Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бебето ми е в неонатология

  • 1 816
  • 26
Здравейте майчета Hug
Родих 23.03. моето първо момиченце.
Тя беше само 750 грама но за мен беше най-прекрасното дете на света.
Няма да влизам в подробности за лекарите които казваха че не ми е нужна,не прилича на нищо и че има няма ще живее 1 2 дена.
След това малкото ми момиче спадна още стигна 540грама.. тогава си помислих че няма да се справи но успя започна да наддава бавно но за мен всяко нейно грамче беше успех.
Беше много жилава.Интубирана около 32дена след това назална канюла и обогатен въздух в ковьоза.Дойде деня в който ми позволиха да я докосна най-хубавият ден след раждането  и.
Проблемите не спряха тя стана 1200 но разви бронхопумална дисплазия за щастие и е направен трансфунтанелна ехография (мисля че така се казваше )за сега мозъчето е добре.
Трябваше да се транспортира до София беше много рисковано но трябваше да се направи лазер на едното оченце тя отново се справи като герой с пътя .Всичко беше наред но след 2 дена отново я интубирали и върнали на апаратна вентилация прави апнеи и паузи при дишането:( вече сме 1530 но още на кислород ако на друга майчица и се е случвало нещо подобно да върнат детето и на апаратна вентилация или е имало апнеи моля да ми пише много ме е страх да нея загубя много чакано бебче е.
Днес е 67ден на моето слънчице но са притеснени за състоянието и.
Благодаря предварително Hug
Виж целия пост
# 1
Стискам палци малкото слънчице да надвие облаците!
Виж целия пост
# 2
Благодаря много и ние за това се молим Господ да и помогне.
Виж целия пост
# 3
Важното е че трансфунтанелното изследване не дава отклонения.  Като минете 2000гр, ще се подобрят нещата. Моята също имаше периоди на апнея.  В тези състояния детето диша само, само при спирането,  апаратът е настроен автоматично да се включи и като бебо пак задиша сам, той се изключва.....така че не е като при напълно апаратно дишане.
Виж целия пост
# 4
Леле мила,само ти знаеш през какво преми наваш Worried Стискам палци всичко да мине,и много скоро да се гушката с бебка у дома!! Ще се пребори вашето малко геройче!! Успех и много сили!! Heartpulse
Виж целия пост
# 5
Надявам се само това се моля да се бори има 1 месец до термин.Много ти благодаря живи и здрави да сте мила ти и близките ти.
Виж целия пост
# 6
Имаш много силно и борбено момиченце. Сигурна съм, че ще стане много силна жена, каквато очевидно е майка и. Успех!!!
Виж целия пост
# 7
Благодаря длъжна съм като нейна майка да се боря и да вярвам в нея.Знам че при слънчицето ми всичко може да се промени за минута тя се бори от толкова мъничка и продължава така че немога да се предам тя има нужда от мен.
Виж целия пост
# 8
Няма да се предавате и двете и ще се справите.Майка ми има приятелка,която роди мисля че в началото на 7мия месец беше.Бебка беше около 700гр и тя,доста тежко се справиха,но сега на есен ще е първолак-здрав,щастлив и обичан!! Ще се преборите,ние ще пращаме сили и положителни емоции!!
Виж целия пост
# 9
Вярвайте в Бог, той е милостив!Ще се моля за вас, молете се и вие ,бъдете силни❤
Виж целия пост
# 10
Благодаря ви много постоянно се моля за детенцето си и Господ да и помогне да се пребори  и скоро да си я прибера и прегърна Hug
Виж целия пост
# 11
Здравейте, нищо необичайно не се случва при екстремно недоносените деца. При тях прогреса е бавен, 2 стъпки напред, една назад. Писах ви съобщение.
Виж целия пост
# 12
Моята дъщеря е връщана на апаратна вентилация 3 седмици след като задиша сама. Причината - инфекция и забавено лечение в отделението за доотглеждане в бивш дом "Майка и дете". Чак, когато детето беше на път да си замине, се сетиха да го преместят в интензивното на болница. Още с ужас си спомням тази нощ. Когато я излекуваха от инфекцията, отново започна да диша сама. Но не и се размина и на нея бронхопулмоналната дисплазия. През първата си годинка направи 4 бронхиолита. Но след това я израстна и сега е едно здраво дете...физически. За съжаление е с ГРР (генерализирано разтройство на психическото развитие).
Виж целия пост
# 13
Миличкото а колко се роди
Виж целия пост
# 14
Не се роди толкова малка - 1700 гр., но беше с вътреутробна инфекция. Тъкмо налучкаха верните антибиотици и я стабилизираха и втората инфекция в Отделението за доотглеждане съвсем я върна назад. Беше в по-критично състояние отколкото при раждането. Вашето бебенце как е?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия