Горски гъби-как ги консервирате и какви ястия приготвяте с тях?

  • 1 878
  • 12
Здравейте!
През лятото отново ще събираме горски гъби-манатарки,пачи крак,булки и челядинки.
До миналата година ги замразявах,но сега искам да ги консервирам в буркани.

За ястията-моля споделете какви ястия приготвяте с тези видове гъби.
Знам,че има много рецепти в интернет,но аз предпочитам изпитани рецепти.

Аз приготвям крем супа от манатарките
Гъбен сос
Пачи крак -задушен с масло
Панирани манатарки
Виж целия пост
# 1
Горските гъби са най-ароматни, когато са сушени. Предлагам ти  най-мързеливият начин - сушиш. Не е задължително да имаш сушилня. Можеш да ги нанижеш на гирлянд и да ги окачиш на терасата.
Виж целия пост
# 2
Здравейте!
През лятото отново ще събираме горски гъби-манатарки,пачи крак,булки и челядинки.
До миналата година ги замразявах,но сега искам да ги консервирам в буркани.

За ястията-моля споделете какви ястия приготвяте с тези видове гъби.
Знам,че има много рецепти в интернет,но аз предпочитам изпитани рецепти.

Аз приготвям крем супа от манатарките
Гъбен сос
Пачи крак -задушен с масло
Панирани манатарки
Здравейте,как точно ги замразявате?Могат ли печурки да се замразяват?
Виж целия пост
# 3
аз манатарката и булката гъба ги забърсвам с влажна кърпа  от листа/трева и ако има песъчинки след което ги режа на едро и в пликчета и във фризера, поне така направих и в неделя като набрах 13кг. Simple Smile
Иначе за приготвяне манатарката я правя по два начина,големите на филийки и се панират втория начин на едро се режат и с масло се запържват след което като са почти готови слагам сол черен пипер копър и по желание за вкус добавям и чесън Simple Smile.
Булката гъба или както ние и викаме яйчанката основно пържена в масло или печене с месо във фурна
Виж целия пост
# 4
...на едро се режат и с масло се запържват след което като са почти готови слагам сол черен пипер копър и по желание за вкус добавям и чесън Simple Smile.
+1  за това блюдо! Уникален вкус,  става и за предястие, и за основно, и за гарнитура, и за мезе....
Виж целия пост
# 5
...на едро се режат и с масло се запържват след което като са почти готови слагам сол черен пипер копър и по желание за вкус добавям и чесън Simple Smile.
+1  за това блюдо! Уникален вкус,  става и за предястие, и за основно, и за гарнитура, и за мезе....
най-вече става за рИкиЪ Simple Smile
Виж целия пост
# 6
За челядинките - сушени наистина е най-лесно. Аз ги обожавам в супа, става страшно ароматна и вкусна. Пачият крак бих мариновала и затворила в буркани. Манатарките са страхотни за ястия с ориз и месо (например заешко).
Ох, направо ми потекоха лигите Bowtie
Виж целия пост
# 7
Донесоха ми малко пресни манатарки, които ми се искаше да панирам (много ги обичам панирани), но няма да мога, тъй като ще пътуваме и ще се върнем след седмица. Мога ли да ги нарежа за паниране и да ги замразя? Ще стават ли за паниране след това?
Виж целия пост
# 8
Да,ще стават за паниране.
Виж целия пост
# 9
Просто не ги мийте да поемат вода!!!
Виж целия пост
# 10
Моя роднина прави така - запържва гъбите не до готовност, а само колкото да си редуцират обема, и в пликчета във фризера. Така като ги сложи в тигана, стават златисти и хрупкави, а моите манатарки, замразени сурови, ставаха на супа от отделената вода. Вече знам как да ги съхранявам, ама гъби няма.
Виж целия пост
# 11
Моя роднина прави така - запържва гъбите не до готовност, а само колкото да си редуцират обема, и в пликчета във фризера. Така като ги сложи в тигана, стават златисти и хрупкави, а моите манатарки, замразени сурови, ставаха на супа от отделената вода. Вече знам как да ги съхранявам, ама гъби няма.
по този начин има много голяма вероятност да замиришат на гранясало след новата термична обработка!!!!
Виж целия пост
# 12
От време на време до близкия пазар се явява един човек, който предлага горски гъби. Така и не се престрашавам да си купя, а толкова ги обичам. Neutral Face
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия