Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на кашкавал и сирена

  • 4 563
  • 71


Като голям любител на сирена и кашкавали търсих такава тема, но не намерих.
Кои са ви любимите сирена и кашкавали - видове и марки?
Откъде пазарувате?
Виж целия пост
# 1
Вкъщи много харесваме кашкавала и сиренето на Забърдо, също козе сиренето на Кърнаре. Има ги в повечето магазини.
Виж целия пост
# 2
Ние също харесваме Забърдо много. Но последния път взех сирене да захраня малката на Ведраре и просто се влюбихме. Уникално е,сега ще взимам и кашкавала да опитаме.
Виж целия пост
# 3
Българско краве сирене не харесвам.
Обичам прясно и маслено, тебеширено не.
Но пък обичам фета и халуми, козе и овче, Дунавия.

С кашкавалите съм по без претенции.

От световните сирена и кашкавали рядко да не харесам някое. Търся качество, компромис не бива. Съответно си плащаш цената.
Това си нося, като ходя някъде - нови вкусове.

Моцарела, рокота, гауда, Бри, горгонзола, чедър, бурата и неколцина по- популярни не ги броя - достъпни са на нашия пазар.

Интересни са ми швейцарските фондюта и раклети, като едно еднакво не съм яла. Всеки кантон си има рецепта, има и готови смески - много добри.

Сиренето е любов.
Виж целия пост
# 4
Аз харесвам сирене Ралица но и него взеха да го развалят и все по-трудно го намирам Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Аз лично гледам най-напред състава, да няма калциев двухлорид и други подобрители, пълнители и т.н. Тебеширеното усещане идва точно от калциевия двухлорид, той е пълнител някакъв. Обикновено сиренетоби кашкавала, които се ограничават до мляко, сол, закваска/сирищни ензими са много хубави. Такива са продуктите на ЕлБи и Верея, в Лидл също съм срещала хубав кашкавал, май на Пилос беше. Има и други, но тези са ни фаворити.
Виж целия пост
# 6
Кашкавала на Верея е чудните 29 лв.
Едамера и Едама са за простосмъртни Laughing
Виж целия пост
# 7
Напоследък предпочитаме овчето сирене на мандра „Сакар“.
Ако ми потрябва краве сирене – обикновено за баница или нещо подобно – сирене „Елена“ в металните кутии. Или „Гърдев“. Или каквото друго по-твърдо намеря във вакуумните опаковки. Насипно отдавна не купувам.
Кашкавал – „Гърдев“.
Виж целия пост
# 8
Аз лично гледам най-напред състава, да няма калциев двухлорид ...
Никога не се бях замислял. Ето нещо по въпроса: https://harmonica.bg/ufaqs/zashho-dobavyame-kaltsiev-dihlorid-v-sireneto/
От сирената предпочитам прясно неузряло овче, за съжаление все по-трудно го намирам. От кашкавала много харесвам испанския Mahón, пускат го в испанската седмица в лидъл.
В българските сирена и кашкавали най-много ме дразни факта че няма посточнство. Една марка веднъж први хубав продукт следващата партида лош.
Виж целия пост
# 9
Ами да, като цяло е подобрител, но нито едно от сирената, които споменах не са ронливи или подпбно.
Виж целия пост
# 10
От една млекарница в центъра на Троян си купих много вкусен, добре узрял кашкавал. Марката е "Рима", около 15 лв. килограма. Отначало я прочетох като "пума". Бяхме на екскурзия в района, взехме го случайно, да има какво да закусим. Като си тръгвахме от града взех още две пити (по половин кило са).
Виж целия пост
# 11
От българските сирена купувам Олимпус син етикет и Ведраре. Забърдо много ми го хвалят, но все още не съм купувала, скоро ще се поправя. Обожавам овчи кашкавал и купувам от пита, от краве ми харесват марките Здравец и Боженци.
Виж целия пост
# 12
Аз също харесвам най-много прясно овче сирене и сега му е сезона, та ще се радвам още 2 месеца. Вкъщи заради мъжа ми обикновено взимаме от мандра Ракево козе и овче зряло сирене, понякога на Ведраре, аз предпочитам всички пресни, горгонзола, синьо сирене, бри, камембер, чедър (Wyke)... Винаги сами за себе си, без никакви сладка, плодове и пр. В Италия ядохме едно страхотно манчего, което е испанско сирене, но още ми текат лигите по него, тук не намерих такова.
Кашкавал - също Ракево, гюбек го водят, разни ръчни, Ведраре... Нямам си супер любим обаче.
Виж целия пост
# 13
Вкъщи вземаме краве сирене на "Верея", а кашкавал купуваме от магазин на "Ракево".
Случайно купихме овче сирене на Ведраре и много ни хареса. Ще пробваме и други продукти от тях.
Виж целия пост
# 14
Много обичам млечни продукти. Месо мога и да не ям изобщо, но без сирене и кашкавал не мога. Нямам определени любими марки. От българските наистина ме дразни непостоянното качество. Точно си харесам някоя марка и при следваща покупка се разочаровам. Не знам дали е от млякото или от добавки ако слагат, но някой път имат вкус на пластмаса. Харесвам и меките, тип фета и по-твърдите. Моцарела обаче не обичам особено, защото ми е безсолна. Всички вкъщи сме почитатели на италианските кашкавали, които свекърва ми носи като се прибере.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия