Баница – как я правите?

  • 267 329
  • 447
# 90
Преди няколко месеца направих за първи път баницата на Morena.Оттогава не си и помислям да пробвам друга рецепта Grinning Мъжът ми си облизва всеки път пръстите, аз също  chef Свеки също я хареса bowuuСтава невероятна Heart Eyes Morena, oще веднъж ти благодаря за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 91
Пак за повядай Дейзи!
Много се радвам, че ви е вкусно! Hug
Виж целия пост
# 92
едно нещо на 100% мога да ти кажа!!баница-хубава става с много яйчица!   chef
Виж целия пост
# 93
Здравейте и от мен, тази ве4ер направих баницата на Лео, но имам един въпрос към нея...

По принцип като се нарежат рулата на 8 парценца всяко, после как се слагат в тавата, защото аз ги сложих плътно едно до друго, но после се загуби ефекта на охлюв4етата, тоест охлюв4ета никакви нямаше  newsm78
Мислех да ги наредя вертикално, поне така от снимката би трябвало да е, но не идват ли много високо така в тавата , а и после ако се наредят така, няма ли опасност да паднат.. newsm78
Ина4е стана супер вкусна, и много хрупкава, аз сложих половин пакет4е майонеза  Peace

мерси лео   bouquet
Виж целия пост
# 94
Здравейте и от мен, рецептата за баницата, която правя в къщи е  като тази на Лео- винаги вкусна. Тази рецепта я научих от моята майка. Разликата е само в начина на правене: Всички продукти се смесват, олиото е само за дъното на тавата / просто няма нужда от допълнително/. Пакета кори се разтваря и на всеки лист се ръси от сместта по 2-3 супени лъжици завива се на руло ,а след това на охлювче което се слага в тавата. Така всички листове се подреждат в тавата и върху тях от останалата смес се сипва във всяко охлювче / нещо като поливка /. Пече се в загрята фурна. Накрая аз винаги обръщам баницата за известно време покрита с кърпа.
П.П. Височината на баницата си избирате вие каква да бъде още когато навивате кората на руло.
Добър апетит.
Виж целия пост
# 95
Аз правя много бързо баница :

1 пакет фини кори
1 кафяна чаша мазнина (олио или 1/2 олио и 1/2 разтопено краве масло)
4-5 яйца
500 мл. газирана вода
сирене според вкуса

Намазвам тавичката с масло и редя 2 реда кори, трошено сирене, 2 реда кори, сирене и така, докато ми свършат корите. Нарязвам я на парченца, загрявам мазнината и заливам баницата (по голямото количество в разрезите). Разбивам яйцата с малко сол и газираната вода и отново заливам баницата. Оставям да поеме около 15 мин и пека - в студена фурна, първо от долу, после от горе.

Отнема ми около 15 мин самото правене на баницата  Simple Smile

Правя същата баница Hug. Става страхотна и супер бързо Laughing
Виж целия пост
# 96
Ох защо ,защо пак съм в готварския форум. Милост нямате, че и стакива снимки - започна активно слюноотделяне.Днеска съм на ЧРД, но утре съм първа за кори за баница.
Виж целия пост
# 97
Правя всякакви баници, но тая вечер спретнах една с ръчно точени кори. Рецептата е класика - яйца, кисело мляко със сода, малко брашно, олио, сирене. Стана разкошотия! И красива и вкусна! Много различна от тези, които правя с кори Бела или Фамилия.

Виж целия пост
# 98
А сега да дам дам и рецептата на майка за баница  Peace
1 пакет то4ени кори за баница
За пълнежа слагам 2 яйца, половин кофи4ка кисело мляко с половин лъжи4ка сода бикарбонат ,400 гр. краве сирене, 3 суп. лъжици олио. Бъркам хубаво.
Намазнявам малко тави4ка , аз я правя в кръгла тава. И запо4вам кора, смес, кора смес.. по 3 - 4 суп. лъжици смес върху всяка кора, накрая завършвам със смес, малко олио, дуп4а с острото на лъжица и айде във фурната. През 2 кори капвам и малко олио преди сместа върху кората.Запо4вам да пека на 220 и после намалям на 200 до за4ервяване.
Става невероятна...  chef
Виж целия пост
# 99
Здравейте!
Представям Ви и моето предложение за триътълни банички! Сигурна съм, че никой не ги е правил! Това е румънска рецепта, пригодена от мен в по-съвременни условия! Laughing Снощи ги правих. Малкия умира за тях. И Така...

Триъгълни банички "Диди"

2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, сирене, олио, 1 пакет готови кори бела или фамилия. (с Фамилия стават по-хубави)

Разгъват се готовите кори по дължина.

С ръка се намазва половина кора с олио (2-3 супени лъжици) и се прегъва на две. После едната част се прегъва пак на половина. Става едно дълго парче. В края (към правещия баничката) се слага 2 супени лъжици от сместта от яйцата и кис.мляко. После 2 "щипки" натрошено сирене. Прегъва се на първия триъгълник, после в противоположната посока и така докато кората свърши.
Слага се в намазнена тава.
И следващата кора се маже.
Изпичат се. Малко ми куца обясненията. Май трябва да ги снема и да ги покажа.
Виж целия пост
# 100
Един тъп въпрос: Как слагате снимките директно в отговора? Без линк. Embarassed
Виж целия пост
# 101
Един тъп въпрос: Как слагате снимките директно в отговора? Без линк. Embarassed


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0
Виж целия пост
# 102
Благодаря Дейзи! Ще чета внимателно!  Embarassed
Виж целия пост
# 103
аз правя баницата с прясно мляко:
1 пакет листи, 4 яйца, 300 гр прясно мляко, 4-5 с.л. олио, натрошено сирене
намачквам листите на хармоника и поръсвам със сиренето, най- отгоре застилам с гладък лист. нарязвам на парчета и поливам в прорезите със сгорещеното олио. заливам със смес от разбитите яйца и мляко, може и захар, за тези, които обичат
И аз правя така баницата - корите на хармоника, сиренето между тях, нарязвам я, заливам с препеченото олио и накрая яйцата и лимонадата (не прясно мляко). Става пухкава, сочна, защото сместа от яйцата и лиманадата прониква навсякъде между корите.

По същата технология правя и баница с праз. В намазаната тава редя корите (хващам две кори и ги сгъвам на хармоника), малко натрошено сиренце между тях и изсипвам изпържения на ситно праз, режа и заливам с 3-4 яйца и 200 мл газирана вода.
Виж целия пост
# 104
Току-що опекох баницата.По рецептата на Morena я правя  chefЛюбима ни е Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия