Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Съмнения за починал плод

  • 1 622
  • 33
Здравейте момичета Simple Smile
По-накратко на 18 февруари направих аборт в 11 седмица , при първа бременост, всичко беше добре с бебето, направих аборт по лични причини, всичко беше наред след това, проблеми нямах.
Отново забременях, последен цикъл 18 април, в момента по календар и по сметки съм 10 седмица и 3 ден, до 8 седмица имах всички симптоми - повръщане, гадене, умора, дори гъбички, но изведнъж всичко спря. В деня, в който спря всичко бях на първия си преглед (16.06). Гинеколожката ме гледа с вагинален, понеже с коремен не видя нищо, е с вагиналния видя само плоден сак, който отговаря на седмицата 8,а тогава си бях 8. Каза след две седмици да отида пак, понеже най-вероятно е празен сак и ще се наложи кюртаж. Днес, минаха точно 2 седмици, бях на преглед, по календар съм 10 седмица и 3 ден, гледа ме отново на вагинален и за мой ужас ми каза, виждам плод и аз го видях, но на седмици плода е в 8, изостава с 2 седмици, гледа поне още 2 минути и каза, че най-вероятно е умряло в мен понеже не вижда нито да мърда, нито пулс. В момента усещам тъпата болка ниско в таза , която не е спряла от началото на бременността, лека болка в гърдите, леки бодежи 1 или 2 пъти ниско долу и голяма умора. Не кървя. Моля ви кажете ми има ли надежда и може ли за 2 седмици изведнъж да порасне и да се оформи бебе? Имам чувството, че нарочно иска да направя кюртаж при нея, защото дори ми повиши тон, защо не съм направилала аборта при нея. Мисля си, че тази жена не разбира нищо, въпреки че е много хвалена. Каза ми още, че сака сега бил удължен, това не било хубаво и в петък да отида пак, дефакто след 3 дена, но в другия и кабинет понеже там имала по-хубава апаратура и по-хубаво се виждало. Първия път ме срина, сега вече не остана и капка надежда......
Виж целия пост
# 1
По това време обикновено се " чува" сърдечна дейност с вагинален ехограф. Вероятно лекарката е права.
Виж целия пост
# 2
Ако се съмнянаш м лекарката, отиди и при друг лекар за мнение. Две седмици е много изоставане. Ако е реално така, няма да се компенсира. В 10 г.с. трябва да се засече пулс категорично.
Виж целия пост
# 3
Препоръчвам второ мнение.
Виж целия пост
# 4
Отиваш веднага на друг.
При моето Аг също е по-стар видеозона и на един от прегледите беше обедена,че не съм в седмицата,а минимум една назад.
Виж целия пост
# 5
Аз само не разбрах - евентуалната бременност желана ли е?

Иначе идете за второ мнение при друг специалист.
Виж целия пост
# 6
В тази седмица вече има пулс. Направи втори консулт с друг лекар!
Виж целия пост
# 7
Да, и аз това искам да питам: Първият плод тази година февруари е бил нежелан, а за този, два месеца  по-късно, надеждите и т.н. за какво са: че има плод или че няма?

Ако нямам доверие на лекарката, категорично бих отишла другаде. Това с този кабинет - обзи кабинет ми се вижда леко комерсиално.
Виж целия пост
# 8
Независимо от ехографа, в 10 седмица трябва да има пулс. Издължаването също е лош знак.
Често се случва след скорошна бременност да има проблем, защото тялото ти още не се е възстановило.
Консултирай се с още един лекар и не отлагай кюретаж, ако се налага. Опасно е.
Следващият път, ако искаш бебе, изчакай поне 6 месеца, за да се възстановиш.
Виж целия пост
# 9
Отиди на друг гинеколог.
Тук има бели теми в които се вписват от съфорумци за добри лекари по градове. Намери своя град, избери и отивай. Аз съм в Пловдив, прегледа на частно е около 20 лв. Отивай без да чакаш да идва петъка.
Ако е мъртъв, трябва веднага да се вземат мерки. Ако е само плоден сак, също не е полезно за теб да остава в теб.  Избирай, записвай  си час и тръгвай.
Виж целия пост
# 10
Момичета, в петък мисля да отида да видя какво ще каже, но след прегледа мисля да отида при още един лекар, който също го хвалят, но в друг град. Иначе, да детето вече е желано. Но просто дали според вас за 14 дена, може да се сформира бебе с глава и телце и то не много малко, както го видях. Преди 14 дена, не се видя дори и точка. Общо взето да ви кажа нищичко не разбирам, мисля дори, че е доста странно. Имам останала надежда, но като цяло откакто разбра, че съм направила аборт и то не при нея, отношението и е леко казано грубо, дори без да обеснява много, много. Вчера като отидох, дори не ми разчете изследванията каза имаш някаква гъбичка и още работи, това и бяха думите,но за щастие симптомите ми изчезнаха, тоест течението и дискомфорта. Момичета, дали според вас не е видяла пулса, както миналия път не беше видяла нищо.
Виж целия пост
# 11
Просто отиди при друг лекар. Защо ще ходиш отново при нея, след като не й вярваш и не ти харесва отношението й към теб?
Виж целия пост
# 12
Хич не ходи при нея, щом се съмняваш в коректността й. И не чакай до петък и след това. Ако ембрионът е спрял да се развива, за теб е опасно да остава в тялото ти.
Как така ти е разчела, че имаш гъбички, а не ти е изписал нищо?
Виж целия пост
# 13
"имаш гъбички и още неща"?! Така ли ти го каза?
Защо викаш ще ходиш при нея заради вторичният безплатен преглед? Ами, ок, давай 2.90, а после още отгоре 20 лв....
Виж целия пост
# 14
За да видя окончателно какво ще ми каже в петък. Все пак за доста хора е добър гинеколог.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия