Лятна манджа -как ??

  • 34 377
  • 12
Момичета помагайте  Sad Много ми се яде лятна манджа с печен пипер . Но не знам как да я направя .
Виж целия пост
# 1
за каква точно?-с доматен сос и сирене,или с яйца и домати.има много рецепти с печен пипер
Виж целия пост
# 2
Ами миналата година беше ,като я ядох и мисля ,че беше само с доматен сос .
Не се сещам да е имало сирене .
Виж целия пост
# 3
аз без сирене знам,че обеления печен пипер се полива със сос от пържени домати,може и тиквички,оцет и чесън и магданоз.може и да се нарежат на ситно и да се направи същото като лютеница.не зная дали това имаш на предвид
Виж целия пост
# 4
Аз съм писала за моЙта лятна манджа тук отдавна, ... ето я, заповядай! bowuu
Виж целия пост
# 5
Аз я правя така:
Печени чушки- обелени или пържен патладжан или пържени чушки.

Режа 2 глави лук и ги запържвам до омекване. После режа 5-6 домата на половина и ги рендосвам така, че да няма ципа. Прибавям домата при лука.
Варя докато водата поизври. После слагам 1.ч.л. брашно размит в малко вода и прибавям към домата в тигана. В същото време прибавям и ситно нарязан чесън. Ври още 5 мин. на тих огън. Изключвам котлона и прибавям ситно нарязан магданоз.

Редя чушките/ пталиджана в голяма чиния и сипвам манджата в средата.
Виж целия пост
# 6
Моят вариант на
Пържени чушки с доматен сос:
Пека чушки, обелвам ги и ги изпържвам.
Нарязвам доматите наполовина и настъргвам само месестата част. Слагам ги да врат в тенджера, като прибавям накълцана на ситно люта чушка, пресован чесън, черен пипер и кимион, накрая и нарязан на ситно магданоз. Когато доматеният сос се сгъсти, добавям сол и захар на вкус (да заприлича по вкус на лютеница). Накрая прибавям мазнината от пърженето на чушките. Оставям няколко минути да се запържи соса със захлупен капак, че много пръска. След това заливам чушките със соса и оставям да се охлади.
Добър апетит!   chef
Виж целия пост
# 7
Когато я правя с печен пипер е без лук, с пресен пипер с лук.

Изпечен пипер запържвам в мазнина и добавям обелено и нарязано на ситно домати. Варя докато изври водата на доматито, посолявам и поръсвам с магданоз.

Нарязан на едро лук запържвам в мазнина, прибавям нарязани на средно пиперки, като си смени цвета пипера добавям и домати нарязано на ситно и обелено. Сол и магданоз.
Виж целия пост
# 8
Аз  я правя така:
2 глави лук + 2 ск.чесън се запържват добре.
Прибавят се 4-5 домата нарязани на кубчета +сол и малко захар /ако е необгодимо/. Ври 20-тина минути, добавят се чушки /15-20 бр./т.н  рибки. ври още 5-10 мин.
Когато е готово се слага чубрица и магданоз.

ПП Понякога слагам вместо чубрица , риган ,15-на минути преди да е готово.
/докато чубрицата се слага накрая/
Виж целия пост
# 9
Благодаря ви момичета страхотни сте  Peace
Манджата стана превъзходна . Дори и моя капризен мъж я хареса  Wink
Виж целия пост
# 10
Момичета помагайте  Sad Много ми се яде лятна манджа с печен пипер . Но не знам как да я направя .

Опитай и моя авторски вариант - запечените пиперки се заливат с млечно-чеснов сос.
Също като при тиквичките - кисело мляко, пасиран чесън и малко солчица на вкус (само не се добавя копър). Превъзходни са изстудени за тези жеги.
Успех !
Виж целия пост
# 11
Най-лятната манджа е МИШ-МАШ Simple Smile Мога само такова да ям и пак няма да ми омръзне  Peace
Виж целия пост
# 12
Аз  я правя така:
2 глави лук + 2 ск.чесън се запържват добре.
Прибавят се 4-5 домата нарязани на кубчета +сол и малко захар /ако е необгодимо/. Ври 20-тина минути, добавят се чушки /15-20 бр./т.н  рибки. ври още 5-10 мин.
Когато е готово се слага чубрица и магданоз.

ПП Понякога слагам вместо чубрица , риган ,15-на минути преди да е готово.
/докато чубрицата се слага накрая/
същата правя и аз с тази разлика, че запържвам чушките първо ,а също прибавям пържен патладжан и пържени тиквички eatприятен апетит
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия