Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Риба Бета - болна ли е?

  • 361
  • 7
Здравейте, от вчера имаме риба Бета в нов 6-литров аквариум без други обитатели, с нагревател, има и помпа с филтър, но я включваме за ограничено време, защото генерира много силна струя. Рибката е мъничка. Първоначално беше доста подвижна, после сякаш от страх се скри зад помпата на повърхността на водата. Днес през по-голямата част от деня лежи на дъното, като често се отпуска на една страна. Излиза нагоре от време на време, за да си поеме въздух. Не иска и да яде.
Преди малко забелязах, че от едната страна при хрилете рибката има по-светло петно, но не мога да кажа дали това е от украската и дали винаги го е имало преди да я купим.
Моля разбиращите да изкажат мнение дали това петно е знак за болест?
Виж целия пост
# 1
Бети-те нямат нужда от помпа и нагревател. Махнете ги.
Също и давайте не повече от две зрънца на ден, че рибките не трябва да се прехранват.
За лишея-лошо. Обикновено са гъбички и в зоомагазините има лекарства, които се сипват във водата.
Да не съм лош пророк, но обикновено не оцеляват.
Успех.
Виж целия пост
# 2
Благодаря за съветите!
Правилно ли разбирам, че това петно е лишей, а не част от украската? (Късно снощи установих, че има такова и от другата страна, симетрично разположено.)
И да търся лекарство против гъбички по рибите?
Виж целия пост
# 3
Вероятно - да. Лишеите стоят малко като мухъл, но ако е симетрично е възможно да е от украсата.
Най-добре я снимайте отблизо и отидете до близката ветеринарна клиника да попитате.
Дано оцелее рибето.
Виж целия пост
# 4
Проверете дали люспите й са побелели, ако да- болна е. Моята бета така умря, но се продават антибиотици ако не е твърде късно.
Виж целия пост
# 5
Благодаря на всички за отговорите!
Pingvinka, съжалявам за загубата на бетата!
Рибката слава Богу вече е добре.
Поведението й през първите 2 дни е било поради стрес, защото след няколко подобрения в аквариума, се успокои, започна да се храни и сега е много игрива. (Петната се оказаха част от украската, сребристи са.)
Виж целия пост
# 6
Много се радвам,че е добре рибето!
Обаче ще е трудно да има компания,много са бойни бетите  и не се разбират с други рибки,а с други бети се бият...
Гледала съм дълги години рибки,бях взела бета от незнание,взе да яде опашките на другите рибки и се наложи да живее сама.
Хелери, плати и гупи си живееха в мир в един аквариум,само като вземеха да раждат,стоях на пост,че си ядат малките.С една лъжица грабвах новороденото рибче и в аквариум детско отделение.
Виж целия пост
# 7
За компания все още не бързаме. От магазина ни предложиха неонки, но някъде четох, че не били подходящи, а и аквариумът ни е малък за пасаж неонки, както препоръчват. Ще го мислим по-натам евентуално.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия