Баница – как я правите?

  • 267 167
  • 447
# 390
Здравейте момичета случайно днес попаднах на тази тема и си викам айде на баницата Simple Smile И след толкова добри отзиви я направих Simple Smile Стана ммммммм много вкусна Simple Smile
Благодарности на Морена  :hug
Виж целия пост
# 391
Аз тъкмо направих баницата на Morena и сега се пече.
Дано стане вкусна,че много ми се е дояло  Peace
Виж целия пост
# 392
Ето един бърз начин - 7 яйца, 1/2 чл сода, 400/500 гр сирене, 1 кисело мляко, мазнина според вкуса и съвестта/ колкото повече толкова по- вкусно/ всичко се разбърква и се закиват предварително накъсани кори /нищо специално/ върху намазнена тава. Успех Simple Smile)
Виж целия пост
# 393
Ето един бърз начин - .......

Така я правя, когато купувам замразени кори от магазина. Начупвам ги на дребни парчета, заливам с яйчено-млечната-със сирене смес в купа, обърквам, в тавата и във фурната. Е, не чак с толкова много яйца Laughing, с 4-5 я правя, както си правя смес за баница. Бива, не е лошо, но предпочитам вита баница. Peace
Виж целия пост
# 394
Вчера Звездев в предаването си прави баницата с мйонеза на една съфорумка. Peace Не си спомням коя е, но знам, че тук съм я чела. Направи ми впечатление преди години, защото беше по-различна от моята рецепта.
Виж целия пост
# 395
Моята баница винаги се получва и като някой ме пита за рецептата и кажа, че е с 4 яйца и реакцията е "ееее, то като сложиш толкова материал!" а на мен ми се вижда, че не е толкова безкрайно много, пък и наистина нали трябва да е вкусна! Та плънката е 1 кофичка кисело мляко, 4 яйца, 300 гр сирене/извара, 1/2 чаена чаша олио, 1 равна чаена лъжица сода. Две кори плънка, две кори плънка, докато свършат. И така Simple Smile Най-отгоре я намазвам с олио и пека за 180 градуса докато порозовенее. Баница със сирене

Виж целия пост
# 396
Гисчо и аз винаги я правя по тази рецепта но и аз като lambrex я обичаме навита.Ето
Виж целия пост
# 397
благодарим на Морена за сполучливата рецепта



 Hug
Виж целия пост
# 398
Ердинч, радвам се, че и зад граница е стигнала рецептата ми и харесана! Да ви е сладко!
Много хубави снимки!  Hug
Виж целия пост
# 399
В събота правих БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ И ЦАРЕВИЧНО БРАШНО. Получи се интересно. Вкъщи много се хареса. Може би ще я направя пак, но най-добрата баница за мен си остава тази по рецептата на Морена.
Виж целия пост
# 400
Здравейте, на скоро ме почерпиха с една много вкусна баница, беше с кори и с блат, който беше между корите, разлят на места, чудя се дали някой от вас има опит с тази баница, искам някоя изпитана рецепта. Беше толкова вкусна, че не мога да я забравя  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes eat eat eat eat eat eat eat eat eat eat eat
Виж целия пост
# 401
Брей, как съм я изпуснала тази рецепта  Laughing - ММ е голям почитател на баницата и задължително ще я пробвам.

Използвам поста, за да питам някой помни ли една баница дето се пече само корите със сирене и като изстине се залива с газирана и вода и още нещо. Правех я през бременността (беше преди 5 години ) и съм забравила  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 402
 Incognito, тази ли е :

1 пакет "Одрински кори"
200 гр. майонеза - аз ползвах "Краси"
газирана вода - количеството е точно колкото майонезата
сирене

На всяка кора се ръси сирене, завива се и се нарежда права в тава, без никаква мазнина - нито по кората, нито по тавата.Нареждат се всички кори , след което се заливат с майонезата и газираната вода/ предварително смесени/.Баницата се пече на 200 гр. за около 35-40 мин., хубавко да се зачерви.Изважда се от фурната, леко се поръсва с вода и се завива с кърпа за десетина минути
Виж целия пост
# 403
Incognito, тази ли е :

1 пакет "Одрински кори"
200 гр. майонеза - аз ползвах "Краси"
газирана вода - количеството е точно колкото майонезата
сиренед

На всяка кора се ръси сирене, завива се и се нарежда права в тава, без никаква мазнина - нито по кората, нито по тавата.Нареждат се всички кори , след което се заливат с майонезата и газираната вода/ предварително смесени/.Баницата се пече на 200 гр. за около 35-40 мин., хубавко да се зачерви.Изважда се от фурната, леко се поръсва с вода и се завива с кърпа за десетина минути
Тази звучи интересно , но не е това, което правех.
В онази рецепта се печеше баницата без заливката. Удобството й беше, че може от предния ден да направиш по- трудоемата част и на следващия ден само се пече със заливката и напр. за 10 мин. имаш топла баница  bowuu
Виж целия пост
# 404
Направо полудях за баница Grinning Hug

Тази рецепта ми я даде приятелка, много е вкусна, става мека и лееекичко клони към тутманик. Може да се прави по класическия начин с наложени кори, може да се навие на пурички.

4 яйца
1 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч.брашно
250 гр (аз слагам повече) настъргано сирене (аз го разтрошавам с вилица)
1 пакет фини кори  
1/2 пакетче масло
1 ч.ч. кисело мляко

Яйцата се разбиват, добавят се олиото, прясното мляко, киселото мляко със содата, брашното. Сиренето се добавя с леко разбъркване. Всяка кора се намазва лекичко с 2-3 с.л. от сместа, от която се оставя малко за намазване отгоре. Нарежда се в тавичка, залива се с разтопеното масло и остатъка от сместа.

Искам да питам Морена и другите, които са правили нейната баница - Лабрекс сподели, че корите се били слепили. Как избягвате това?

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия