Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Генетични и имунологични проблеми - 17

  • 15 144
  • 414
Добре дошли в новата тема!
Желая ви лека бременност и живи и здрави бебета на финала. Gift Heart

Последните теми:

Полезни връзки:
Национална генетична лаборатория към Майчин дом
Генетична лаборатория Геника
Имунологични изследвания в Репроинова/Клиника Малинов
Имунологични изследвания в КИРМ Плевен
Имунологични изследвания в Надежда

Свързани теми:
Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия
Предимплантационна диагностика на ембриони - ПИД/PGD/PGS
Виж целия пост
# 1
Здравейте момичета, аз съм в подготовка за инвитро, като ми пуснаха биопсия и имунологични изследвания. Имам разминаване в единият показател и назначена терапия от ортомол натал за 1 месец и АБ от първият ден на МЦ.
Имали ли сте наблюдения дали тази терапия ще сработи. Идея си нямам даже какво показва завишеният ми показател. Док ми обедни за тези Нк клетки, ама те всички показатели имат нк а са различни. Ще приложа изследванията.
Благодаря!
Бъдете здрави!!! ❤
Виж целия пост
# 2
Тази терапия е назначена от доц. Балтаджиева, която консултира половината клиники в България. Би трябвало да и се доверите Neutral Face
Виж целия пост
# 3
Здравейте,
имам едно неуспешно инвитро през есента /отрицателен тест за бреминност/ проблема е мъжки фактор, в момента съм в стимулация на естествен цикъл, имам леко завишени НК клетки и тромбофилия, бихте ли ми казали дали на някоя от вас са и вливали  нещо преди трансфер и съответно след трансфер, проф. Ковачева от университетска болница Плевен ми каза единствено да приемам неофолик мета и при евентуална бременност терапия с фраксипарин или клексан. Много ще съм ви благодарна да изкажете опита си, защото първия път минах през огромен ад и не искам отново да се случи. Страх ме е 😢
Виж целия пост
# 4
Здравей. Като гледам, наистина ще трябва да си на профилактична терапия по време на бременност, ама в един момент се свиква с инжекциите така че не се тревожи.
За вливки не знам дали ще ти назначат, ама аз и такива съм правила и не са страшни.
И горе главата. Инвитрото не е за удоволствие, ама като няма друг начин...
. Просто не се отчайвай и знай че рано или късно и при вас ще се получи.Grinning
Виж целия пост
# 5
Здравей. Като гледам, наистина ще трябва да си на профилактична терапия по време на бременност, ама в един момент се свиква с инжекциите така че не се тревожи.
За вливки не знам дали ще ти назначат, ама аз и такива съм правила и не са страшни.
И горе главата. Инвитрото не е за удоволствие, ама като няма друг начин...
. Просто не се отчайвай и знай че рано или късно и при вас ще се получи.Grinning
Благодаря 🍀🌞
Виж целия пост
# 6
Здравейте, излязоха ми резултатите от изследванията при доц. Русев. Излезе, че имам положителни ембриотоксини и завишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати. Предписал ми е вливки Имуноглобулин 5гр няколко дни преди Ову или трансфер и 5мл Интралипид 20% след положителен тест. В Геника ми излязоха мутациите: хетерозиготен генотип С/Т за 936С и хетерозиготен генотип G/A за -1154G, но не знам дали той ги е видял-мисля че трябва да му ги занеса и да коментираме. Писал ми аспирин протект през ден  и фраксипарин 0.4 след + тест през ден.  Също ме беше предупредил да внимавам с прогестероновите препарати, не поввече от 2бр. Утрогестан дневно(след трансфер винаги съм имала по 6 което явно доста сгъстява кръвта.)Какво мислите за тази терапия, при вас подейства ли и имахте ли успешна бременност след нея? Доколкото разбрах Ембриотоксините ще ги подтиснем с някоя от вливките за период от 1год. и надявам се през това време да забременея Simple Smile

NIA2019 при мен доц.Русев изписа същата терапия, само че, не знам АП каква доза да се пие. Ако отидеш при него на консултация би ли го попитала. И не знам какво е значението на завишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати и за тях предполагам изписва пиенето на АП.
Защото д-р Калчев като видя резултатите и ме попита дали пия АП, а аз казах че не пия.
Виж целия пост
# 7
Ако Русев ти е изписал аспирин протект, със сигурност пише колко често да е. Обикновено изписва през ден. Аспирин протект е 100мг, има аналози - ацетизал Кардио, тромбо асс и подобни - всички са ацетилсалицилова киселина 100мг.

Калчев не харесва аспирина, защото според него в ранна бременност разрехавява плацентата и може повече да попречи, отколкото да помогне.
Виж целия пост
# 8
Благодаря delisardeli. Мислех че АП има различни мг, не съм се ровила да търся и чета. При двата ми ин витро опита си поставях инжекции клексан, АП не съм пила.
Виж целия пост
# 9
ТЛА представляват тромбоцити слепнали със левкоцити. Смята се че ако са завишени има опасност да запушат капиляри, евентуално в матката,, и оттам да се отразят на бременността. На мен заради тях ми е изписан да започна АП месец преди началото на опитите.
Виж целия пост
# 10
Здравейте,
Имам изследване за тромбофилия, на което излезе хомозигот по мутантен алел на PAI-1. Доц. Русев ми е изписал фраксипарин (клексан) всеки ден при положителен тест. В Надежда ми казаха, че ако PAI не е в съчетание с мутация по FII или FV, няма нужда от такава терапия.
Има ли някоя със случай като моя? Мнения?
Възможно ли е да е изписал фраксипарина заради завишени ТЛА (това също изезе на изследването) или за тях се изписва само АП?
Виж целия пост
# 11
Хомозигот по PAI е достатъчен риск, цял дефектен ген.

Аз без терапия имам загуба на бременност в 12гс. с хомозигот по PAI и без терапия.

Виж темата за тромбофилия, на първа страница има линк.
Виж целия пост
# 12
Благодаря за отговора, Дели! Тоест ти нямаш мутация по някой от другите фактори, само PAI?
Виж целия пост
# 13
Освен хомозигот по PAI имам хетерозигот по MTHFR, но той няма отношение към влошаването на кръвотока, а към усвояването на синтетични витамини от група Б. По високорисковите фактори - фактор 5 и фактор 2 - нямам мутации. Въпреки това с тази бременност съм на терапия с НМХ, и за разлика от предишната, когато нямах терапия, кръвотокът е перфектен. Не бих рискувала още една бременност без терапия, има достатъчно научна литература, в която се описва какви проблеми може да предизвика хомозиготна мутация в PAI.
Виж целия пост
# 14
geizer, Благодаря за информацията не мислех, че е нещо сложно и че има риск.
Резултата ми е 3.3 при норма до 1.6%.
Явно ще трябва да започна да пия АП.
Доц. Русев ми е писал "Аспирин протект х1тбл през ден преди и по време на бременност за няколко седмици".
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия