РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти

  • 300 833
  • 467
# 210
   Като сме на ресторантска вълна, давам още 1 рецепта за ресторантска торта:




БАДЕМОВО- ВИШНЕВА   ТОРТА
Любимата рецепта на Величка Зарева, сладкар в "Гранд Хотел София"



за блата:
100 г орехови ядки
6 яйца
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
2 с. л. Какао

за сиропа:
100 г захар
100 мл вода

за крема:
800 г заквасена сметана
260 г сладко от вишни
150 г пудра захар

150 г филирани бадеми

Водата за сиропа се налива в тенджерка, сипва се захарта и се кипва. Когато захарта се разтвори, сиропът се сваля от котлона и се оставя да изстине. Белтъците на яйцата се отделят и се разбиват с миксер, като малко преди да станат на сняг, се добавя захарта. Разбиват се отново и щом станат на сняг, се прибавят жълтъците, брашното, какаото и ореховите ядки. Бърка се с шпатула възможно най-кратко, но така че да се получи хомогенна смес. Готовото тесто се изсипва в предварително намазнена тава. Пече се около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се изважда и се оставя да се охлади. Охладеният блат се разрязва напречно на две. В голяма плоска чиния се поставя метален пръстен, в него се слага едната половина от блата и се сиропира леко с лъжица или четка. Кремът се приготвя, като заквасената сметана се разбива с пудрата захар. Половината се разпределя върху сиропирания блат и отгоре се намазва със сладкото.

Виж целия пост
# 211

В плодовата пита на Неделя няма ли желатин? Аз лично не вярвам да е този крема. Виж колко добре си личи в разреза, че не е само баварски крем.


Виж целия пост
# 212
    Да ти кажа, това са дали официално като рецепта! Ако те са излъгали ... това е друг въпрос. Само веднъж съм я яла, за да я опитам, но на мен също ми се стори, че в крема има желатин...някак по-желирано изглеждаше. Просто не обърнах много внимание, защото не ми хареса прехвалената торта.
Виж целия пост
# 213
момичета,може ли някой да ми каже рецепта за сирене с мед и орехи,само в заведенията ям,а ми се иска да пробвам да го направя.
Виж целия пост
# 214
За плодовата торта на Неделя не знам, но има други торти, чиито кремове са чудни. В почти всички торти, които съм опитвала, кремовете са тъмен и светъл, плътни, но не мазни. Имам чувството, че в тях има нещо от маскарпонените кремове. Или желатин  newsm78
sylya,   bouquet
Виж целия пост
# 215
Айде и тук да попитам:
Някой от по-дълго живелите  да си спомня за едни закуски от преди има-няма 15-20 години? Laughing
Обожавах ги като дете. Кремки. Доколкото си спомням тестото сигурно ще да е било многолистно, а кремът вътре беше лимонено-жълт. Разкошотия си бяха.
Виж целия пост
# 216
Айде и тук да попитам:
Някой от по-дълго живелите  да си спомня за едни закуски от преди има-няма 15-20 години? Laughing
Обожавах ги като дете. Кремки. Доколкото си спомням тестото сигурно ще да е било многолистно, а кремът вътре беше лимонено-жълт. Разкошотия си бяха.
Звучи като паста"Руми", само че те бяха с еклерово тесто според мен.
Виж целия пост
# 217
Айде и тук да попитам:
Някой от по-дълго живелите  да си спомня за едни закуски от преди има-няма 15-20 години? Laughing
Обожавах ги като дете. Кремки. Доколкото си спомням тестото сигурно ще да е било многолистно, а кремът вътре беше лимонено-жълт. Разкошотия си бяха.
Звучи като паста"Руми", само че те бяха с еклерово тесто според мен.

Не, това са различни неща. Кремката е като тригуна, вътре с крем и несиропирана, а "Руми" си беше еклер с прекрасен крем вътре.
Виж целия пост
# 218
Айде и тук да попитам:
Някой от по-дълго живелите  да си спомня за едни закуски от преди има-няма 15-20 години? Laughing
Обожавах ги като дете. Кремки. Доколкото си спомням тестото сигурно ще да е било многолистно, а кремът вътре беше лимонено-жълт. Разкошотия си бяха.
Звучи като паста"Руми", само че те бяха с еклерово тесто според мен.

Не, това са различни неща. Кремката е като тригуна, вътре с крем и несиропирана, а "Руми" си беше еклер с прекрасен крем вътре.
Ясно, но не я помня.
Виж целия пост
# 219
Тази вечер се каня да направя пица "Верди" по рецептата на Sylya. Обаче нямам прясна мая. Някой знае ли дали ще стане и със суха  Thinking? И в какво количество? Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 220
Някъде май бях чела, че 7г. суха мая=40 гр.прясна. В това обаче не съм сигурна. Трябва да питаш някоя магазинерка...

Тънкостта при тази пица обаче, е да я сложиш в предварително загрята на 180'С фурна и да не я печеш повече от 8 - 10-тина мин.
Виж целия пост
# 221
значи моята мая е на д-р Oetker - 7 гр.  и на пакета пише: за 500 гр. брашно (съответства на 1/2 кубче прясна мая)
Пицата е супер .. вече само таква правя  chef преди правих по 1 тава, ама последния път не ни стигна  Joy
Виж целия пост
# 222
Благодаря, момичета!  Hug
Виж целия пост
# 223
Мила sylya,пицата е невероятна  chef  bouquetстава лесно и е много вкусна
почти всеки ден правя тесто Peace Hug
Виж целия пост
# 224
Мила sylya,пицата е невероятна  chef  bouquetстава лесно и е много вкусна
почти всеки ден правя тесто Peace Hug


дай линкче, моля
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия