вас са такива би ли водила естествено раждане? Какъв е процента на естествните раждания водени от нея през последната една година? На какво тя мисли, че се дължи евентуалния висок процент на ражданията секцио, т.е. счита ли, че обективно той е съответствал на висок % реални причини за секцио или често това е избор на самата родилка? Уточнете, че Вашия избор не е такъв и не желаете при отсъствие на категорична причина да се подлагате на секцио.
Виж целия пост
# 2
Много лекари го правят за съжаление. Има един от известните пловдивски АГ, който отказва категорично да води раждания, а е само по график, планирани секцио, до едно.
Виж целия пост
# 3
Здравейте,не съм раждала при д-р Паскалева,но родих при друга лекарка в Торакс,преди 2г.Не е споменавала за секцио,а напротив ,каза ми,че ще родя нормално,освен ако няма причина за секцио.Много по-лесно е секциото за лекарите,не само,че е планирано ами и защото вероятноста да се проточи,да има неприятни случки и непредвидени ситуации е много по-малка.Аз родих бързо и лесно,жената преди мен трудно,с мъки и се наложи да влизат още лекари да помагат.Ако ти искаш да родиш нормално го направи,за мен това е по-добрия вариант,а ако д-р Паскалева не го подкрепя ,смени доктора.Ако имаш и други въпроси може да ми пишеш на ЛС.
Виж целия пост
# 4
Здравейте на всички отговорили до момента и Благодаря за включването! ❤

Poohito,
Разбира се, че ще говоря лично с нея за това паралелно с темата тук. Blush Просо искам мнения от нейни клиенти, защото тя може и да не ми го каже направо например, знам ли.. Thinking А и главно искам да чуя дали са доволни дамите раждали нормално при нея, което си е съвсем различно от провеждането на операция.
Иначе да, ще го обсъдя и с нея определено.

Camille Co,
Аз мисля, че е по-добре е лекаря да го заяви така както вие сте дала за пример и да се знае, че там отиваш за секцио. А не да гадаем и да се надяваме да не си измислят всякакви причини (както се случва често).

Ан3л,
А вие при кой лекар сте била в Торакс? 🙂
Имам резервен вариант да раждам с гост лекар - тоест да не е е лекар от Торакс, но да ползвам клиниката. Моят лекар просто изражда в държавната болница, където не искам да раждам заради лошите условия на хигиена и акушерки. За това се насочих към друго заведение и съответно лекар.   Мисля, че ще сменя на този вариант ако се наложи, но ще се радвам да чуя мнение ако вие имате конкретен пример за лекар в Торакс.
Виж целия пост
# 5
Аз раждах при д-р Видева,още от началото на бремеността ходих при нея,а преди това не съм ѝ била пациент.


Виж целия пост
# 6
След много положителни мнения от познати и от форуми се следях при Паскалева. За проследяването на бременоста нямам забележки, НО в 8-я месец ми каза, че няма да мога да родя естествено, защото плацентата била върху канала, като преди това съм и казвала на няколко пъти, че съм ЗА естественото раждане и тя ме подкрепяше. Направих си преглед при друг лекар и се оказа, че такова нещо няма, а и бебче е с малки размери, което ще улесни раждането. На следващия преглед направо си и го казах, съгласи се с мен и каза, че ще изчакаме за нормално раждане, правехме прегледи за разкритие в 9 месец и т.н.. Когато обаче отидох в клиниката с пукнат мехур, не направиха нищо, за да започне родовия процес, а ме подготвиха за секцио! Ако искаш да родиш естествено, насочи се при друг лекар.
Виж целия пост
# 7
Много ти благодаря за мнението Yummy92! ❤
Именно това имах в предвид в отговора си към Poohito, че аз на нея и да кажа  ако така или иначе не е човек който ще направи всичко възможно да родя естествено - няма смисъл. Това и целя да разбера като търся мнения от нейни пациентки.
Наистина много ми беше полезно, че се включи и сподели твоя опит! 🙂 Особено след като в 21ва седмица аз все още нямам пуснати кръвни изследвания и сега като се обадих нямала свободен час чак до средата на Юни... мисля директно да я сменя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия