Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

От Софиямед до Западен парк

  • 4 104
  • 9
Здравейте! Аз съм от Велико Търново и ми предстои престой в Софиямед за изследвания на детето. Обаче трябва да остана няколко дни в София докато станат готови и ще отседна при една роднина. Може ли да ми кажете има ли някъде до болницата автобусна или тролейбусна спирка или въобще някакъв различен превоз от такси с който мога да стигна до Западен парк?
Благодаря!
Виж целия пост
# 1

Спирка Западен парк на метрото е в жк Люлин. Спирката за жк Западен парк се казва "Вардар".
Последните две са маршрутки.
Ползвай google maps с опция градски транспорт.
Виж целия пост
# 2
Можете да питате около болницата да ви упътят до спирката на автобус 280 в посока Студентски град. Там слизате на Онкологията, ако трябва питайте къде трябва да влезете, за да хванете метрото на метростанция Г.М. Димитров. Там хващате метрото в посока Западен парк.
Виж целия пост
# 3
Много благодаря😊
Проверявах в интернет и ми показва че трябва да се кача на метро номер 2 дано не ме подвежда.
Виж целия пост
# 4
Не се притеснявайте. Сега погледнах на картата. Оказа се, че има 2 блока на Софиямед, не знам точно в кой ще сте, но не са много далеч един от друг. От ДКЦ и Блок 1 спирката на 280 е на около 40 метра. Там се качвате и слизате на третата спирка. Поне половината слизащи на тази спирка, се качват на метрото. Със сигурност ще има хора, които вървят към метростанцията. Там, като влезете, има табели за коя посока са  влаковете, но ако не се ориентирате, пак може да питате.
Виж целия пост
# 5
Ще бъдем в блок 1
Виж целия пост
# 6
Дали влакчето ще е М1(до Летище София) или М2 (до Бизнес парк София) за този маршрут няма значение - изцяло се припокриват (7 спирки) - един билет 1,60 лв.
Може да ползвате и автобус 280 за две спирки (още едно билетче 1,60 лв.).
А ако си закупиш еднодневна карта - 4,00 лв. може би ще е добре. Или 10 бр. талони.https://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/tarifa-i-prevozni-dokumenti/702/tarifa


бул. „Доктор Г. М. Димитров“ 16
1797 НПЗ Дианабад, София
Вървете пешПеш
Около 10 мин, 750 м


Г.М. Димитров

16 мин (7 спирки)

Жолио Кюри

Стадион Васил Левски

СУ Св. Климент Охридски

Сердика

Опълченска

Константин Величков

Вардар

Цена: 1,60 лв.
Виж целия пост
# 7
От къде се купуват тези еднодневни карти от сама спирка ли? Извинявам се за тъпите въпроси, но само веднъж съм ходила в София и то директно с кола в Токуда и никога не съм се разхождала.Абе с една дума казано не знам къде се намирам. А искам малко от малко да съм запозната, защото ще съм с детето ако бях сама щях да си пусна навигацията и пеш щях да отида. Но с дете на 2 години, багаж... Трябва поне малко да знам на къде съм тръгнала.
Виж целия пост
# 8
Еднодневните карти се купуват от будките по спирките. За да ползвате метро с тях, давате картата на служителкатажв метростанцията, за да Ви я завери. Близо до автогарата, на тротоара до Централна гара, има такава будка за билети. И въобще, на по-комуникативните спирки има такива будки. Разстоянието от болницата до метростанцията е дълго, за да се мине пеша с багаж. Още повече, че има къде са се обърка човек, ако не познава маршрута.
Виж целия пост
# 9
Благодаря Ви
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия