Филми с възпитателен характер

  • 10 830
  • 96
# 15
За големия /имам момиче на сходна възраст и много хареса тези филми/:

Да откриеш Форестър - https://www.imdb.com/title/tt0181536/ - чернокожо бедно момче, което пише добре, открива известен писател, който става негов ментор.

Изкуствен интелект на Спийлбърг

Матрицата

Форест Гъмп

Хвани ме, ако можеш
Виж целия пост
# 16
Препоръчвам на всеки да гледа "Зелената книга" и "Дъвка за балончета"! Smile
Виж целия пост
# 17
Моят син е почти на 14 и силно го вълнува темата секс.Предвид и че 14 годишни момичета питат "бременна ли съм" из темите,го накарах заедно да изгледаме филма"Хлапета",за да види какво може да причини безотговорното поведение и безотговорните полови контакти.
Имаме и образователно филмче за пубертета и секса,подари ми го училищния психолог.
Виж целия пост
# 18
Беднякът милионер.. е моето предложение въпреки че само ревюта съм гледала, а не целия филм.
Виж целия пост
# 19
Цар Лъв (оригиналът) ми е абсолютен фаворит за (образователен) филм. Приятелство, предателство, семейство, любов, търсене на себе си, вътрешна и външна борба.
НВО са снимали сериал по книгата, по която е правен Златният компас -  Тъмните му материи. Но - героят е момиче.
Властелинът на пръстените - персонажите са мъже.
Домът на мис Перигрин за чудати деца - главният герой е момче в тийн възраст.
Игрите на глада - всички филми, за голямото дете смятам, че са добри. Но - отново главният герой е момиче. Може да се идентифицират все пак с Пийта (малко е смотан и подлизурко) или Гейл (прикрита агресия)
Въобще всякакви екранизации на детски книги

Сега...
Class е много тежък филм и особено с оная орална сценка на плажа не съм сигурна, че е ок за тези възрасти. Аз го гледах на почти 30 и ми дойде в повече.
Филми със сексуална тематика от сорта на Хлапета не мисля, че е ок да се гледат с родители. Неловко и неуместно е, грубо навлиза в личното пространство. И после разговор все едно си на изпит - разбра ли какво иска да каже авторът? Ама правилно ли го разбра?

За да е възпитателен един филм, трябва детето да се идентифицира с героя. Навити ли сте да се идентифицират с пребити жертви, биячи, наркомани?
Плюс това, на 9 и 14 ми се вижда късно да им се набутват филми. Аз от 6годишна си избирам сама заглавията. Мръсни танци ми беше много любим Simple Smile
Впрочем, и Отмъстителите могат да бъдат възпитателни - всички филми на Марвел силно наблягат на приятелството и работата в екип.

Душо, кетаминът приспива, виж с какво друго се друсаш.
Виж целия пост
# 20
Галинор не съм съгласна с теб. За какво да спестяваш на 14 годишен истинския и суров булинг? Той трябва да види какво е и от двете страни, да разбере, че не е добре да напада, не е добре, ако е нападнат да си трае от мъжко его. Добре е да се гледа и от родители, че и от учители. Какво точно полезно ще види един тийн във фантасмагории пък аз ще кажа като поредицата за Перегрин? Ами след 4 години ще е пълнолетен, по-хубаво да започне да се запознава със суровата действителност и Хлапета и Клас и други сходни са точно каквото му е нужно на един тийн да изгради граници и формира поведение, не са разковниче, но ще са от помощ. Едно е някой да ти говори за нещо, друго е да изгледаш това нещо на филм, да дойде визуализацията и да хванеш посланието чрез героите.
Виж целия пост
# 21
Говорим за 14годишен.Това дете нямало ли е някакви интеракции с други хора последните 10 години, та тепърва да му показваш подигравки и то на филм, включващ насилствени хомо свирки?
На мен по принцип идеята дай да гледкаме филмче под строй, че да се научиш ми се вижда силно безполезна. Така да се гледат филми за противопожарна безопасност или първа помощ, след които да препиташ. Не става за произведения на изкуството - колкото и да им е съмнително качеството.

А какво ще научи от Перигрин -  подкрепа за по-слабия. Клас на какво ще го научи - да не ходи сам на плажа, че да не лапа?
Виж целия пост
# 22
Ти се фокусираш само в една сцена, нима само това ти остави Клас? Аз не виждам нищо лошо да му го препоръча, защото аз на 14 обичах филми за деца на моята възраст, реалистични при това. Тогава я имаше доста по-софт версията Гангстерски рай  и други подобни. Даже и по-малка съм била като съм я гледала. А подкрепата за по-слабия и блудкавите розови облачета ги гледа моя 6 годишен в анимациите. На 14 вече си юноша и имаш нужда от друга храна за мозъка. Разбира се, аз само съм предложила....дали ще го гледат си е тяхна работа.
Виж целия пост
# 23
Аз явно по друг начин съм расла, за мен е абсурдно да показвам филмчета и да казвам как тази сцена става в реалния живот. Ами не, не става.
Скрит текст:
И Теорията на всичко е възпитателен, но на тема образование, обаче всякакви кухи лейки се възхитиха на Еди Редмейн как прекрасно изиграл сакатия професор. Аз, понеже имах досег с толкова сакат човек, нямах нужда филм да ми го показва.
Точно пък грубата действителност от Клас детето на 14 или вече я е видяло, или никога няма да я види. В училище си заемаш ролята още в първи клас, не в 7ми или 8ми. Няма как да си бил супер популярен и да станеш боксова круша, нито обратното. За мен подобно очакване от филм издава точно липса на знания как се движи животът, тоест - филмът е безполезен. Той и си е, де - една поредица от гадни сценки с единствено общо жертвата. И да, от филма запомних 2 неща - свирката и напълно ясно осъзнатото решение на жертвата да извърши убийствА. И всъщност второто ме потресе с не-възпитателността си. Онова на плажа беше просто поредната гнусотийка, лепната за охкане и ахкане колко брутално верно отражение на реалността бил тоз филм. Ами не, не е.
Иначе на мен всякакви анимации са ми били положителен пример, но на доста по-малка възраст от цитираната. И книги, много книги.
Виж целия пост
# 24
Ехе, колко се изписа за този филм, а аз не съм го гледала...ще взема да го сваля утре, нищо, че съм подминала вече тийн възрастта Smile
Виж целия пост
# 25
Аз не съм гледала Хлапета.
Скрит текст:
По някаква случайност бях изловила края като вдигнаха краката на някаква тийнка и показаха почти чистак порно. После като споделих, ме светнаха кой е този филм и че момчето било със СПИН. Даже дали не ме светна майка ми, а не някоя връстничка.
Не мисля, че съм загубила и сексуалният ми живот е повлиян от негледане на такива 'класики'. Даже, понеже съм лесно впечатлителен човек, със сигурност щях да имам дълги години проблеми със секса и връзките, ако родителите ми бяха решили да ми прожектират с възпитателна цел филм с копулация... особено ако и те присъстват.


Препоръчвам Земляни, стига с тоя секс.
Виж целия пост
# 26
Аз имам дъщеря на 13 год., и макар да я влекат трилъри и фантастики, старая се от време на време да гледаме филми по мой избор. Наскоро гледахме Форест Гъмп /много й хареса/, Чудото с Джулия Робъртс, Пианистът /за Втората световна война/, а снощи гледахме добрия, стар уестърн - Имало едно време на Запад...Simple Smile
Сега се сетих, че мога да изтегля оня филм с Мишел Пфайфър, която играеше като учителка в едно училище с преобладаващи чернокожи и проблемни деца...не мога да се сетя заглавието...
Виж целия пост
# 27
Аз бих казала "Zootropolis", мисля, че не сте го споменали.
За мен лично това филмче носи посланието как не трябва да съдим по корицата или да робуваме на стереотипите, а да дадем шанс и на различните.
За малко по-големите - "The fault in our stars".
Виж целия пост
# 28
La Catrala, Гал, изгледах туко що Klass..и ревнах. Много тежък ми дойде. А наближавам 30те. Ох, колко са жестоки тия "деца". Прекалено реално и брутално показва как можеш да бутнеш един човек буквално до ръба на пропастта. Много ми е жал и мъчно, че всъщност това се случва и в реала. Погледнах списъка със school shootings в USA и той е безумно огромен..https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_school_shootings_in_the_United_States

Гал, единствената причина, според мен, поради която в Европа го няма това, е че имаме стабилен контрол над притежанието на оръжията...Уви, в обратния случай бихме били точно като САЩ.

Донякъде съм го виждала това в една идея по-лека форма, около 11сти клас. Имахме в класа едно момче, което го тормозиха. Толкова, че да изпадне в нещо като нервна криза в час. Беше плашещо обезумял.

Натъжих се след този филм Sad

PS. Сега се чудя дали да гледам Хлапета или ще ми дойде прекалено...не искам да си изревавам цялата неделя..
Виж целия пост
# 29
Обикновено гледам препоръките за възраст в IMDb и се съобразявам с тях донякъде.. Доколкото виждам, The Class е препоръчан в най-добрия случай за 15 (Норвегия и Швеция), в Германия и ОК е 16 и 18 съответно, на мен ми се вижда рано за 14 годишни.
Вината в нашите звезди е любим на дъщеря ми.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия