Баница – как я правите?

  • 267 186
  • 447
# 75
супер лесна и вкусна баница

един пакет готови кори
една майонеза
сиренце
 Набирам корите в тавичката празни отгоре поръсвам със сиренце и поливам с разбитата със студена вода майонеза.
 Супер просто и много вкусно.  chef
Виж целия пост
# 76
Правя най-обикновена баница с готови кори.

1 пакет кори - аз ползвам хотелски иначе 2 пакета
300-400гр. сирене
500гр извара
5-6 яйца
1 чаша - чаша и нещо кисело мляко
масло или олио
1/2 лъжичка сода

Натрошава се сиренето, добавят се изварата, яйцата, киселото мляко и содата и се разбъркват добре. В на-мазнена тава се редят най-долу 3-4 кори, плънка и после м/у всеки 2-3 кори, плънка като всяка кора се пръска с мазнина. Мята се във фурната и след 30 мин е готова. Като се извади се пръска с вода и се покрива с кърпа да омекне.
Виж целия пост
# 77
Аз използвам Тракийски кори, най-хубава ми става баницата от тях  newsm78

4-5 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. газирана вода
1 ч.л. сода
300-400 гр. сирене
олио

Намазвам тавата поставям листите и редувам, лист със яйчената смес, лист само със ситене, лист със смес, лист само със сирене... след като я наредя заливам с останалата смес и правя няколко дупки с вилица за да слегне и да се уравновеси сместта... слагам и малко олио... След изпичането я впръсквам с няколко капки вода и я покривам с кърпа за около 5-10 минути...   bouquet
Виж целия пост
# 78
В плънката към сиренето,яйцата и киселото мляко добавям и около 1/2 ч.ч. прясно мляко.В намазана с масло тава разстилам 1 лист,поръсвам с 1-2 с.л. олио или разтопено масло,върху него разстилам следващия лист, поръсвам с мазнина и слагам плънката-и така редувам плънка,2листа с мазнина между тях и пак плънка.Най-отгоре оставям 2 листа.Отгоре заливам баницата с 1 яйце,разбито с прясно мляко и пека.Още по-вкусно, но и по-калорично става с каймака от сварено домашно прясно мляко.
Виж целия пост
# 79
1 пакет кори го разстилам в тава.Правя смес от 4 яйца,200-300гр.сирене,1к.ч.олио,1 кофичка кисело мляко и 1ч.л сода.Заливам корите(намачкани в тавата).Пека .След това обръщам тавата за малко върху чаши.Приятен апетит.
Виж целия пост
# 80
 Любимите ми баници - 3. Баница с праз и кайма
« #2 петък, 30 март 2007, 14:17 »   

--------------------------------------------------------------------------------

Баница с праз и кайма

1 пакет кори за баница, 250 г кайма, 3 стръка праз, 3 яйца, 250 мл газирана вода, 1/2 ч.ч. олио, !/2 ч.ч. кимион, 1/2 ч.л. черен пипер.

  Празът се нарязва на дребно и се задушава заено с разбитата с малко водичка кайма и подправките, докато водата изври. В намазано с олио тавичка и поръсена с брашно, се поставя първата кора. Върху нея се нагъва още една, слага се от сместа, пак - накъсна и нагъната кора, пак - от сместа и така, докато сместа свърши. Отгоре хубаво се покрива с 2 кори. Баницата се нарязва на парчета и се залива със сместа от трите яйца, олиото и газираната вода. Пече се. След изпичането се поръсва с вода и се покрива с кърпа.
Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 81
Много лесна и вкусна баница

1 пакет кори
5 яйца
1 ч.ч  кисело мляко
1 ч.ч сирене
2/3 ч.ч олио
1 бакпулвер

Всичко се смесва.Тавата се намазва с олио.Корите се редят, като всяка се маже със сместа ( включително и последната отгоре).
Фурната се загрява на 180-200 градуса, пече се 20-30 минути.Когато е готова се поръсва със вода и се покрива с кърпа.

Това е и моят начин, като според настроението или навивам корите или налагам в/у всяка от тях сместа.

Баница с ябълки ( правя я и с тиква, но тиквата я задушавам малко )
400гр. настъргани ябълки, 1 ч.ч захар, 1 ч.ч. олио, канела, кори за баница.
Върху кората слагам от всичко по малко и я завивам на охлювче. Слагам я в средата на намаслена тавичка и др. кори по същият начин. Пека на слаба фурна около 40 мин.
Теглена баница не бях правила отдавна. Нямах подходяща маса, но ме вдъхновихте  bouquet. Не е голяма философия, само да се престраши човек и да отдели време. Едно време си умирах от кеф да я дърпам, и да се скъса някъде не е страшно. Както и точената, но я правя при специални случаи. Иначе мързелувам с готови кори.
Виж целия пост
# 82
Аз правя висящата баница на Isolde,страхотна рецепта,а корите ги нагъвам ката ветрило  newsm53.
Виж целия пост
# 83
Ми тази рецепта е сръбска. Там има мазнина около 1/2 чаша, но става доста мазна. Сметаната според мен има достатъчно мазнина и става страхотна без мазнина.

Направих днес твоята баница, много е хубава и лесно става   bouquet

Виж целия пост
# 84
Днес ми се прияде нагъната баница.Стана страхотна
http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00052.jpg
Виж целия пост
# 85
Вита баница
1 пакет кори(бела)
2 яйца
1 ч.ч. кис. мляко
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.ч. олио
1 с.л. брашно
200-300 г сирене
Смесва се всичко, после навивам на охлювче.Пече се в предварително загрята фурна
Виж целия пост
# 86
Баницата я правя със следните продукти:

4 яйца,
200-300 гр. сирене,
кисело мляко - 1 чаша,
масло - разстопено около половин чаша
кори за баница - каквито намеря

Корите ги постилам в тавата накъсани. Първо слагам парчетата кори да се застъпват едно друго, после масло (може и олио), после пак малко кори и от сместта. След това пак същото - и така до края. Преди слагах цял лист, после другите продукти, но някакси когато са накъсани корите, баницата става по-хубава Peace
  bouquet
Виж целия пост
# 87
1 пакет фини кори
3 яйца
1 чаша прясно мляко
сирене
1с.л. някаква газирана напитка

В леко намазнена тавичка разстилам първият лист от корите, разбивам едно яйце със повече сиренце-да стане гъста каша и слагам вътре 1 с.л. някаква газирана напитка. На всяка кора капвам по няколко капки олио и редувам на една кора обърканото сирене с яйце, на следващата само натрошено сирене. Като свършат корите разбивам две яйца с 1ч.ч. прясно мляко и заливам баницата като предварително съм я нарязала на редове. Пека  в загрята фурна.
Виж целия пост
# 88
Ми тази рецепта е сръбска. Там има мазнина около 1/2 чаша, но става доста мазна. Сметаната според мен има достатъчно мазнина и става страхотна без мазнина.

Направих днес твоята баница, много е хубава и лесно става   bouquet


Радвам се, че ти е харесала.
Виж целия пост
# 89
Бутер баница
продукти:
3 яйца
малко повече от 1/2 кис.мляко
400гр. сирене
масло
Тавичката намазвам с масло.От тестото си правя правоъгълници,слагам плънката и запечатвам със виличка от всички страни.Понякога малко преди да извадя баничките ги поръсвам с настърган кашкавал.Правя такива бутер банички и с течен шоколад,като изрязвам тестото в най-различни формички(най-често сърца) и пак запечатвам с вилица.

Баница с точени кори Белла
същите продукти,както и за бутер баницата.
Пак в намазнена тавичка взимам 1 лист от корите в средата слагам плънка и започвам да навивам всички краища докъто се оформи  розичка (или  кесийка) и така нареждам всички розички и отгоре заливам с останалата част от плънката и парченца масло.Става нещо като рошава баница Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия