Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Моля за съвет седалищно разположение

  • 1 086
  • 15
Здравейте днес бях на преглед и се видя, че бебока е седалищно разположен с леко увита пъпна връв. До дни влизам в 7 месец. Иначе расте за месеците си. Моля за съвет трябва ли да се притеснявам много, какво да правя да се обърне ?!!!!!
Виж целия пост
# 1
То до 9 месец още колко има да се обръща.Не се притеснявай от сега.За седалищно предлежание се говори се запази в момента(дните) преди термина/раждането.
Виж целия пост
# 2
Доколкото ми е известно, няма какво да направиш ти лично. Може пък бебенцето самичко да се обърне, все пак не си чаак толкова напред.
А иначе, знам, че има лекари, които са специалисти по това, да обръщат бебета от седалищно. И другият вариант, който знам, е раждане със секцио.
От мен толкова, може други да знаят повече.
Виж целия пост
# 3
Синът ми беше седалищно почти през цялата бременност и остана така до края. Роди се чрез секцио. Сега съм в осмия месец и нещата са същите.
Не се притеснявай, ако си остане седалищно до края, ще ти назначат секцио.
Иначе има различни упражнения в интернет, чрез които можеш да го накараш да се обърне, плюс качване по стълби и много разходки.
При мен не дадоха резултат.
Съществува и метод за външно обръщане на плода, но той вече се отхвърля от съвременното акушерство, защото крие рискове от травми.
Виж целия пост
# 4
Много малко бебета се обръщат. Свиквай с идеята за секцио и ако искаш нормално раждане, моли се за чудо .... и така... успех!
Виж целия пост
# 5
Вече малко лекари биха се навили да изродят седалищно бебе. В съвременната медицина секциото крие по- малко рискове в този случай и затова се препоръчва.
Виж целия пост
# 6
Не се притеснявай, има време, а и място, да се обърне. В 26 седмица моето бебче беше седалищно, в 30 вече беше главично и досега вече дни преди термин все още е с главата надолу. Важното е да е здраво.
Виж целия пост
# 7
От седми месец беше седалищно и не се обърна, при мен така стана. Правих уж някакви упражнения за обръщане, говорих му на бебето, ама не. Секциото ми го назначиха с дата 10 дена преди термин. Казват, че понякога се обръщали близо до датата на термина, но така и не разбрах дали имахме шанс за това.
Не се шашкай, с всяко бебе на различно. Да мине още време Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Аз бях като теб.
Втози случай секциото е 2 седмици педи термина, като се гледа да не се допуска да започне родова дейност и плодът да слезе в малкия таз, защото тогава започва да се "върти".
Ако случайно започне родова дейност, се отива най-бързо в най-близката болница, за да се ражда, казва им се за пъпната връв, за да не ти включат система за задържане или пък да те оставят сама да си правиш разкритие, докато дойде другата смяна, както е обичайната практика в държавните болници.
Виж целия пост
# 9
Първото ми секцио беше 7 дни преди термин. А това ще ми е 4 дни преди термин. И двете седалищни. Лекарите искат бебето да остане максимално дълго в утробата и също да му дадат шанс да се обърне.
Виж целия пост
# 10
Когато има увита или заметната пъпна връв при естествено раждане, ако се забавят, крие риск, да се загубят тоновете.
Виж целия пост
# 11
А да, това с пъпната връв съм го пропуснала, но има още много време да се отмотае.
Виж целия пост
# 12
моята госпожица се обърна в 8 месец. На приятелка малко преди да роди в 9 месец.
Виж целия пост
# 13
Не се притеснявай. Най-вероятно ще се обърне бебчо и всичко ще е нормално. Ако не се обърне, не е задължително да ти направят секцио. Все пак останали са лекари, които могат да водят и седалищно раждане... Моят лекар извади на приятелка бебето седалищно без проблем, без разкъсвания, с малка епизиотомия. Тя искаше нормално да ражда, той пък нямаше пропблем с това и така. Всичко се нареди Simple Smile.
Виж целия пост
# 14
Зависи от типа седалищно предлежание. Има само една поза, която е благоприятна за естествено раждане и пак крие известни рискове, защото главата, като най- голяма първа проправя път, а при обратната позиция има риск от заклещване и травми. А и вече съвременната медицина смята секциото като по- малко рисково в този случай, затова се препоръчва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия