Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

  • 42 934
  • 411
Здравейте дами,

Бременна съм в 10 седмица и след няколко дни ще си правя генетичен пренателен тест с кръв от вената. Доколкото ми обясни док, те са с точност 99,9%, а не 1 към еди-си-колко като биохимичния скрининг. Има изненадващо малко информация за тези тестове дори и тук във форума. Или пък са по-стари теми, а доколкото разбирам тестовете са достъпни от 3-4 години в страната ни.

Няколко бранда срещам, като аз мисля да направя след няколко дни Vision на Future Health, но има и Nifty Pro и други марки. Не го правя заради опасения, а защото съм си такава 😁 Трябва да е най-сигурното!
Има цени посочени за различни нива, т.е. стигат до над 2000 лв тези, които проверяват за много на брой генетични заболявания. И около 1000 и нещо са основните пакети.
Моля, споделете опит каква цена сте заплатили и защо сте се спрели на някоя от марките. До последно ще се чудя кой да избера.
Виж целия пост
# 1
Cells4good ,1350 лв-Даун,Едуардс,Патау.
Този правихме ние.И ние нямахме опасения,не вярвам на БХС,чувала съм какви ли не неща от познати и решихме,че така е най-добре.
Виж целия пост
# 2
Аз правих с verifi около 1000 лв ми се върти.. спомням си, че бяха сравнително евтини за 3-те основни генетични болести + пола. В 12-13 седмица бях Simple Smile

Абсолютно препоръчвам, ако имаш финансовата възможност да си го направиш. Не отнема време и дава спокойствие. На мен гинеколожката ми ми каза, че тенденциозно млади момичета раждат деца със синдром на Даун, така че възрастта не е успокоение Simple Smile

Бях изненадана, че много бързо ми върнаха резултат, може би в рамките на 5-6 дни. Изпращаха пробите до щатите.

Успех и леко бременеене!
Виж целия пост
# 3
Аз правих https://prevista.bg/за-бременната, myPrenatal Extended* -1060 лв. Този ми предложи моята лекарка, по нейно мнение всички пренатални тестове са с над 99% сигурност.Пакетите, които са много по-скъпи са напълно излишни,тъй като все още не са достатъчно научно изследвани и разучени тия аномалии. Доверих ѝ се, резултатите ми са идеални, живот и здраве чакам здраво момиченце.Пропуснах да напиша,че направих теста след напълно излишен според мен стрес от БХС, който ми показа завишен риск за Даун. Смятам, че всяка жена,която има възможност разбира се, е по-добре да си направи пренаталния тест,от колкото да вярва на статистиките на БХС. Леко бременеене на всички и здрави бебчета :*
Виж целия пост
# 4
Правихме тест Vision. Доволна съм от бързината. С първото дете не правих (дори не знаех, че има такива тестове), но втората ми бременност е рискова по много показатели, искахме да знаем, че се борим за здраво бебенце. Правихме по-разширен пакет, но и базовият - Даун и основни аномалии, е напълно достатъчен.
Виж целия пост
# 5
Днес направих Vision основен пакет по съвет на лекаря и представителката на фирмата. До седмица чакам резултати и се надявам всичко да е ок.
Аз съм “за” всеки, който има средствата да не го пропуска. В крайна сметка за какво ли не даваме пари, че за това ли няма! Hug
Виж целия пост
# 6
Правих Nifty Pro,  в лаборатория Геника, цената е 1310 лв. Резултатите стават готови, буквално на седмия ден от вземането на кръв, от фирмата ли звъннаха по телефона и ми ги съобщиха, след което изпратиха на мейл.
Виж целия пост
# 7
Ние пропуснахме умишлено БХС, за да не се стресираме излишно. В 10-та седмица направихме Verify, изпратиха пробата в Калифорния, резултат имахме след 5 дни, бързо и коректно.
Виж целия пост
# 8
А на пренатест някой правил ли е? Гледам, че доста тяхна реклама се върти напоследък. Аз даже не бях чувала за тези другите, които пишете. Аз съм в 8ма седмица. Живот и здраве клоня и аз към тези тестове.
Виж целия пост
# 9
Май са едни и същи, сравни кои заболявания покриват. На мен за Vision ми звъннаха на 6-ти ден, пратиха ги по мейл и всичко е ОК. Много се успокоих! За мен 1 към еди-си-колко не е ок резултат. Ако има точно, винаги избирам точното.
Виж целия пост
# 10
И аз се колебая между cell4good и vision . Трудно чи е да избера , имало някакви микроделеции ми обяснява гинеколожката ,ама при кои забравих.
Виж целия пост
# 11
Аз се насочих към пренатест. Нямам притеснения, за успокоение. Взех пакета с 3 аномалии.
Виж целия пост
# 12
И аз се колебая между cell4good и vision . Трудно чи е да избера , имало някакви микроделеции ми обяснява гинеколожката ,ама при кои забравих.
Аз правих cells4good.
Виж целия пост
# 13
Аз правих на Лайфкодекс Пренатест само за Даун и съм доволна, при нова бр-ст пак бих го направила.🌞
Виж целия пост
# 14
Здравейте,
Аз направих MaternIt тест :
https://cellgenetics.bg/prenatalni-testove/
За мое спокойствие, при феталната морфология при проф.Марков разпитах дали има информация къде да направя и той ме насочи към тях.
Аз избрах най-пълния пакет. Пробата се изпраща до Щатите и до 2 седмици се получава резултата.
Получих обаждане и мейл с резултатите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия