Избор на кашкавал и сирена

  • 15 210
  • 93
# 15
Кашкавал напоследък си купувам "Наборъ", доволна съм. Сирене всеки път различно. За себе си предпочитам бри от Лидъл, другите членове на семейството не го ядат.
Виж целия пост
# 16
Сиренето бри има незаслужена слава на фин вкус.
Виж целия пост
# 17
Кашкавал, извара, масло и сирена на Дельо войвода- Златоград, особено от самата мандра, която е в екологично чист район - село Добромирци на 12км от град Златоград.

Сирене- Роса, Дъга- производство на Сердика Добрич.
https://serdikadobrich.bg/

Продуктите са истински от качествени суровини.

За баница вземам Давидово и Ралица.
Виж целия пост
# 18
Кашкавал на Маклер, а сирене Пастирка
Виж целия пост
# 19
Обичам овче, козе и биволско сирене. От кашкавала само овчи. От "Млекаря 75" и от "Наслада". От големите вериги не купувам, там всичко е химия.
Виж целия пост
# 20
Обожавам сирена.
От всяко бих опитала, освен ония с живите личинки -там тегля чертата, страшно гнусни са ми. Любимото ми нещо е да седна някъде и да си поръчам плато от сирена и чаша бяло вино.стой та гледай как опуквам всичко, да ми завидиш на артериите.   
На паста и в салатки си стъържа, стъържа, докато не направя доволна куличка от 5 см отгоре им 😀
Харесвам главно два вида - тези с nutty flavors, (нотки на ядки звучи малко странно) като пармезан, ементал и меките и мажещи се от типа на Бри. Моцарелата е страшно надценена според мен или поне аз не съм попаднала на хубава такава.
Краве сирене обичам само след термична обработка- в баница или по шопски. Сурово ми идва прекалено натрапчиво.
Не мога да допринеса с точни марки към темата, защото пазарувам от "насипния" щанд в супера до нас и рязко обръщам внимание на имената им.пазарувам по вид и нюанс. Вакумираните нещо ги избягвам и аз не знам защо
Виж целия пост
# 21
Трябва да опиташ оригинална биволска моцарела. Външно е като другите, но вътре е още по-кремообразна и със специфичен вкус. Мммм. Аз пък на една сватба ядох някакво плато със сирена и много ми хареса едно от типа на бри, но не точно. Вътре беше със сушени плодове. Но НЕ е Стилтън. Някой, ако знае какво е сиренето и къде да го намеря да каже.
Виж целия пост
# 22
Сега си чакам термометъра за готвене и почвам домашната моцарела.
Нещото което не харесвам на българските сирена е солта, струва ми се че напоследък прекаляват (или е заради калциевия двухлорид който споменаха по-горе).
Виж целия пост
# 23
Кашкавал - "Жълтуша". Обожавам го! А трудно харесвам кашкавал, иначе много обичам да ям. Това е един от малкото, които консумирам в суров вид с удоволствие! И цената, поне от магазинчето близо до нас е 12лв/кг., което си е ТОП. Сиренце взимам бяло саламурено на "Вършец". Давам и на детето от тях. Simple Smile
Виж целия пост
# 24
Моцарелата я комбинирам почти всеки ден с бъркани яйца. Не ми мазнеят така.

Не съм впечатлен от кашкавала на Маклер и Тертер.
Виж целия пост
# 25
Българско сирене от масовите марки - Пастир, кашкавал - Ведраре. От разни занаятчийски млекарници също, hit and miss е, и там има ширпотреба.

Любимите ми сирена ги продават рядко в България, френското комте и швейцарските грюер и ементал (у нас ементалът е френски, немски и дори полски, не и швейцарски).

Моцарелата е хубава, когато е качествена. Немска в супермаркета ясно, че няма да е такава. Обожавам бурата - моцарела с течен сметанов център. Скаморца и пекорино обичам също от италиански сиренца.

Гърците също имат хубави сирена - препоръчвам мецовоне и талагани за печене, лимноското калатаки и цикладската ксиномизитра за салати, а в България си купувам просто насипна фета от гръцките магазинчета, защото тази на Олимпус в супермаркетите е пълно менте.
Виж целия пост
# 26
Много обичам моцарела!
Сирене на "Елена" купуваме вкъщи.
Виж целия пост
# 27
Ще ми се и аз да я заобичам тая моцарела...😔 ще пробвам варианта с бърканите яйца, звучи интересно.

И за да не е спам, аз за броени часове успях да си противореча и си взех някакъв вакумиран пушен кашкавал на Саяна, щото всичко което пише "пушено" на него е способно да залепи муцуната ми на витрината.
Щях да си го стържа на салатата, но уви, твърде е мек. Ще го оставя за филийки на парти грила, сигурно ще се получи добре.
Виж целия пост
# 28
Сирене и кашкавал 'Еленко"
Виж целия пост
# 29
Steliosi,
ей тук има добри пушени неща http://dobrev-cheese.com/bg/products/?cat=26
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия