Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Котето ми е уплашено

  • 392
  • 7
Дайте ми съвет котето ми е уплашено още от както го взехме само докато мръдне някой се плаши. Как да я накарам да се успокои и да не се страхува?
Виж целия пост
# 1
На каква възраст е и кога го взехте? И откъде - от улицата или е било домашно?
Виж целия пост
# 2
На 5,6 месеца беше улично, живее вкъщи от 8 месеца беше на 40 като го взехме от улицата.
Виж целия пост
# 3
Не разбрах, на 5-6 месеца или на 40 дни сте го взели? И от 8 месеца е у вас, а продължава да се стряска? Разрешава ли изобщо да го доближавате, да го галите?
Виж целия пост
# 4
Когато го взехме беше на 40 дни сега е на 5,6 месеца, да разрешава да го галим, но много е страхливо.
Виж целия пост
# 5
Здравейте,

Колко хора живеят в къщата и всички ли се опитват да общуват с него? Възможно е само един човек от къщата да го доближава и то да се чувства, че не е в безопасност. Също така идват ли често външни хора? Нормални е да се страхува от тях. Аз имам две котки и едната е вече на три години, но дойде ли непознат вкъщи веднага се крие и ако я намеря да я взема - трепети и се дърпа. Но през останалото време е щастливо коте.

Хубаво е да си ина собствена територия вкъщи- тоалетната и храната да стоят на място, където не минавате често и то може да стигне до там непосредстено.

Също е добре да се заведе на ветеринар профилактично.

Най-вече честото общуване с него е важно, за да се чувства в безопасност - галене, играене с него и т.н. Пърначално започнете с човекът, който най-лесно общува с него и след това поотделно и останилте членове на семейството. Дано има успех!
Виж целия пост
# 6
Здравейте, живеем 2 души в апартамента котето си има всичко това, което изредихте от гости не се крие а и 1,2 месечно ни идват гости просто, като чуе шум или нещо подобно се крие и го е страх от самото начало е така. Благодаря ви😊😊😊
Виж целия пост
# 7
Аз така разбрах ситуацията: котето се крие от шум, не от хора. Ами има си право да се крие.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия