Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ИУ-Варна

  • Публикувана: 27 юни 2020, 15:26 ч.
  • Последно мнение: 3 юли 2020, 06:56 ч.
  • 216
  • 7
Здравейте! След 1 година дъщеря ми я предстои кандидатстване и се чуди между "Информатика и компютърни науки" и "Мобилни и уеб технологии" в ИУ-Варна. Ще съм Ви благодарна за всякакъв тип информация. Какво може да кажете за ИУ, дава ли добро образование?
Виж целия пост
# 1
Моят син тази година завърши МГ, и вече е приет в "Информатика и компютърни науки". Нямам впечатления, може би догодина, като дойде време за вашето кандидатстване, ще мога да кажа нещо. Разговаряла съм с г-жа Сълова, която е преподавател в катедрата. Много исках да получа някакво уверение от по-високо ниво, защото дилемата да остане във Варна или да замине за София беше голяма. Тя ми разказа какво се предоставя на студентите, какви възможности и перспективи имат, и ме увери, че сина ми ще се чувства много добре, стига да му се учи. Надявам се да сме направили правилен избор, времето ще покаже.
Виж целия пост
# 2
И защо ще учи информатика и компютърни науки в икономически университет? Защо не отиде в медицинския със същата специалност, поне може да стане "докторка" после.
Виж целия пост
# 3
В медицинския няма такива специалности, има подобна в техническия. Инъче аз завърших бакалавър Счетоводство и контрол преди 10 години в ИУ и нивото беше високо, преподавателите изискваха много от нас и аз специално успях да се реализирам след това. Преди 2 години записах магистратура, дистанционно пак там - корпоративен бизнес, но при магистрите положението е доста по отпуснато и общо взето всички имаха добри оценки, изискванията са занижени според мен.
Виж целия пост
# 4
В медицинския няма такива специалности, има подобна в техническия.
Май не схващаш иронията. Естествено, че специалността е за ТУ. Все едно да запише Счетоводство в техническия и да пита дали нивото е добро. Не че гарантирано е лошо, но като купуваш краставици отиваш на пазара или в Кауфланд, а не в Техномаркет.
Виж целия пост
# 5
BCD грешиш, катедрата в ИУ е силна и е по-близка до програмата на СУ. Изчистена от електротехники, цифрови и аналогови схемотехники и микропроцесорни техники, което отблъскваше моя син. На един програмист не му е необходимо да знае закона на Ом и що е то РNР преход. А математика в ИУ се учи отпреди 100 години.
Виж целия пост
# 6
Даа, и микропроцесорни техники са излишни. Ще се учи точно и само каквото трябва, сакън да не знаем нещо малко повече. Накрая ще стане един програмист от типа "Аз всичко знам, но не знам откъде да започна, някой ще ми помогне ли". Но нищо, с добра компютърна грамотност току виж е станал помощник-нотариус. С такава подготовка, толкова.
Виж целия пост
# 7
Хаха, може и да си прав, само че аз имам диплома по ЕТМЕ, и никога не съм я използвала. Не бих го причинила на детето си. Така, както има глад за инженери, и държавата в момента спонсорира обучението им, не виждам работеща индустрия във Варна. Къде ще работи? За местата, за които се сещам му стига и диплома по Информатика и компютърни науки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия