Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Помощ за гледане на дете в Германия

  • 1 646
  • 3
Здравейте, мами! На мъжа ми му се налага да замине да работи в Германия, като той иска да го придружа. Имаме детенце на 1 година и 4 месеца. Питанката ми е следната- каква е цената на яслите там? Или да търся жена, която да ми гледа детето, или някакво почасово гледане? Мислихме много варианти, но едната баба работи в България, другата в Германия и нито една от двете няма възможност да гледа малката.
Доста търсих в Интернет, но не успях да намеря никаква нужна информация. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Каква е твоята перспектива за работа и реализация? Аз бих изходила оттам - ако имаш възможност да намериш добра (под добра аз разбирам високо платена, която да те удовлетворява и развива) работа сравнително бързо, може би по-добрият вариант е детегледачка. Ако ли не - постой с детето, ориентирай се какви са възможностите за работа, евентуално учене на езика, ако не го знаеш, опции за гледане на детето. Успех
Виж целия пост
# 2
Цените на Krippe са различни в различните общини, какво остава за провинции. Няма такова нещо като “каква е цената там”.
Отваряш страницата на града, в който ще живеете и търсиш там информация. То не е тайна колко струва, пише обикновено.
В много райони е трудно да се намери място. Яслите не са евтини. Трябва да прецениш дали си заслужава.

Друг вариант е Tagesmutter, жена гледа у тях до 5 деца. Цена незнам.
Виж целия пост
# 3
Ася, цената на Тагесмутер съвпада с цената на яслата, според тарифата за родители в съответната община. Следва същото стъпаловидно ценообразуване, на база годишен доход. Въпрос на личен избор е ясла или дневна майка.

Авторке, търсиш следното в Гугъл: Elternbeitrag Kindergarten U3 *Иметонаграда*. Намираш табличката, гледаш Бруто дохода на мъжа ти за година в Графа U3 (под три годишни) и гледаш каква е цената. Примерно брутото му се очаква да е 36 000€ - гледаш сумата срещу цифра. Спектърът на цени, в зависимост от район и доход са огромни. От 50€ до над 400€, по това, което аз съм срещала.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия