За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 002
  • 736
# 105
Правих жито за помен, но нещо сухо ми се получи ( сложих го да се отцежда сутринта и заминах за работа).  Вечерта го застройвах. Много вкусно стана, но сухо. С какво мога да го разводня малко? Слагах портокалов сок, но не стана. Или да не го пипам май?
Виж целия пост
# 106
Правих жито за помен, но нещо сухо ми се получи ( сложих го да се отцежда сутринта и заминах за работа).  Вечерта го застройвах. Много вкусно стана, но сухо. С какво мога да го разводня малко? Слагах портокалов сок, но не стана. Или да не го пипам май?
За мен сухото е по хубаво, не го пипай,  онова течното като ми се проточи....бррррр.
аз така го приготвям - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_370.html
Виж целия пост
# 107
Мерси за отговора за пържолите, а да ги начуквам ли ?
Виж целия пост
# 108
marcheva аз за това го и цедих цял ден, че и аз съм малко бррр от водни жита лигави 😂 Но съм се престарала. Ами да го оставя така, че стана божествено на вкус. Имам сметана, мляко на разположение чудих им се. Ама да не отиде в кофата от много разкрасяване.
Виж целия пост
# 109
Правих жито за помен, но нещо сухо ми се получи ( сложих го да се отцежда сутринта и заминах за работа).  Вечерта го застройвах. Много вкусно стана, но сухо. С какво мога да го разводня малко? Слагах портокалов сок, но не стана. Или да не го пипам май?

Ето така се приготвя житото у нас: Жито за задушница. Става страхотно! Всяко зрънце стои отделно.
Виж целия пост
# 110
Мерси за отговора за пържолите, а да ги начуквам ли ?
Аз лично не бих.
Виж целия пост
# 111
Момичета , как да направя дресинг за зелена салата,  със соса от нар ? Знам че в интернет има рецепти , но ми трябва изпитана такава...
Виж целия пост
# 112
Класическият дресинг е сол, киселина (оцет) и мазнина (зехтин или др.) в съотношение 1:3. От там нататък са свободни съчинения. Добавяш - чесън, подправки (сухи и свежи), семена, горчица, соев сос, сос Уорчестър,  сос от нар или друг, майноеза, кисело мляко, хрян; мед и т.н. каквото ти харесва или смяташ, че ще пасне на продуктите.
Само спазваш правилото дресингът да е силен на вкус, за да овкуси салатата.
Хубаво е и само да поръсиш със соса от нар готовата салата, ако не е в дресинга.
Виж целия пост
# 113
Класическият дресинг е сол, киселина (оцет) и мазнина (зехтин или др.) в съотношение 1:3. От там нататък са свободни съчинения. Добавяш - чесън, подправки (сухи и свежи), семена, горчица, соев сос, сос Уорчестър,  сос от нар или друг, майноеза, кисело мляко, хрян; мед и т.н. каквото ти харесва или смяташ, че ще пасне на продуктите.
Само спазваш правилото дресингът да е силен на вкус, за да овкуси салатата.
Хубаво е и само да поръсиш със соса от нар готовата салата, ако не е в дресинга.
Благодаря ти
Виж целия пост
# 114
При сухо жито крания резултат е по- добър.
Виж целия пост
# 115
За житото както винаги - въпрос на вкус. Пък за статистиката - аз го харесвам всякак. Simple Smile
Animimi90, моля, пак заповядай.
Виж целия пост
# 116
marcheva аз за това го и цедих цял ден, че и аз съм малко бррр от водни жита лигави 😂 Но съм се престарала. Ами да го оставя така, че стана божествено на вкус. Имам сметана, мляко на разположение чудих им се. Ама да не отиде в кофата от много разкрасяване.
Не бих го подобрявала, освен орехи, настъргана лимонова кора и стафиди. Това е, но аз така го харесвам.
Виж целия пост
# 117
Мерси за отговора за пържолите, а да ги начуквам ли ?

Това са хубави пилешки пържоли и не се начукват.
Виж целия пост
# 118
Момичета, миксера изгоря. Мога ли да разбия сметаната с пасатор?Приготвих си продуктите за ягодова торта.
Виж целия пост
# 119
marcheva аз за това го и цедих цял ден, че и аз съм малко бррр от водни жита лигави 😂 Но съм се престарала. Ами да го оставя така, че стана божествено на вкус. Имам сметана, мляко на разположение чудих им се. Ама да не отиде в кофата от много разкрасяване.
Не бих го подобрявала, освен орехи, настъргана лимонова кора и стафиди. Това е, но аз така го харесвам.

У нас винаги сме слагали и галета или начукани бисквити.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия