Рецепта за сангрия?

  • 571
  • 3
Здравейте.
Разгледах доста рецепти из интернет и няколко много стари теми във форума, но ми е трудно да реша със сигурност как да я направя.
Имаме годишнина утре и искам да направя сангрия от червено вино. Какво вино се използва обикновено? Ние пием сухи вина по принцип - Дорнфелдер, Ризерво, Мерло, Примитиво. Четох в много рецепти, че преди сервиране се добавя газирана вода, но като съм пила в един испански ресторант, не усетих да има нещо газирано.
Ще се радвам да споделите! Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Здравей!
Сега гугълнах рецепти, и ми излезе тази от сайта на супичка.
Колкото пъти съм ползвала нейни рецепти, винаги съм оставала предоволна, и затова смея да препоръчам, ако ти представлява интерес и се довериш- https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BE%D0%B2%D0%B5
Второто мнение в коментарите за мен дава отговор за рецептата-
Класическа или традиционна испанска Сангрия се прави от червено вино и коняк (бренди)/ром... името на тази така вкусна и разхлаждаща алкохола напитка идва от испанската дума Sangre - кръв, или ни трябва кърваво червено вино за Сангрия. Газирана вода може да се добави, а може и с бяло вино но тогава я наричат бяла Сангрия, за да няма изненадани явно Wink


Наздраве в 8.30.
Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Вземи вино, което ви е вкусно. Някое с по-богат букет.
Аз слагам в гарафа виното, една почистена ябълка на резенчета, един био портокал с кората на резени, пръчка канела. Оставям няколко часа да престои в хладилника. После добавям сока от 1 портокал и газирана вода, кубчета лед.
Газираната вода е според зависи: ако пием на обед 1:1, ако я пием вечер по-малко.

По принцип в Испания по заведенията не я правят толкова луксозна, слагат вино и газирано с вкус на портокал 1:1 и ябълка на парчета.
Виж целия пост
# 3
Благодаря ви много.
Утре ще пусна снимки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия