За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 023
  • 739
# 15
Когато са на тиган не се прави марината, нали и пак стават сочни?

Зависи от месото, аз купувам разкошно свинско, без гадни жили, изисква добро начукване единствено и месото става много крехко. Никога не мариновам.
Виж целия пост
# 16
Колко време се вари царевица на кочан в обикновена тенджера/не под налягане/?
Виж целия пост
# 17
Хванах се тук да варя една царевица на кочани. Знаете ли колко време след завиране е готова?
Виж целия пост
# 18
Около 20 минути. Зависи колко е млечна.
Виж целия пост
# 19
Значи си имам преварена царевица.
Виж целия пост
# 20
Млечна царевица варя така - режа кочана и върха и с шумата редя в тенджера. Заливам с вода и щом заври, варя точно 9 мин и изключвам.
Ако е по- зряла, бели се вари 40 мин, опитвате - може и повече.
Виж целия пост
# 21
Не мога да разбера къде греша когато правя нещо със сода бикарбонат. Снощи правих тутманик. Угаси си содата в киселото мляко. Шупна, престоя и т.н. Като изпекох, тутманика сив отвътре, а по картинки на рецепети са жълти като лимон. Кое как се прави, бихте ли ми казали? И това не ми е за първи път. ВИнаги така ги докарвам содените....
Виж целия пост
# 22
Млечна царевица – 15-20 минути след завиране. Аз слагам и сол във водата, за да си поеме равномерно солта и да не се налага да се соли след това.
Виж целия пост
# 23
когато правя нещо със сода, макар и рядко,  винаги пека направо, не оставям да престои.
Виж целия пост
# 24
Пробвай с мая.
Виж целия пост
# 25
когато правя нещо със сода, макар и рядко,  винаги пека направо, не оставям да престои.

Аз под престои имах в предвид, че изчаках да шупне содата 1 -2мин, докато разбъркам другите съставки.
Виж целия пост
# 26
Какъв е тоя соден тутманик? Да не е просеник?
Виж целия пост
# 27
Какъв е тоя соден тутманик? Да не е просеник?

Вероятно от рода на мързелив тутманик, солен кекс, мързелива баница и подобни. Аз пък винаги гася содата с оцет, правилно - неправилно, не знам, баба така ме е учила, така го правя и досега, когато използвам сода в тестено. Не ми е направило впечатление да сивее печивото, но може би не оцетът е причината. Във всеки случай така не усещам содата. Понякога слагам бакпулвер вместо сода.
Виж целия пост
# 28
Да, да точно такъв. Като солен кекс. Другия път ще пробвам да угася с оцет. Ето го. Не ми харесва. Добре поне че се опече.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 29
Може ли да се стерилизира готов сос болонезе и колко време се вари? До сега съм правила в буркани нещо като заготовка, но без каймата. Сега съм намислила да стерилизирам в малки бурканчета единични порции направо готов за ядене, но ме притеснява, че има кайма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия