Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Стафилококи в носа

  • 242
  • 9
Здравейте!
На сина ми откриха стафилококи в носа, посочено е количество оскъдно. Още не съм се обаждала на ЛЛ, знам, че ще изпише антибиотик. Известно ми е, че това е стандартното лечение. Обаче четох  за лечение с клеева тинктура и бих искала да пробвам първо лечение без антибиотик. Та, въпросът ми е: Дали някой може да сподели опит за такова или друго успешно алтернативно лечение на стафилококи?
Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Не знам за стафилококи, но аз съм имала стрептококи в гърлото и пих няколко антибиотика, последния над десет дена, докато се оправя.
Виж целия пост
# 2
Благодаря за отговора, Черна станция. Не звучи обнадеждаващо за съжаление.
Виж целия пост
# 3
Това е бактерия и без антибиотик няма да мине.Не Ви ли направиха антибиограма,за да се види кои лекарства ще подействат?И моята бебка имаше и след микробиология с антибиограма се установи,че ще подейства мупироназал.За 7 дни й мина.
Виж целия пост
# 4
Да, не пий антибиотик ей така, защото може да се окаже на халос. Искай посявка. И даже 7 дена може да не стигат, а да трябват десет.
Виж целия пост
# 5
Има направена антибиограма. Убедихте ме, ще звънна на ЛЛ, няма да разчитам на алтернативни лечения.
Виж целия пост
# 6
Колко е голямо детето?Ходи ли на ясла,градина?
Виж целия пост
# 7
И аз, и детето ми на 4 г. сме със стафилококово носителство в носа. Като се проявят стафилококите, т.е. да станат в по-голямо количество, мажем Бактробан (Мупироназал) 7-10 дни спрямо количеството и обикновено се разминаваме с това. Той е много ефикасен локален АБ. Обаче ако стафилококът слезе към гърлото - АБ през устата. На мен ми се е случвало, на детето досега не. Тъй че действайте според Антибиограмата. За оскъдно количество, локалното лечение според мен е по-удачно, поне от опит.
Виж целия пост
# 8
Възможно е локално да бъдат предписани капки за нос с антибиотик и това да ги повлияе, като се избегне Аб през устата, а и при оскъдно количество не е нужно друго освен локално лечение.
Стрептококи обаче е вече гадория и там се изискват поне 14 дни Аб, но областта на загнездване е гърлото и по-специално сливиците.
Чуйте педиатъра, с капки или Бактобран маз ще повлияе те инфекцията.
Виж целия пост
# 9
Благодаря на всички, включили се в темата!
ЛЛ изписа локален антибиотик. Предвид оскъдното количество било достатъчно.

Хубав ден!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия