За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 895
  • 739
# 30
Вики, дай рецептата да видим.
Иначе ти предлагам на мързеливките ми да им добавиш още яйца, колкото да стане кексово тесто.
За мен дали в оцет или в мляко е все тая - в киселина се гаси содата.
Виж целия пост
# 31
Да, да точно такъв. Като солен кекс. Другия път ще пробвам да угася с оцет. Ето го. Не ми харесва. Добре поне че се опече.
Скрит текст:

vici75, не изглежда зле на снимката. Содените печива си имат тоя леко жълтоват оттенък, не са като с мая или бакпулвер.Пробвай с оцета, аз не твърдя, че е панацея, просто......баба така правеше, така ме научи и аз така. Simple Smile В лъжичката със сода накапвам оцет или я сипвам върху млякото, накапвам отгоре оцет, тя шупва, разбърквам и нататък по рецептата.
Morena, не във всички кисели млека содата шупва, в някои се получава, в други - никаква реакция.
Виж целия пост
# 32
Morena, не във всички кисели млека содата шупва, в някои се получава, в други - никаква реакция.
Толкова са истински млеката, та затова. Та те не вкисват, ами мухлясват. Пък аз не съм казала, че във всички става. Wink
Виж целия пост
# 33
labrex,  точно така е с млеката и содата. Не винаги шупват. За това и по напред писах че го оставих малко да видя/усетя че шупва. Следващия път ще пробвам с оцет определено.

Morena, благодаря и на теб за рецептата. Трябва да се експериментира. Ще пробвам и твоята рецепта.
Виж целия пост
# 34
Аз слагам содата направо в течните съставки( мляко + яйце ) и веднага слагам брашното. Сместа започва да шупва веднага. Не съм имала проблем след това нещо да не ми бухне или да сивее.
Виж целия пост
# 35
Вики, струва ми се, че содата е много, затова се е получило посивяването 👌
И аз гася содата с няколко капки оцет (ябълков или лимонов сок, че понякога винения оцет оцветява) въпреки, че я смесвам и с киселото мляко, така знам от мама
Виж целия пост
# 36
Имам въпрос за консерва кокосово мляко. Купих от Лидл и вътре цялото беше с консистенция на заквасена сметана. Това нормално ли е?
Виж целия пост
# 37
Относно продуктите на Лидл, в едноименната тема в "на пазар" е по-вероятно да има повече отговори.
Аз съм взимала кокосовото им мляко (обикновеното, не лайта), разклащам добре преди отваряне и си е мляко.
Виж целия пост
# 38
Благодаря за отговора. Ще попитам и в темата за Лидл, но предполагам въпросът може да се отнесе до всякакво кокосово мляко по принцип. И аз взех обикновено, но не съм го разклащала. Но не мисля, че би имало и някакъв ефект де, тъй като беше доста гъсто.
Виж целия пост
# 39
То това като сметана звучи. Купувала съм и кокосова сметана, не от Лидл (не съм срещала при тях).
Виж целия пост
# 40
Млякото си е, въпреки че изглежда като сметана. Сега прочетох отзад при втвърдяване да се загрее на водна баня, така че предполагам състоянието му си е било нормално Simple Smile Сигурно трябва като ползвам нов продукт повече да се зачитам в опаковката Grinning иначе като го отворих бях изненадана от вида и се зачудих дали става за ядене или нещо не му е било наред...
Виж целия пост
# 41
Имам сусамов тахан освен за хумус какво мога да приготвя с него за първи път купувам.
Виж целия пост
# 42
Имам сусамов тахан освен за хумус какво мога да приготвя с него за първи път купувам.

Аз правя сладки и кекс.
Виж целия пост
# 43
Имам сусамов тахан освен за хумус какво мога да приготвя с него за първи път купувам.
Мажа върху филийки, бисквитки, сухар, или директно с лъжицата от буркана. Гарнирам с мед, сладко, шоколад. Голяма слабост са ми таханите.
Виж целия пост
# 44
Тахан може да добавиш и в тестото за галет. Аз таханите ги ям директно с голямата лъжица от буркана. Сещам се и за добавка към дресинг за салати.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия