Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Интересни непопулярни дестинации

  • 3 516
  • 25
Здравейте, не намерих подобна тема, ако има се извинявам предварително! Търся идеи за пътуване извън утъпканите с туристи места и по-нестандартни дестинации (като гледам ще е за догодина, но тъкмо ще имам време да избера).
Какво ми допада - морски туризъм, селски туризъм (ферми, ниви от жито), културно-архитектурен туризъм също но не държа чак толкова на някакви грандиозни неща. Основно търся места в Южна Италия, Хърватска, Централна и Източна Европа без Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Словакия, Чехия и Австрия (обиколих ги) и на север в Швеция и Финландия извън столиците (в Дания и Норвегия вече бях).

Не съм много по планините и градове притиснати от планини във всяка посока, но ако е нещо от типа град на хълм като Мотовун в Хърватия може би ще ми хареса, някой бил ли е там? А Пула? Мисля също така за не толкова познатите градчета в Южна Италия, има ли нещо интересно там извън Неапол? Може и в някое тайно кътче в България или Румъния, разбира се!
Виж целия пост
# 1
В Молдова, мисля че има какво да се види, имам предвид Кишинев (столицата и). Тя не е особено популярна дестинация, може би има интересни неща там Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Много зависи кака ще се придвижваш на тези места, дали искаш да си на едно място цяла седмица и да обикаляш или да спиш на различни места. Друга важна точка е и от къде тръгваш и дали имаш ограничения в бюджета.
Виж целия пост
# 3
Казахстан и Азербайджан Simple Smile
Виж целия пост
# 4
На нас много ни хареса Сицилия. Обикаляхме с кола, спирахме на по-интересните места и опитахме от автентичните местни ястия. Видяхме Сиракуза, Таормина, возиха ни с лодка и така. В момента, обаче не знам дали е сигурна дестинация.
Виж целия пост
# 5
Из южна Италия няма кой знае какво, с изключение зоната на юг от Неапол и вече Сицилия.
Виж целия пост
# 6
Щом са плажове - Саленто, най-южната част на Регион Пуля в Италия.
Абсолютна приказка и е  off the beaten track, по плажовете там са 95 % италианци, туристите ходат предимно в Лече, Матера, Алберобело и т.н. да разглеждат..

имаме отделна тема, https://www.bg-mamma.com/?topic=1075284
Виж целия пост
# 7
Пула в Хърватска е туристически град. Има голяма арена, подобна на римския колизеум, доста запазена. Има няколко интересни църкви и стара част на града с италианска архитектура. Има тунели, които са служели за укрития, аквариум ситуиран в бивше морско укрепление(извън града). От там тръгва ежедневно (поне през лятото) корабче тип комета за Венеция, пътува се ок 2 часа и нещо, може да се върнеш същата вечер.
В района има крепост, замък с ров и тн, вътре има двор и можеш да се качиш на бойниците. Казва се Morosini-Grimani castle. Селото е Svetvincenat.
Отделно има и дървена крепост в друго селце, където едно семейство посреща хората в средновековни дрехи, има дуели, катапулт, такива неща.
Другите градчета - Пореч-Parenzo( там е умрял Казанова), Rovinj, Vrsar .. изобщо целия район на полуостров Истрия са с италианска архитектура, тъй като са били италианска територия до 1947 година.
Там е и устието на река Лим, има площадка за наблюдение(бреговете й всъщност са почти отвесни скали, доста високи). Отделно има много лодки за туризъм, предлагат обиколка в устието, където се влиза по вода в някаква пещера. Но това последното не съм го пробвала и не знам как е:-) същите лодки водят туристи вечер на наблюдение на делфини..
Виж целия пост
# 8
Казахстан и Азербайджан Simple Smile

Азербайджан с две ръце подкрепям. Ама мисля, че темата е понеже в момента е малко по-сложно извън Европа. Иначе бих предложил и Мароко, ама не да се забие човек в Маракеш само, ами да хване Шефшауен, Фес, Мерзуга и 2-3 дни в Маракеш.
Виж целия пост
# 9
Мисля, че в Европа е трудно да се намерят непопулярни места. В Гърция бих казала, че сравнително непопулярни са островите Милос, Тинос, Наксос, Парос, Кетира, а ако търсите нещо наистина непознато, може би Анти-Кетира. Остров с 25 човека население (ако не се лъжа). Гърците искат да го населят и предлагат пари на евентуалните кандидати за живот там.
Виж целия пост
# 10
Колко пари :Д:Д:Д:Д:Д:Д
Виж целия пост
# 11
500 евро на месец за първите 3 години Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Not great,not terrible
Виж целия пост
# 13
Аз се “записвам” с Албания, не сме успяли още да се доберем, различни отзиви има от приятели, които са посетили тяхното крайбрежие, би хвърлила едно око лично. Все пак зависи и човек какво търси, ние преди децата ходехме по палатки и липсата на лукс няма да ме откаже, ако има какво да зяпам с шнорхел.
Виж целия пост
# 14
Няма какво да зяпаш с шнорхела. Но си има предимства като дестинация. Писала съм някъде из темите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия