Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Образователен Говорилник - пак bug - v.5

  • 13 312
  • 756
Привет на 2.6.2020 или Денят на Ботев, както си го знаем! Добре дошли, заповядайте Blue Heart Надявам се, че днес на сирените повече хора са отдали почит.

Това е платформата за лек спамо-чат на хората, инвестирали и инвестиращи много в образованието на децата си. Някои от тях могат да станат истински будители, когато пораснат. Дай Боже!

Иначе по bug-a, както виждате, работата продължава Thinking Известен напредък към тази дата отчита МОН с дистанционното обучение - като че ли и голяма част от родителите са доволни. Чак е съмнително Simple Smile

Лайтмотив на темата: не ти ли идва наум, че някой може и да не иска да е инженер. Rolling Eyes, автор: Notaris Beers

Предишни версии:

тема 1
тема 2
тема 3
тема 4


Моля, прочетете и дребния шрифт:
- Нека не използваме лични квалификации и нападки срещу потребителя отсреща (той не е виновен, че има лично мнение - каквото и да е то)
- Писането на провокации и напътствията да се ползва модератор, ако провокациите дразнят, е по-нелепо и от изказването да се инжектира дезинфектант на пациентите с коронавирус  
- Речник, неподходящ за лица под 18 г., не е ОК
- Дългите постове се възприемат по-добре, когато се разделят на абзаци
Виж целия пост
# 1
Аш, ставаш все по-добра Simple Smile
Дебъгинг ли се казва Wink
Виж целия пост
# 2
Много ме кефи как Аш “хваща “ лайтмотиви Simple Smile
Мерси, Аш, за темата!
Виж целия пост
# 3
Аш, ставаш все по-добра Simple Smile
Дебъгинг ли се казва Wink
Ха, ха - не - това е работа по конкретен бъг, отчетен от крайните потребители, със съответното билетче, който чака своето разрешение. Не е оперативен дебъгинг Thinking.

Благодаря, Амели BlushFlowers HibiscusCocktailCocktail! Харесвам оригиналните мисли на хората и затова използвам да закарфича по една с пускането на нова тема Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Винаги на матури е стоял въпроса за разпространение на темата преди матурата. Дори и по социалистическо време
Само ме изумява как квесторите подсказват, но това са си мои мисли.
Тукашните имат тестове всяка година и преди самите тестове ги тренират много. Толкова, че не могат да разберат в кой момент е истинския тест,
Виж целия пост
# 5
От друга страна, не коментираме коронавирус и нямаме ИП в заглавието, та се връщаме към "нормалност". Simple Smile.
Виж целия пост
# 6
Както каза един приятел, щом се появиха други проблеми, значи сме се справили с Ковид.
Виж целия пост
# 7
Тук е нормалност, за радост, колегите от другата тема си чакат деня на Страшния съд. Май не улучих запетайките, аман от тая матура по БЕЛ.

Аш, трогнат съм💐

Шарки, разгледах си динозавърската диплома. Вярно, пише един брой “зрелостен изпит” само, литература ще да е било. Понеже тая материя ми е лесна, съм го забравил. Ама съм имал 6 по немски, бе хора, по немски!, та за оценки в прованса не ми говорете. Имаше една гимназия и два техникума, баща ми беше директор на единия. Може затова да ми казваха по какво и на какво ще ме изпитват, може да съм им бил симпатичен. Но е факт. Имаше и проклетници, затова дипломата ми се оказа само 5,71. Гадове😀 ако беше корона година, щях да вляза философия, а правото на върба.

Сега сериозно - в малките градове се помага на всички изпити, това не подлежи на съмнение. Най вече в гимназиите с претенции за местно величие, техникумите кучета ги яли. Как, кога, колко не е ясно, колкото може, но се помага.
Виж целия пост
# 8
Страхотен лайтмотив, мерси, Аш Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Да се чудиш защо всичко живо се бута в София и Пловдив, а не иде да живее и да си запише детето в Златоград -  хем хубава природа, хем жилища евтини, хем няма задръствания, хем  оценки без зор, с които влизаш в топ университети. Странна работа...

Шарки, не съм говорила само за рецитиране, а и за анализ на стихотворението. Децата са били много грамотни и с дар-слово. И не съм споменавала 7-мо училище. От моите наблюдения, хората в Кърджали и в Златоград са в огромната си част атеисти, наследство от соц.-а, както и в цяла България, впрочем. И децата им не учат нито Корана, нито Библията в училище. И не мисля, че Коранът има нещо общо с поезията на Ботев, ама щом казваш, нека е така, учат много Корана и затова знаят да рецитират и анализират Ботев.
Виж целия пост
# 10
Корана го дадох за пример как се наизустява, като метафора за наизустяване без вникване в смисъла на това какво казваш. Изпяване на наизустеното.
Виж целия пост
# 11
Точно пък за Кърджали си в огромна заблуда. И с годините става все по-зле. А околните селища ...
Виж целия пост
# 12
Хората, които познавам в Кърджали, не са религиозни и не споменават Корана. Съвсем нормални хора. Турски знаят, но и български знаят добре. Пък може и да съм заблудена, щом Фенси казва, така ще да е  Simple Smile Не познавам целия град, все пак.

Корана го дадох за пример как се наизустява, като метафора за наизустяване без вникване в смисъла на това какво казваш. Изпяване на наизустеното.


И това как доказва нещо за децата от Кърджалийско, за които споменах? Не ги познаваш, не си била на състезанието, не си ги чула да говорят. Или ти предполагаш, че щом са от там, непременно са зубрачи и не могат да мислят?

Между другото, там не коментирах поста на Нотарис, но тук ще го направя, след като е лайтмотив на темата Simple Smile  - Разговорът се отнасяше все пак за матура по МАТ, която не  е задължителна и на която се явяват точно хора, които искат да стават инженери. Тези, които не искат да стават инженери, не се занимават с матура по МАТ, нямат отличен на нея като децата от Златоград, не предизвикват гнева на Шарки и не са релевантни за онзи разговор. Надявам се, че с това изясних въпроса.
Виж целия пост
# 13
Аш, пак е супер първият пост на темата.

Ааа, Нотарис, моля те, хич не обобщавай така. Ти си си бил връзкар един вид, директорско чедо, та там е ясно защо са те информирали Joy И пак не си бил с 6.00, нали? И на кандидатстудентските изпити си се явил честно и са те приели. И пак, ето, знаел си на какво ще те изпитат и си сядал да учиш. А има и хора, които и да знаят, пак няма да се напънат. Баба ми беше учител и разказваше за съседско дете, на което хич не му се учело, как като го е видела да играе навън и му казвала "Хайде, Гоше, прибирай се да учиш, че утре ще те изпитам". Ама Гошко не учи и двойка. Така един, два пъти и все двойки. Накрая го съжалила и му казала "Хайде, отивай да учиш, че утре ще те изпитам на това и това", та дано поне тройка върже. Ама Гошето - пак двойка. Joy Та казваше, че си е имала редовно по един-двама ученици такива. Затова ми е трудно да повярвам, че всички от едно училище без подбор могат да изкарат по естествен път отлични оценки. Колкото и останалите да са супер, все ще има някакъв процент несериозни, които ще дърпат общия успех надолу.
Ако наистина става дума, обаче за 10 деца, явили се на матура по избор, а не за всички и на тази по БЕЛ, то тогава единични отклонения са наистина възможни. Все пак едно ЧУ с двама ученици неотдавна излезе на челното място на седмокласното НВО Smirk Ще ги проследя и аз, че ми стана интересно. Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Много приятно формулирана тема. Поздравления, Аш!

За изтичане на информация за матурите има предположения почти всяка година... А дали са факт, не се знае Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия