Второкласници.Тема 1.

  • 32 849
  • 779
# 30
Градините са социална услуга и няма как да не работят. Малките деца не могат да стоят сами, за разлика от учениците. Освен това в градините отсъствия не пишат, не да задължителни и родителите сами решават дали да си пуснат децата. В училище нямаме избор. Мисля, че не трябва да се сравнява едното с другото.
Виж целия пост
# 31
Според закона децата до 12 години не трябва да бъдат оставяни сами. А в градините, особено в предучилищна група се пишат отсъствия и също има ограничение колко дни детето може да отсъства по домашни причини.
Виж целия пост
# 32
Градината досега беше задължителна от 5 години, а от новата учебна година - от 4. Пишат се отсъствия.
Виж целия пост
# 33
Според закона децата до 12 години не трябва да бъдат оставяни сами. А в градините, особено в предучилищна група се пишат отсъствия и също има ограничение колко дни детето може да отсъства по домашни причини.

Всъщност според закона децата до 12 години не трябва да бъдат оставяни сами, ако с това се създава опасност за тяхното физическо психическо и нравствено развитие. Иначе изобщо не трябва да бъдат оставяни сами до 7 годишна възраст.
Виж целия пост
# 34
Сега, пределно ясно ми е, че предучилищната е задължителна по закон,  и моето дете е било в предучилищна, не падаме от Марс Wink. И все пак и дума не може да става за сравнение между детска градина, пък било то и 3-4 група и училище.  И да не ходи детето на градина пак ще му дадат свидетелството, нали, няма да му забранят да се запише в първи клас. Докато един петокласник например не може да си позволи да отсъства, щото майка му е решила, че така е по-безопасно. Дори и за градините и яслите в момента призивът е ако могат да си останат вкъщи децата да останат. Вече ако няма друга опция се посещават, точно служейки за забавачка. Просто сравнението градините работят, значи и училищата трябва да работят е крайно неуместно.
Не че искам да не ходят на училище, не ме разбирайте погрешно. Обаче мен лично ме е страх от коронавируса. Явно съм от малцинството, но това не променя факта. Казвам каквото мисля, пък има хора, на които работата им е да решават, няма мен да питат така или иначе.
Виж целия пост
# 35
Дали е възможно в следващата тема да включим малко полезни линкове в първия пост (попаднах на тази на второкласниците от тази година и се впечатлих)? Мисля, че ще е много полезно.
Виж целия пост
# 36
Дай предложения, можем да помолим модератор да ги включи в първия пост още на тази.
Виж целия пост
# 37
В градината на малкото не пишат отсъствия, втора група е. Уж задължително, пък реално не е.

Честно казано моят първокласник в училище се спука да боледува. Изкара двата грипа. В градината последните години почти не е отсъствал. Изобщо не може да се сравняват двете институции, постоянно бяха на двора в градината. В училище хигиената е доста по-зле, бих казала че е плачевна. Не знам какво ми е мнението за ученето наесен - хем отказвам да изпълнявам повече чужди задължения, хем съм притеснена.
Виж целия пост
# 38
И градини„и частни занимални работят сега и не ми се вярва ако е така наесен училищата да не работят.
Виж целия пост
# 39
Да, но в градините децата са малко като брой, дворът е преграден и нямат досег с останалите групи. Спазват се доста правила, които ако се приложат в училищата, ще е чудо небесно.
Виж целия пост
# 40
В градината на малкото не пишат отсъствия, втора група е. Уж задължително, пък реално не е.
Не е задължителна. Задължителни са 3 и 4 група.
Виж целия пост
# 41
Нашата класна изобщо не иска да работи онлайн.
Виж целия пост
# 42
Здравейте,
Искам да помоля за вашето мнение като мами вече на второкласници.
Предстои ми да поръчвам униформа за бъдещият ми първокласник. Имат блузка с къс, дълъг ръкав и суитчър. Чудя се по колко бройки от вид да взема?
Също искам да помоля за мнение за хубава ученическа раница.
Благодаря ви предварително 🤗

Моят син така и не облече блуза с дълъг ръкав. На него все му е топло и си изкара зимата с късите ръкави в училище. Ей така нови си седят униформите му. Като начало вземете две блузи с къс и суитчър, а ако ходят на училище постоянно, ще допълните. При тази неяснота как ще протече годината не бих се хвърлила на много бройки, които ще станат малки за следващата. Раницата е Head, но като за 5 месеца няма как да дам обективно мнение - в понеделник се оставя и в петък се взима и то от родител и се мята в колата. Стои изпрана от февруари и чака втори клас.
Виж целия пост
# 43
Аз съм доволна от раницата,въпреки че беше за 20 лева. Но и те толкова са учили.Нашите си ги носеха всеки ден с учебниците по бг и Математика. Стои изпрана и чака да започнат втори клас на есен.
Виж целия пост
# 44
Забравяте, че сега е лято, горещини, всички са предимно навън, прозорците са отворени - вирусът вирее по-трудно, затова и детските градини работят. Наесен, когато времето застудее, очакват втора вълна... нещата може да са съвсем различни и да затворят и градини, и училища. Да се надяваме, че това няма да се случи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия