Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как живеете с минимална заплата?

  • 42 124
  • 1 194
# 1 185
Ралито, към общините има проекти за домашни помощници за възрастни хора - работата е почасова, състои се в купуването на продукти, лекарства и подобни. Може самият човек да ви до плаща да почистите или нещо друго, което не влиза като задължен ие в договора ви. Попитайте във вашата община.
Изобщо, има много възрастни хора, които имат нужда от помощ, защото са сами - децата им са в друг град или в чужбина. Имат нужда някой да им на пазарува, да ги заведе на лекар и подобни.
Успех!
Виж целия пост
# 1 186
Относно "вълнените" чорапи, първо няма нужда да са вълнени точно, второ тези, които се съмняват до колко са продаваеми си представят сигурно нещо скучно от едно време, но има всякакви варианти. Скоро четох статия за жена, която изработва и продава различни плетива и за 2 месеца е направила над 200 продажби, продава в etsy, слагам снимка на едни нейни "чорапи" без линк, за да не правя реклама, но да покажа нагледно какво може да се прави, а също и цената, така че надали е на загуба и не печели нищо, има си клиенти, зависи как е изработено и поднесено. Ако човек може да го прави това, защо да не си докарва допълнителен доход.

Скрит текст:
Виж целия пост
# 1 187
Не знам по какъв повод е поста за вълнените чорапи, но знам от опит, че само те ми топлят през зимата.
Като пипна термочорап, е студен, уж е термо. А изплетеният от вълна ми е перфектен. Дори като ходя на гости през зимата, си ги нося в чантата. Защото ми се е случвало да ми е студено, не всички приятели отопляват достатъчно стаята. Отварят вратата към балкона за да пушат.
С една дума - важни са ми точно изплетени от домашна овча вълна чорапите. Добре, че майка ми приживе ми е изплела достатъчно, имам и бели, и тъмни за цялото семейство. Иначе трябваше да купувам от баби, на импрозвизирани сергии или от магазинчета в зимните курорти.
Виж целия пост
# 1 188
Когато се разболея, нямам стопляне, каквото и да обуя. С вълнените чорапи е различно, втресе ли ме, спя с тях и се стоплям. У нас, макар и да е топло, са незаменими. А мъжът ми  цяла зима ходи само с домашно плетени вълнени чорапи, друго не носи.
Виж целия пост
# 1 189
То хубаво, удобни са, има търсене. Но авторката не иска да плете, не иска да търси увеличаване на доходите, не иска да учи нещо ново.
Твърди, че работа за нея няма.
Виж целия пост
# 1 190
За тази 2020 аз започнах да преподавам онлайн, а мм се преквалифицира изцяло. Трябва да си гъвкав, за да оцелееш.
Виж целия пост
# 1 191
То хубаво, удобни са, има търсене. Но авторката не иска да плете, не иска да търси увеличаване на доходите, не иска да учи нещо ново.
Твърди, че работа за нея няма.

Аз я разбирм. Тя в момента няма пари, едва ли ѝ е до дългосрочни планове да се научи да плете, да си купи материали и след много месеци евентуално да започне да изкарва достатъчно пари от това. Плетенето, правенето на торти и пр., са за хора, които не са притиснати до стената финансово, а си действат по хобито. И въобще, всяко нещо, изискващо повече време за овладяването му, без да е възможна някаква бърза възвръщаемост. Друг е въпросът, че доста от хората нямат желание дори и в моментите, когато не са притиснати, да се научат да плетат, да овладеят някоя програма или чужд език в свободното си време, ама все пак, като нямаш пари да си купиш хляб и да си платиш тока, едва ли ще ти е до това да се научиш тепърва да плетеш вълнени чорапи.

П.п. Четох, че са се появили измамници. Искат да им се пратят пари за материали за мартеници, като изпратят материалите и се изработят мартениците, уж да ги изкупят, но всичко свършва с изпращането на парите за материали от желаещите надомна работа.
Виж целия пост
# 1 192
Само да кажа, че мои близки правиха и сглобяваха мартеници, убиха се от работа и накрая им платиха 30 лв за 2 огромни кашона с мартеници. Не винаги има смисъл.
Но навсякъде се търсят продавачи, шофьори, складови работници, шивачки, санитари. Друг въпрос е колко плащат, ама малко е повече от нищо.
А за болногледачи, това не е за всеки. Имам близка приятелка, която от години това работи, но извън страната и от нея знам доста неща за това. Съсипа си здравето и психиката, иска се добро физическо и психическо здраве, за да работиш това и накрая напусна и се прибра в БГ. Сега се лекува. Но пари спести накакви.
Виж целия пост
# 1 193
Да, в болниците нали търсят и плащали добре в ковид отделенията. И това е вариант, със спазване на необходимите мерки, разбира се.
Виж целия пост
# 1 194
Ако човек не носи психически на гледки на тежко болни и умиращи хора, както и на грижи за тях, по- добре е да не се захваща.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия