Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Утрогестан в ранна бременност

  • 1 753
  • 23
Здравейте изписаха ми утрогестан 1 таблетка сутрин и 2 вечер да пия.Имам няколко силно положителни теста и 2 дни  закъснение на прегледа каза че имало точка но не била сигурна.Тази доза не е ли голяма
Виж целия пост
# 1
Нее,аз също пиех толкова,до 3я месец,след това 1 месец слагах вагинално. Не се притеснявай,дано всичко бъде наред. Успех!
Виж целия пост
# 2
Благодаря много нормално ли е да ми е замаяно от утрогестана
Виж целия пост
# 3
Даа,аз накрая вече се чувствах зле от него. Повръщаше ми се,виеше ми се свят много-затова минах на вагинални таблетки. Ако не се чувстваш добре,сподели с АГ,да го смени ако трябва,няма смисъл да се тормозиш излишно.
Виж целия пост
# 4
Днес изпих първото хапче и след час ми стана много замаяно ще го пия до следващия преглед.
Виж целия пост
# 5
Утрогестан е препоръчително да се поставя вагинално, защото ефектът му е по-голям на правилното място, а и се избягват страничните ефекти като замаяност, гадене, увреждане на черния дроб.
Виж целия пост
# 6
Любимият ми медикамент - утрогестан! Вече трябва да се изписва заедно с фолиева киселина, направо на промо пакети!
Виж целия пост
# 7
Дозата не е голяма,но пиенето през устата е гадно и причинява много повече дискомфорт, отколкото вагиналното поставяне Аз съм с доза 2 пъти по 4 с вагинално поставяне.В случай на нужда ще ми я вдигнат на 3х3,което е максимума.Изписва се с цел предотвратяване на спонтанен аборт,но трябва да се внимава,т.к.много сгъстява кръвта,което пак може да създаде проблем, особено ако имаш тромбофилия.Тогава се поставят и инжекции Фраксипарин-точно това е моята терапия,но аз съм след инвитро и знам къде имам проблеми.
Важно е да вземаш и фолиева,най-добре метилирана форма.
Виж целия пост
# 8
В коя седмица ви го изписаха
Виж целия пост
# 9
В коя седмица ви го изписаха

На мен ли? Пет дни преди ембриотрансфера и ако всичко е наред около 13 г.с.трябва да го спра.Спирането става постепенно по схема изготвена от лекар.
Виж целия пост
# 10
А след колко време закъснение би трябвало да се види околоплодия сак.По мои изчисления трябва да съм в 4г.с а на видиозона нищо не се видя освен удебелена лигавица
Виж целия пост
# 11
При инвитро се вижда между 22 и 25 дни след трансфера,което вероятно е към 5-6 г.с.Със сигурност чхг трябва да е над 1000,това се установява с кръвен тест.
Виж целия пост
# 12
Здравейте момичета,има ли някой който е с донорска яйцеклетка с полужителен тест и в коя клиника:smile:
Виж целия пост
# 13
При мен кръвният тест отчете на 27.12, на 7.01 лекарката ми видя околоплодния сак. Аз също пих Утрогестан 3х2, правеше ме супер замаяна, ако си шофьор, по-добре не сядай зад волана.
Виж целия пост
# 14
Аз съм в 5гс, заради зацапване гинеколожката ми изписа Утрогестан сутрин1, вечер 2 таблетки + но щпа (за съжаление имам и спазми като преди цикъл). Преди да започна Утрогестан бях изключително изнервена и не можех да спя нормално, за сега от него се чувствам доста добре и се надявам и за напред да е така, защото ми каза че ще си го пия поне до 13гс. Шок ми е с това зацапване, а на всичкото отгоре се оказа че гинеколожката ми се е пенсионирала, та ме консултира по телефона, за което съм й благодарна, защото наистина не знаех какво да правя. Аз забременях много трудно, точно заради леко занижен прогестерона, който вдигнах благодарение на Витекс, но му трябваше 1 година. Сега продължавах да го пия,но все пак е билка и е слаб. Сега си чакам прегледа при специалист чак в 7 гс и при всяко ходене до тоалетна се панирам да не се появи зацапване. Стискам палци за всички!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия