Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 6

  • 46 266
  • 727
# 555
Хората забелязват и запомнят хубавите торти. И най-лошите.
Една полугола торта на Didi's няма никога да я забравя. Като Орео беше. С ММ се заплашвахме с вилиците, за да отмъкнем парчето на другия. Не беше суха, самото съвършенство беше.
Заради една друга торта обаче ми се наложи да си тръгна по спешност от сватба и то на един от най-близките ни хора. Уж скъпа, уж качествена, уж н'ам си к'во си маскарпоне... Толкова непреодолимо започна да ми се повръща, че едвам стигнах до хотелската стая. После, като ни питаха защо сме си тръгнали толкова рано и като разказваха как са се влюбили в тази торта от пръв поглед на дегустацията, ми се ревеше - как да им кажа, че се отрових с нея.

И сега едно питане (повече за успокоение, защото поръчахме), но искам да ви чуя:
Поръчахме същия вкус като на сватбата на кумата миналата година. Дали би ви подразнило на нейно място? Не търсехме това, но на дегустацията просто единодушно знаехме, че е Тя и след нея не искахме да близнем друга.
Виж целия пост
# 556
Хората забелязват и запомнят хубавите торти. И най-лошите.
Една полугола торта на Didi's няма никога да я забравя. Като Орео беше. С ММ се заплашвахме с вилиците, за да отмъкнем парчето на другия. Не беше суха, самото съвършенство беше.
Заради една друга торта обаче ми се наложи да си тръгна по спешност от сватба и то на един от най-близките ни хора. Уж скъпа, уж качествена, уж н'ам си к'во си маскарпоне... Толкова непреодолимо започна да ми се повръща, че едвам стигнах до хотелската стая. После, като ни питаха защо сме си тръгнали толкова рано и като разказваха как са се влюбили в тази торта от пръв поглед на дегустацията, ми се ревеше - как да им кажа, че се отрових с нея.

И сега едно питане (повече за успокоение, защото поръчахме), но искам да ви чуя:
Поръчахме същия вкус като на сватбата на кумата миналата година. Дали би ви подразнило на нейно място? Не търсехме това, но на дегустацията просто единодушно знаехме, че е Тя и след нея не искахме да близнем друга.

Мен не би ме подразнило, даже ще се радвам, че тортата толкова се е харесала. А и все пак е нещо за ядене, не е като да си купиш същата булчинска рокля.
Виж целия пост
# 557
Не е тъпо да поръчаш същата торта. Даже е ласкателно.
Тъпо е да си поръчаш същата булчинска рокля и сватбата ти да е преди тази на приятелката, от която си видяла роклята.
Виж целия пост
# 558
Нашите младоженци заложиха на гола торта от "Бордо" и им се довериха за питките. Хората си свършиха много добре работата и бяха доставили всичко навреме с желаната украса.
Виж целия пост
# 559
Нашата торта беше “гола “ и обра точките. Бабите ни са много взискателни и щом дори те я одобриха го смятам за победа 😁 Ние бяхме твърдо против фондана. Цветята в украсата бяха същите като тези по масите и букета ми , и всичко имаше завършен вид. Знам, че това са детайли, които може да останат незабелязани от гостите, но на мен ми беше густо да видя всичко както съм си го представяла.
Не мога да препоръчам сладкарница защото тортата беше включена в куверта и я направиха в ресторанта.
Виж целия пост
# 560
Момичета, имам въпрос към булките, които ще се омъжват месец май: мислите ли да отменяте тържествата си с оглед на новите "идеи" на здравния министър за удължаване на мерките за пандемията или ще чакате до последно (както мисля да направя аз)? 🤔🤷🏻‍♀️
Виж целия пост
# 561
Аз съм края на април и ще решаваме може би след средата на март. Иначе, епидемичната обстановка не е отменяна, а миналата година имаше доста сватби. Лятото и есента май единствените ограничения бяха маски и дистанция. Трябва да се следят заповедите на министъра, в частта със събирането на хора и провеждане на тържества. Но съм подготвена и за местене на сватбата,макар да не ми се иска.
Виж целия пост
# 562
Аз не съм видяла нови идеи на министъра, всичко си е по старому, някои държави са я обявили до края на годината, други съобщават по-често. Но дори и да е отворят всичко, докато не приключи проблемът с вируса, все ще сме в ЕО.
Не знам какво да очаквам аз. Нашата сватба, трябваше да е април миналата година, отменихме я за септември и освен, че в ритуалната зала пускаха по-малко хора и повечето бяха с маски, всичко друго беше наред.
Сега ще съм кума май месец, но мислят май да е само подписване, а сватбата да е септември, но не са го решили още. Трудно си е с това незнание какво ще се случи.
Ние пък сме така с медения месец, два пъти ни го отлагат, надяваме се март да се осъществи, ако не затворят границите.
Виж целия пост
# 563
Ние сме канени на сватба май месец и искрено се надявам да се състои, понеже вече отмениха веднъж миналата година.
Когато започнаха събитията около вируса и съответно отменянето на сватби, се говореше, че "догодина", т.е. тази, може нещата да са същите и макар че на много хора не им се вярваше, май точно така ще стане.
evermore, ще ти пиша малко по-късно!
Виж целия пост
# 564
И нашата беше полугола, с естествена декорация. Гостите бяха впечатлени, а тортата уникално вкусна
Виж целия пост
# 565
Нашата дата е 29 май и аз имам  очакванията, че дотогава доста хора ще са ваксинирани, а и топлото време ще поограничи вируса като миналата година. Ние и поне 30 човека от гостите знам, че сме го изкарали, което не е 100% гаранция, но пак е фактор. Ако нещо стане и не може да я проведем на датата, ще я отложим. Може би най-зле ще ме накара да се чувствам, ако някой гост се разболее на сватбата ни. Ще ми бъде гузно, виновно.
Нашата торта ще е от 100 грама сладки, включена е в пакета на хотел Милениум.
А какво се прави с останалата храна и украса от сватбата? Например, ако тортата е за 120 души, а са 100 или някакъв кенди бар ако има. На другия ден се прибират младоженците с 20 парчета торта и цветята от всички маси ли?
Виж целия пост
# 566
Какво мислите за високите аранжировки на кръглите маси? Дали пречат на гостите да се виждат един друг или на фотографите по някакъв начин? Вазите са ни високи 60 см и са тънки и прозрачни, т.е. предполагам няма да пречат, но ще се радвам да споделите, ако сте били на такава сватба.
Виж целия пост
# 567
Нашите младоженци предпочетоха високи и всичко си беше ОК с виждането на масите. По някое време бях седнала на една маса да поговоря с гостите и си се виждахме супер.
Виж целия пост
# 568
Цветята и тортата, ако искате си ги взимате. При нас за цветята специално имаше и момичета, които ме питаха дали може да си вземат. Аз на техните сватби също получих. Така или иначе докрая не остават чак толкова много хора, а после ще им красят домовете още 5 дни примерно.
Ние бяхме в зала, така че си взехме и тортата, ако е ресторант с постоянни служители, може и да им я оставите да си я изядат на следващия ден, иначе на диджей и фотограф също се предвиждат с парче и си го ядат още там, но сервитьорите нямат време. Все пак за тях не е задължително, по-скоро си я взимате. Може би на момента се предвижда.
Моите родители я бяха взели и ни чакаше в хладилника вкъщи след като се върнахме след три дни, беше разкошна, още по-сочна. Все пак торта не се разваля лесно.
За високите постаменти, повече пречат на малка маса, защото на не можеш и да си говориш с тези отсреща, на голяма и без това не можеш, така че все едно дали ги виждаш. Ние бяхме с малки и постаменти 😁, може и да са пречели, ама пък ни беше красиво. Сетихме се след като купихме вазите и вече беше късно, което ме подсеща да ги пусна да се продават в олх.
Виж целия пост
# 569
Нашата булка подари цялата украса от масите на дами от сватбата при тръгването им. Бяха приятно изненадани и после качваха снимки на букетите по социалните мрежи с благодарност.

Забравих да кажа, че събраха много добра сума от "цветя", закръглиха я със свои пари и я дариха на едно дете от Пловдив.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия