Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 399

  • 27 839
  • 737
# 45


Лека.
Виж целия пост
# 46
https://www.instagram.com/p/CDRzsysBaMc/

Току що от дайвинг клуба пуснаха тази снимка и написаха:
Бяхме на място за гмуркане в големия риф, след като се гмурнахме в извора. Благодарение на Енгин и Абдуррахман Бей, че ни избраха

Да ни стане прохладно в тази топла юлска нощ...
Виж целия пост
# 47
Нека да си почива Енгин бей, че наесен добре релаксирал  да продължи да  снима.
Все си мисля, че на 21.08. ще хапнат торта в чест на Неслихан и ще започнат.
Първи сезон започнаха с хубав повод - дано и сега да е така.
Върнах се в  темата от миналата година да търся онова видео /където имаха две торти и празнуваха / обаче не го открих, но пък тази снимка оттогава е супер актуална и сега.

Всички чакат тийзъра на "Дъщерята...".


Виж целия пост
# 48
         Желая ви спокойна и приятна нощ.
Виж целия пост
# 49


Добро утро момичета Two Hearts
Хубав и успешен ден - последният от юли!
Утре - август. Ами то лятото свърши... Докъдето се "обърнем"  и есента ще дойде, сериалът ще почне, сняг ще завали... Стана ли ви по-хладно от последното?
Не?
Ами да си останем в  жегата, ама с настроение...


Виж целия пост
# 50
Добро утро,Момичета, Hug

Здрав и приятен ден.
Виж целия пост
# 51


Здравейте и добро утро, и от мен.

Започна 6-та дарителската кампания "Хайде! ... Присъединете се към нас!" за 39 РД на Енгин.
Фенове от цял свят вече започнаха. Тази година дарението е свързано с короната:
Програмата COVID-19 на УНИЦЕФ
► Защита на здравето на децата и поддържането им здрави.
► Предоставяне на услуги за вода, сметосъбиране и хигиена на деца в неизгодно положение.
► Поддържаме децата да продължат образованието си.
► Подкрепяме семейства да посрещнат нуждите си и да се грижат за децата си.
► Защита на децата от насилие, експлоатация и тормоз.
► Защита на децата, засегнати от конфликти с деца-бежанци и имигранти.
Виж целия пост
# 52


Това с даренията е  хубава и добра традиция. Дали това ще е насочено пряко към дадена кампания от името на актьора в страната му или както правеха бразилките - имаха кампании за точно определени за тях неща. Помните колко пъти даряваха кръв за определени болници, събираха всякакви помощни неща за бедни и нуждаещи се дечица. Това е страхотно хуманно - да помогнеш на хора/деца в нужда.
Феновете на Енгин винаги са го правили с радост и уважение към него.
Помните след "КРА"  какви неща се случиха. Алпер Тюреди информираше за всичко.   
Виж целия пост
# 53


На 31 юли започва един от най-благословените и светли мюсюлмански празници - Курбан Байрам (Eid al-Adha)!

За всички мюсюлмани Курбан Байрам е време на обща радост, емоционално повдигане, милост и получаване на прошка, непоколебим стремеж към духовна чистота и хармония.

Да поздравим с празника Енгин и целия екип на сериала ни и им пожелаем много здраве, любов и благоденствие.
Виж целия пост
# 54


Привет и хубав петък! Smile
Да ви е лек и ползотворен Yellow Heart

Това с даренията е прекрасна инициатива, браво на феновете, че не я забравят Two Hearts
Честит им празник на нашите хора Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 55
Здравейте,момичета
чудесна инициатива, хубаво, че има добри хора, които помагат на хората в нужда. Дано продължат. На целия екип и всички празнуващи желая здраве,обич и късмет. Simple Smile

Имайте хубав, слънчев и позитивен ден. Макар, че е много топло...нека се насладим на остатъка от лятото с усмивка. Simple Smile)

Виж целия пост
# 56

Скрит текст:
Нещо сладичко...
Виж целия пост
# 57


Енгин и Неслихан.
Виж целия пост
# 58
Скрит текст:

Енгин и Неслихан.Като се сетя колко много колажи  минаха през темата за месеците когато се разбра,
 че партньорка на Енгин в "ДП" ще е Неслихан.
Този колаж ме връща във времето назад с доза носталгия.
Но каквото е такова.
Ние си приехме Неслихан/Наре за наше момиче и такова ще си остане - за сега и за архива впоследствие.
Подкрепа всякаква на сериала и двойката Санджар/Наре - винаги и във всичко. 


Виж целия пост
# 59


https://www.facebook.com/notes/engin-aky%C3%BCrek-the-actor/the- … /1180848865600961

Момичета, ето поредния 23-ти, обещан анализ от Навид Шахзад на "Дъщерята на посланика".

Дъщерята на посланика (част 1)
Навид Шахзад

Хората са пестеливи животни и изключенията от правилото не само заплашват по-голямата група, но и предизвикват чувство на безпокойство. Колективната дълбока, но неточна мъдрост на стадото ни казва, че само децата са егоистични, социално недобре настроени, свръхчувствителни, разглезени, агресивни или социално неудобни и проявяват повишено чувство за право, тъй като никога не са се научили да споделят и / или никога не са получавали подаяния от ръка.

Главната героиня в драматичния сериал „Дъщерята на посланика” е Наре, единствено дете, което променя правилата на играта с всички такива предполагаеми идеи. Семейството с едно дете е изградено като триъгълник и изисква постоянно присъствие на всичките трима членове, за да не се разпадне. С нещастната смърт на майката, семейството на Наре, въпреки всички предимства и дипломатически привилегии, на които се радва, се разпада. Както тя обяснява на решително отмъстителния Санджар в един от най-добрите диалози, написани за връзката между бащи и дъщери - бащата на Наре, вместо да държи ръката й, би я „махнал като бръмчаща муха“ (еп. 14). Следователно детето е оставено да поема травмата от смъртта на майка си само, често „плаче толкова тихо, че понякога дори самата тя не знае, че плаче“.

За разлика от това, Санджар е първият роден в семейство от три деца, които се сблъскват с несигурно бъдеще, обзето от бедност, лишено от удобствата, които позволява привилегированият статус на Наре. Това още веднъж потвърждава истинността на общоприетото схващане, че богатството и статутът не са гаранти за щастие и любов. Независимо от разликите в статута, първороденото и единственото дете имат една обща черта, т.е. и двамата са обременени с по-голямо чувство за отговорност, отколкото на другите деца, които са свободни да се радват на нормално сравнително безгрижно детство и юношество с напредване на възрастта, тъй като първият трябва да носи тежестта на родителя, докато вторият носи тежестта на очакванията.

Докато продължаваме да откриваме във всеки епизод, Наре опровергава теорията за зависимото, социално неудобно, привилегировано и разглезено дете със силната си независима природа, завидна самодостатъчност, нейната доброта и съпричастност при поставянето на емоционалните и физическите нужди на всеки друг пред собствените си. Започвайки с детската си кореспонденция със Санджар, виждаме тревогата й за "тъмното" малко момче, с което се сприятелява в Мугла, отказвайки да спомене за смъртта на майка си, тъй като тя "не искаше да го натъжава". Родена в една от скандинавските страни и живяла номадски живот с честите постове на баща си, Наре се връща у дома всяка година, за да намери Санджар, който я чака. Така че в детското си съзнание тя започва да идентифицира постоянството и понятието "дом" с образа на загоряло, сприхаво, намръщено момче, което чака годишното й пристигане с едва скрито вълнение. Израстването е труден бизнес за най-добрите от нас, но дете, което израства в компанията на възрастни - и това също, около привидно безразлично студено мъжко присъствие, Наре бързо съзрява в много специална млада жена. Красива и светла, тя се влюбва в момче, малко по-голямо от нея, което й подарява морска раковина, открита на дъното на морето.

През годините двете деца се доближават едно до друго и развиват дълбока взаимна връзка, изключваща всички останали. И все пак, колкото и близки да са те, по свой собствен свръхзащитен начин се предпазват един от друг от горчивината в съответните им животи. Наре никога не разказва на Санджар за раненото си сърце, което скърби за починалата майка и копнее за бащината любов, докато Санджар никога не разкрива униженията, които търпи поради обедняването си. Изследователите смятат, че единственото дете е уникална порода. Тъй като няма взаимодействие между братя и сестри, единственото дете се учи в ранна възраст да бъде самодостатъчно. Още повече се усложнява ситуацията от факта, че начинът на живот на единствено дете е значително различен от този на многодетното семейство. В случая с Наре можем да видим как тя се е научила да се справя в много ранна възраст с травмата от изнасилване, ужасяващите наранявания, раждането на собственото й дете и дълбоката рязка болка от изоставяне, която я преследва във всеки буден момент от живота й. За да оцелее и да живее за детето си, Наре потапя всички чувства на любов под многобройните слоеве на неумолим гняв. Нейният страхотен самоконтрол непрекъснато се подлага на изпитания и механизмът й за справяне развива привидно спокоен, макар и вътрешно криволичещ темперамент, който й позволява да функционира при най-трудните обстоятелства. Мъчително състояние да убие някого, спешно да отлети с детето, да пътува набързо и през нощта до единственото убежище, за което може да се сети за детето си, би било достатъчно, за да спре дори и най-силните мъже, да не говорим за млада майка. И все пак, това красиво, нежно момиче се справя с всичко това, изглеждайки измамно нормално по време на целия страх, изпълнен с бягството от Черна Гора.

Ураганът от емоции обръща всичко наопаки в сватбената нощ на Санджар, тъй като увереността на Наре я предава, когато се изправя пред Санджар след дълъг период на отсъствие. Момчето, което обичаше и за което се омъжи, сега по ирония на съдбата коленичи в краката й, изпълнявайки зейбек на собствената си сватба, е напълно пораснал красив мъж. Очите й галят някога любимото лице, усеща топлината на черните му, като въгленчета очи, които се разширяват при вида й, преди тя да припадне в обятията му. Докато я пренася в къщата си, Санджар също обхваща вълна от куп смесени емоции.  Облекчение, учудване, неверие, потопен гняв, всички се блъскат за предната линия, докато гледа момичето, което е обичал толкова страстно, само за да открие, че тя е станала още по-красива, отколкото когато той я видя за последен път. Затова първата им среща след девет години е променлив вулканичен коктейл от гняв, копнеж, страст и негодувание.

Докато Наре държи чувствата си под контрол, което тя се е научила през годините на самота, Санджар е като лава, изригваща изпод тънък фурнир от принудителна учтивост. Дори когато я наранява физически, тласка я към вратите, издърпва я от къщата си, крещи й - знаем, че всичко, което иска, е да я прегърне здраво, да докосне косата й, да я помирише и да я прегърне. Борейки се с чувствата, които се издигат в него като жлъчка, спокойствието на Наре предизвиква още по-голям гняв в него, когато го пита дали е успял да я забрави. Плюейки отрова, Санджар за втори път изхвърля Наре от дома си. По-слаба жена би се предала. Но не и Наре, която се прибира отново, за да гарантира безопасността на детето си и след това да сложи край на собствения си живот. Тази първа страстна среща, изпълнена с насилие, поставя модела на всички следващи срещи между отчуждените влюбени, докато Санджар научи цялата истина.

Втората им среща на завоя на стръмен път, водещ към хижата на скалите, е изпълнена със същото кресчендо от страст и гняв остава толкова неубедителна, колкото първата с разярения Санджар, укоряващ я за опит за самоубийство и прекалено бързото шофиране по коварен път. Въпреки че въпросите за миналото остават без отговор, тези срещи са достатъчни, за да ни убедят, че любовта, макар и скрита под слоеве на негодувание, е много жива между тях.

Докато Наре продължава да крие причината за своя полет от Черна гора, докато Санджар безмилостно преследва тайната на завръщането й, интелигентният сценарий също държи зрителите на тръни, тъй като всеки случай на близка интимност или разкритие е посрещнат с почти незабавно отдръпване към предишни враждебни позиции. Разгорещената и повтаряща се защита на Наре в Черна гора, където тя отрича каквото и да било погрешно действие е посрещната с предсказуема камениста съпротива от Санджар, докато сърцето й се стопява при мисълта за неразкритото посещение на Санджар в Черна гора по време на нейното възстановяване в Швейцария.

Така че можем да разберем, че дилемата в живота на Наре е многопластова. Възхитена от моменталната връзка между баща и дъщеря, тя се оказва в потайна двойна обвързаност, тъй като нейният неумолим обет: „никога да не прощава на Санджар“, се сражава яростно с усилията й да му попречи да убие Акън. По ирония на съдбата, страстната и силна любов от самото си естество често се оказва плодородна почва за омраза, улавяне на влюбените в мрежите, хвърлени от предателство, нарушаване на доверието, слабост и неверие.

По този начин Наре продължава да страда от последиците от невъзможната ревност и подозрителност на Санджар, които хвърлят сянка върху всяко приятелство, което се опитва да установи. Но вместо да приеме поражението и да се предаде пред такава жестока слабост, тя предпочита да отвърне на удара. Усещайки още една буря във вече нестабилните отношения, Наре призовава за временно примирие, тъй като и двамата работят за спасяването на дъщеря си от безскрупулния Гювен Челеби. Далеч от всички останали, в Черна гора, старите спомени започват да се размиват мрачно помежду им, когато сънливият Санджар си спомня за текстурата на косата на Наре, която спи и се притиска до него, докато радостта им от осуетяването на замисъла на Челеби почти напомня на детско веселие.

Следва продължение....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия