Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Обрив заради смяна на памперс

  • 298
  • 5
Здравейте,
Преди 3 дни нашето момче се обрина (отново) по изключително жесток начин. Имаше и на дупето, но около гениталиите беше ужасно червено на пъпчици, че и даже по тях имаше. Преди повече от 2 седмици съм сменила марката памперси и реакция нямаше никаква, до този петък.. възможно ли е да е от това или е от жега, храна, урина и т.н В момента мажа удинствено с ген тамицин, слагам го редовно на гърне и вече 3ти ден е без памперс през деня, обрива вече розовее, и като че ли му минава.
Благодаря предварително за съветите!
Виж целия пост
# 1
На каква възраст е детето? Дали не е време вече през деня да е без памперс ? Напр да се ползва за слефобеден сън и вечер?

Мажете ли леко с кремче при смяна на памперс? Навремето от бебе лекции за грижа за бебето препоръчваха поставянето на кремче, което образува един вид защитен слой при допир на кожата с урина/ акото

Може би е опция да му направите през деня няколко сесии вана с лайка (отвара от лайка в малък по размер лиген и да поседи в него без други измивни средства)

Аз съм прилагала т.нар македонско кремче (такова ползваха в родилното),но имах резерва кремът на Себамед и ако “пламнеше”, ползвах него за ден-два
Виж целия пост
# 2
Нямам идея от какво може да е. Аз лайка не съм ползвала и не знам за нея, но смрадликата определено помага. Сложете в едно легенче и детето да поседи малко вътре. Когато моето дете се изрина, много добре му подейства "Бял крем на Рачев". Свекърва ми го поръчва от някъде, но е много хубав.
Виж целия пост
# 3
Здравейте , малкия беше по същия начин , наши познати ни казаха за един крем с билки , който се приготвя в аптека .Мазах го и за два дена всичко изчезна, и не са му излизали повече
Виж целия пост
# 4
Пробвай с Тридерм маз. При мойто детенце с това  веднага след няколко часа имаше ефект. Точно от смяна на памперс и при нас се получи( Молфикс). Повече такъв проблем не сме имали.
Виж целия пост
# 5
Такъв тип обрив прилича на гъбична инфекция. Не знам защо, но при някои марки памперси стават повече такава инфекции, отколкото при други. За всеки случай утре вървете в лаборатория и пуснете изследвания за инфекция плюс антибиограма, така ще знаете точно какво и с какво да лекувате. Сменете веднага марката памперси, мийте често, особено след изхождане, оставяйте открито и това облекчава.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия