За любителите на питки - БОЛЯРСКА ПИТКА

  • 284 885
  • 942
# 15
А дали ще стане да се сложи и сиренце между разточените блатове? newsm78
Аз сложих вместо вода прясно мляко и настъргах сиренце между корите.Чудна стана. Hug
Виж целия пост
# 16
Биляна, голямо благодаря за рецептата.   bouquet Умопомрачително вкусна и лесна е. Мисля скоро да я пробвам и под формата на тутманик!!!
Виж целия пост
# 17
Биляна, голямо благодаря за рецептата.   bouquet Умопомрачително вкусна и лесна е. Мисля скоро да я пробвам и под формата на тутманик!!!

Ирини, аз да не видя нещо, ама покрай тебе и аз се захванах  Laughing. Сега втасва, после ще докладвам за резултата.
Виж целия пост
# 18
И аз да благодаря на Биляна за рецептата.
Днес направих питката и стана много вкусна. Ама и нищо не остана от нея.  smile3534
Виж целия пост
# 19
Да "изтупам" темата от прахта, че очите ми останаха тука Shocked
ЕВАЛА , дет' се вика  bouquet
Виж целия пост
# 20
Най накрая и аз да снимам питката ина4е я правих доста пъти,но този път стана най вкусна....може би за6тото вместо масло между корите сложих маргарин newsm78

Биляна благодаря за рецептата
Виж целия пост
# 21
..само да добавя за имащите машина за хляб 4е аз там я правя цялата,без пе4енето;
4овеко-времето е около 5мин,вси4ко останало е машина-фурна-околна среда(за втасването);
Виж целия пост
# 22
..само да добавя за имащите машина за хляб 4е аз там я правя цялата,без пе4енето;
4овеко-времето е около 5мин,вси4ко останало е машина-фурна-околна среда(за втасването);

С каква вместимост ти е машинката?
Моята е до 900гр и не се събира цялото тесто там.  Confused
Виж целия пост
# 23
Чувала съм, че не е хубаво да се смесват мая и сода бикарбонат. Т.е., че няма смисъл.
Някой правил ли е питката само с мая?

Иначе аз я гледам отдавна, но все не се наемам да се захвана с нея. Една позната я прави за НГ и си облизахме пръстите. Тестото наистина е козуначено. Разкошотия.
Виж целия пост
# 24
С каква вместимост ти е машинката?
Моята е до 900гр и не се събира цялото тесто там.  Confused
мисля 4е и нашата е толкоз,малко се беше позалепило за капака тестото,но си беше ок..пускам програма за тесто,не за хляб,за да не запо4не да пе4е докато се мотам
аз правя само с мая,и то суха
Виж целия пост
# 25
Аз обичам да правя такива неща, така че утре ще се пробвам. Само имам едни въпрос. Колко е грамажа на кофичка кисело мляко в БГ? Тукашните ми се струват по-големи. Аз понеже не ям и нямам дори и спомен колко големи са опаковките.
Виж целия пост
# 26
Само имам едни въпрос. Колко е грамажа на кофичка кисело мляко в БГ? Т

повечето са от 400 г. Simple Smile
Виж целия пост
# 27




се полу4и миналата седмица в машината от следната рецепта на мисля Морена взета от този форум( време за правене 3.5 4аса от минута 1 до краен резултат, вси4ко до деленето на 3 топки го прави машината)

Питка

300гр прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
4 с.л. олио
1 пакетче мая за хляб колкото кибритена кутия
3 яйца
2 с.л. захар 
1 с.л. сол
брашно

Подгрява се половината прясно мляко, да бъде приятно топло, в никакъв случай вряло. В него се слага 1 щипка захар и се разтваря цялата мая. Оставяте маята да втасва( започва постепенно да бухва). След като втаса маята, в тава слагате брашно и смесвате всички продукти по- горе. Да не забравите и другата половина от прясното мляко! Слагате вече бухналата мая и месите. Прибавяте брашно, колкото е нужно, за да спре да лепне и до меко тесто и продължавате да мееееесите до припадък. След това  го биете 100  пъти. Оставяте го да втаса 15 мин. После пак месите и пак биете и пак втасва. След второто втасване делите тестото на 3 топки. Всяка топка разточвате на кора, малко по-голяма от дъното на тавата, в която ще печете. Мажете всяка от корите с олио и ги налагате една върху друга. Нарязвате като торта, на 16 парчета. Навивате парчетата от дебелата към тънката част(като кифлички) и ги редите в намаслена и набрашнена тава. Наредената пита  оставяте да втасва 30мин. След това мажете с жълтък и печете на 200 градуса.
Виж целия пост
# 28
 Браво на вас HugЯвно сте ми повярвали, че питката не е никак трудна Heart Eyes
   
  missZ , аз сега се усетих, че винаги като я правя, ползвам кисело мляко с кофичка от 500гр.Не е проблем и да е повече, без туй след един етап тестото се дооформя с брашно на око.

  cathie, според мен без сода питката няма да е същата.Няма как да стане толкова пухкава.Имам 3 тестени рецепти с мая и сода и те целта е същата, пухкавост на изделието.
Виж целия пост
# 29
Благодаря за отговорите, утре като се снабдя с кисело мляко запрятам ръкави. Ще докладвам след изяждане Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия