Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Заслужава ли си да учиш ветеринарна медицина ?

  • Публикувана: 16 юни 2020, 14:10 ч.
  • Последно мнение: 28 юни 2020, 05:06 ч.
  • 558
  • 5
Здравейте! Тази година реших да кандидаствам да уча ветеринарна медицина. Много обичам животните и дори имам куче. Наясно съм, че професията е много отговорна и изучаването на материята е изключително трудна. Въпросът ми е дали се търсят достатъчно специалисти в България и има ли реализация в по-малките градове, добре платена ли е професията ? Не искам да ставам милионер чрез тази професия, но искам да изкарвам толкова колкото да ми стигне за един среден стандарт на живот.
Виж целия пост
# 1
Колко ще изкарвате чрез професия и дали парите ще ви стигат за среден стандарт на живот зависи от много неща.
Такива професии изискват отдаденост, отговорност и изцяло от вас и уменията ви зависи дали ще се реализирате. Има толкова различни дялове, в които можете да практикувате. Помислете повече дали имате сърце за тази работа, защото далеч не е галене и боцкане на сладки кученца и котки Simple Smile Успех!

Всъщност уменията са ви в различна насока, май ...
Здравейте!
Започнах курсовете за маникюр съвсем скоро. След завършването на курса, ще започна работа.

Много благодаря за отговора. Наистина много полезна информация. В момента съм студентка по медицинска козметика и се нядявам и изкарания курс с времето да ми бъде от полза.
Виж целия пост
# 2
Обучението до трети курс включва анатомия и топографска анатомия на трупни препарати с доста силна степен на разложение и обилно напоени с формалин.
После от трети курс влизате на пропедевтика с крави и коне. От 4 ти на акушерство с крави и само и предимно и основно крави и ректални прегледи на всяко упражнение.
Кученца и котета има основно и предимно в хирургията и по-рядко във вътрешните болести.
Дали това е подходящо, та дори поносимо за човек, който се занимава с козметика.
Вярно е, че съм учила преди 15 - 20 години, но основата на ветеринарната медицина все още се полага с обучение върху селскостопански животни.
Има доста колеги, които се справят не зле финансово /в пъти повече от тези, които ще кажат, че не могат да се издържат с тази професия/. Не малко обаче ще кажат, че е било по-чисто, лесно и приятно да се занимават с финанси или ит.
Самата аз не се занимавам с лечебна дейност. От завършването вече 14 г. се занимавам с храни. Винаги съм се издържала успешно без да печеля твърде много, но тук си има и мои грешки /не съм много амбициозна и настъпателна/ и други фактори. Сега не бих избрала друго, защото учих това с любов, не бих се захванала и тепърва с лечебна дейност, защото съм убедена, че това което правя в момента е това, което умея най-добре.
Виж целия пост
# 3
https://m.karieri.bg/karieren_klub/suveti/2876007_profesiia_veterinar/

Много е трудно да се намерят статии по въпроса в мрежата, дааа.
Виж целия пост
# 4
Това, че дори имате куче, изобщо не е гаранция, че имате хъса да го учите. Има категория специалности, за записването на които доминира преди всичко интересът, страстта, желанието да го практикуваш и там някъде, по-назад, е и финансовият фактор.
А отговаряйки директно на въпроса, за мен има смисъл да се учи ветеринарна медицина, защото това дава "занаят", особено ако човек се специализира. Напоследък все по-търсени са профилираните специалисти, както е и при хуманната медицина - офталмолози, кардиолози и пр.
Виж целия пост
# 5
За тази професия трябва сърце, хладнокръвие, обич, желание, пълна отдаденост и много други качества. Както при хуманната медицина, само дето животните не говорят.
А парите са някъде си, когато се учи със сърце и е призвание.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия