Фалафел, самбусек, дюнер, хуммус-станах фен на арабската кухня!!!

  • 40 149
  • 103
# 30
А в крайна сметка някой знае ли рецептата за фалафелите и белия сос, в който ги топят newsm78
Виж целия пост
# 31
А в крайна сметка някой знае ли рецептата за фалафелите и белия сос, в който ги топят newsm78

Рецепта на Jutoo от форума :

КЮФТЕТА ОТ НАХУТ /ФАЛАФЕЛИ/

Продукти: 500 г нахут, 1/4 ч. лъжичка сода, 250 г брашно, сол на вкус, ситно нарязан копър, черен пипер.
Нахутът се накисва в глинен съд за една нощ. Измива се добре и се смила с мелничка. Полученото се поставя в дълбок съд и се прибавят брашното, содата, солта, копъра, черния пипер. Оформят се малки кюфтенца, които пържите до зачервяване. Поднасят се топли.
Виж целия пост
# 32
А в крайна сметка някой знае ли рецептата за фалафелите и белия сос, в който ги топят newsm78

Рецепта на Jutoo от форума :

КЮФТЕТА ОТ НАХУТ /ФАЛАФЕЛИ/.......
Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 33
Offtopic
amymommy с теб май много си приличаме
т.е. и аз сам водолей,  не друго Simple Smile

 Never Mind The Bollocks, here are Sex pistols
Виж целия пост
# 34
здравейте фалафела се прави от булгур,магданоз,телешко бон филе,лук,и едни арабски подправки /които ги има в всеки арабски магазин/ и  за плънката се използва телешко месо/смляно/запържено с лук/ на ситно нарязан /и черен пипер.От първите продукти се прави смес за основата/всичко се минава през месомелачка няколко пъти до получаване на един вид кайма/ и от нея се взема  голямо  топче колкото палеца и се прави дупка която с леко притискане започвате да изтънявате стените.Така се получава дупка в която слагате плънката и затваряте.След това се придава форма на вретено и се пърже във фритюра.
Виж целия пост
# 35
рецептата за самбусек е много проста.Правите тесто за пица и от него изрязвате кръгчета/с чаша напримерно/и във всяко парче слагате нужната плънка/от сирене и магданоз от спанак и сирене от месо с лук/и прехлупвате на половина.След това взимате вилица и с зъбците притискате крайщата да се залепят.А пък другия вариянт е с ръка хващате и започвате една прехлупване на тестото да се получи едно венче и след това можете да ги пържите или печете както искате Peace
Виж целия пост
# 36
здравейте фалафела се прави от булгур,магданоз,телешко бон филе,лук,и едни арабски подправки /които ги има в всеки арабски магазин/ и  за плънката се използва телешко месо/смляно/запържено с лук/ на ситно нарязан /и черен пипер.От първите продукти се прави смес за основата/всичко се минава през месомелачка няколко пъти до получаване на един вид кайма/ и от нея се взема  голямо  топче колкото палеца и се прави дупка която с леко притискане започвате да изтънявате стените.Така се получава дупка в която слагате плънката и затваряте.След това се придава форма на вретено и се пърже във фритюра.

Това е къббе,а не фаляфел
Виж целия пост
# 37
много се извинявам но съм се объркала първата рецептта е за КЪББИ не за ФАЛАФЕЛ много съм разсеяна а рецептата за фалафела е следната .Трябва ви булгур магданоз лук черен пипер и арабската подправка/спомням си само че леко накиселяваща/и вода в която кисне булгура.Всичко после се смила през месомелачка докато стане като кайма и с един специален уред се правят тези гевречета който се пържат/но става и с лъжица също/ .СОРИ за объркването Peace
Виж целия пост
# 38
ФАЛАФЕЛ
нахут престоял във вода с малко сода за да набъбне смлян на ситно с месомелачка или каквото там имате вие
към него прибавяте :
сол , щипка сода , индийско орехче , черен пипер , малко кимион , бахар , канела , карамфил , сомак
и 2-3 скилидки чесън скълцан .
Всичко се смесва добре и се пържи в много нагорещена мазнина !
ЗА сведение ако не искате да си купувате всичките тия подправки по отделно направо си купете пакетче със седем подправки там се съдържат всичките подправки на куп!!!
Виж целия пост
# 39
Я аз да попитам подправката "сумак" ("сомак") - за какво се използва? Купих си един пакет от арабски магазин , успешно го натиках в една салата, ама за друго не се сещам.
Виж целия пост
# 40
И аз да се включа!
за смбосата знам че се прави във кори за баница и е като малки банички които се пържат и плънката е от сирене със заатар или други подправки на вкус, със зеленчуци-картофи,грах,лук,пипер,зеле,кимион,бахар,ч.пипер,червен пипер,заатар,или със месо!плънката се приготвя предварително и се слага в кори за баница само че те имат едни по дебели от нашите и се сгъва на триъгълник!След това се запържва непосредствено преди сервиране!
Виж целия пост
# 41
рецептата за самбусек е много проста.Правите тесто за пица и от него изрязвате кръгчета/с чаша напримерно/и във всяко парче слагате нужната плънка/от сирене и магданоз от спанак и сирене от месо с лук/и прехлупвате на половина.След това взимате вилица и с зъбците притискате крайщата да се залепят.А пък другия вариянт е с ръка хващате и започвате една прехлупване на тестото да се получи едно венче и след това можете да ги пържите или печете както искате Peace
А това ми звучи много като Фатаир, и е тесто за пица със всякакъв вид плънка, наи обичах с кашкавал и гъби, аууууууууууу, как ми се прияде!
Еи то от арабската храна как се качва, ами то всичко е вкусно, аз отидох там 65кг а за година и половина бях 15 кг отгоре! #Crazy
Така че внимаваите, и там всичките им разядки така  са вкусни!
А за сладките работи да не говорим, имам едни много любими бисквитки, такива едни хрупкави и са или със сусам покрити целите или със шам фъстък!
Виж целия пост
# 42
рецептата за самбусек е много проста.Правите тесто за пица и от него изрязвате кръгчета/с чаша напримерно/и във всяко парче слагате нужната плънка/от сирене и магданоз от спанак и сирене от месо с лук/и прехлупвате на половина.След това взимате вилица и с зъбците притискате крайщата да се залепят.А пък другия вариянт е с ръка хващате и започвате една прехлупване на тестото да се получи едно венче и след това можете да ги пържите или печете както искате Peace
А това ми звучи много като Фатаир, и е тесто за пица със всякакъв вид плънка, наи обичах с кашкавал и гъби, аууууууууууу, как ми се прияде!
Еи то от арабската храна как се качва, ами то всичко е вкусно, аз отидох там 65кг а за година и половина бях 15 кг отгоре! #Crazy
Така че внимаваите, и там всичките им разядки така  са вкусни!
А за сладките работи да не говорим, имам едни много любими бисквитки, такива едни хрупкави и са или със сусам покрити целите или със шам фъстък!
Toку - що се прибирам от МОЛ-а след поредната порцийка къббе, самбусеци и лахмебааджин....и знаеш ли какво правя, за да си "успокоя"съвестта"....ми пия едни хапчета МИНУС 1000 КАЛОРИИ" hahaha Joy
Виж целия пост
# 43
А това ми звучи много като Фатаир,
ДА, ЛИВАНЦИТЕ МУ ВИКАТ ФАТАИР...аз за първи път чувам самбусек...може би е сирийско няименование на  фатаир
Виж целия пост
# 44
А това ми звучи много като Фатаир,
ДА, ЛИВАНЦИТЕ МУ ВИКАТ ФАТАИР...аз за първи път чувам самбусек...може би е сирийско няименование на  фатаир

В Сирия -Фатаир казват,когато е печено на фурна,когато е пържено в олио самбусек Crazy.Така знам,може и да греша.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия