Сватба - Булките на 2022-2023 |Тема 10|

  • 43 060
  • 759
Добре дошли на всички минали, настоящи и бъдещи булки в Тема 10!
 


ПОЛЕЗНО - всякаква информация, свързана с вашето тържество: ресторанти, хотели, диджеи, водещи, първи танц и много други идеи!
Скрит текст:
https://nmitev.com/blog/
https://www.weddingday.bg/
http://etmachibo.com/svatben-tanc/
http://djbedros.com/ - съвети за първи сватбен танц и др.
Създавайте безплатно дизайни за вашата сватба - покани, менюта, картички и др. -  https://www.canva.com/

Магазини за булчински рокли
Скрит текст:
Популярни магазини за булчински рокли:

СОФИЯ
Магазините се посещават с предварително записан час и до ДВАМА придружителя (COVID мерки). Пробите са безплатни, обикновено продължават 1 час.
Заплащат се в Сватбен център Младост, ако сте с предварително записан час - 30 лв, ако отидете на място без уговорка - не.
Заплащат се и в Si-selection Inspired - средно около 50 лв за рокля, зависи от цената на роклята.

Сватбен център Младост
Mille Bridal
Carrie Wedding
Cherie Cherie
Areti
The wedding residence
Si-selection inspired
Всичко за сватбата
Be queen
Atelie Ivoire
Paloma fashion
Alfa bride
Sarah Hirsch
Lovebirds
Mon Amour
Jollie
Милвана moments

ВАРНА
Alfa bride
Сватбен център
Афродита
Ателие Споза
Julia Kontogruni

АСЕНОВГРАД
Стоян Радичев
Берна мода
Версай
Александра
Христо Чучев

Звездни сватби 2021

Лейди Кити Спенсър (племенница на принцеса Даяна) и Майкъл Луис

Скрит текст:

Парис Хилтън и Майкъл Реум

Скрит текст:

Мидоу Уокър (дъщерята на Пол Уокър) и Люис Торнтън-Алън

Скрит текст:

Джасмин Туукс (ангел на Victoria's Secret) и Хуан Давид Бореро

Скрит текст:

Гуен Стефани и Блейк Шелтън

Скрит текст:

Ариана Гранде и Далтън Гомес

Скрит текст:

Виж целия пост
# 1
Запис и благодаря за темата (можеш да махнеш 2021 вече Grinning)! Моята торта ще е гола, с бял крем, златисти акценти и малко зеленийки от украсата.
Виж целия пост
# 2
Мерси за новата тема!
Тъкмо тези дни съм на вълна торта. Гледахме подобни на тази, но на 3 етажа:


Чудих се и за квадратна форма. Показах на ММ, категорично отказа.

В понеделник имаме среща с агенцията. Трябва да доуточним меню и алкохол, уелкъм дринк и масите как ще са разположени в ресторанта. Началото на юни поръчваме подаръците за гостите. И 10тина дни преди сватбата проверяваме украсата, точния брой на всичко, час по час кое ще е и сме готови.
Май все пак ще вкараме изненада за гостите, но ще го запазим тайна от всички. Чакаме предложения от агенцията.
Виж целия пост
# 3
Даа вярно, смених годините Grinning

mokka, много свежа идея.
JayRay, тази също изглежда много добре.

Много се чудехме между двата варианта, но в крайна сметка и нашата също ще е гола, с тъмни блатове, филаделфия с малини  и украса от горски плодове с малко цветя. Сега се чудя за дрип ефект, дали да няма.
Виж целия пост
# 4
Нас нещото, което ни притеснява е, че колкото и различни голи торти да сме яли, все ни идват леко сухи. А искаме да избегнем това и тежки, шоколадови вкусове за лятото.
Самото меню не е най-лекото (поне основното, защото най-вероятно ще изберем свинско за месоядните) и ни се иска завършекът да е възможно най-лек. Като вкус обаче не можем да решим - или Рафаело, или Лимончело. А украсата ще е същата като на самата сватба, естествени цветя, агенцията ще ги осигури. Самата торта ще е готова от предния ден, а украсата ще я сложат на самия него.
Виж целия пост
# 5
Нашата торта е от Didy's и сме яли от там няколко пъти по различни поводи, та сме сигурни, че не са сухи. Иначе си права, има го и това.
Лимончелото звучи страхотно.
Нашето меню също ще е със свинско, въпреки, че доста ме изкуши рибата, но знам, че няма да я ядат много от хората.
Питахме, дали да дадем избор на хората, но ни посъветваха да не го правим, защото гостите сега ще изберат едното и после ще искат от другото. Май нямаме вегетарианци, но ще питаме за всеки случай, както и за алергии.
Виж целия пост
# 6
Благодаря за темата 🤗 Дала съм референция за торта подобна на показаната от JayRay, падам си по снежно бяло ❤️ Вече не помня какъв вкус поръчахме🤦‍♀️ Броя дните, мъжът няма костюм, но и гол пак ще го взема 😁 Толкова е близо, че тези дни ще мога да видя какво ще е времето в прогнозата, постоянно си повтарям, че го правим за забава, да не се вълнувам толкова, ама се и още как 🙄😁😁😁
Виж целия пост
# 7
Ние избор за месото няма да даваме, че ще стане каша и половина. Риба категорично няма да избираме, въпреки че я има като вариант. Само имаме няколко човека, които знаем, че е възможно да изберат вегетарианското и ще ги питаме, нямаме такива с алергии поне. И избор ще има единствено за детското меню, там децата си имат предпочитания. Някои сме сигурни, че дори няма да искат меню за деца, защото са злояди и ще си хапват от на родителите, ако въобще са в настроение за ядене. Но ние пак ще им предложим опции.
Ще добавяте ли чдки? Ние ще имаме мезета, но се чудим дали да не сложим и ядки. Добре си пасват с уиски или просто ей така нещо да дъвче човек.
Виж целия пост
# 8
Нас нещото, което ни притеснява е, че колкото и различни голи торти да сме яли, все ни идват леко сухи. А искаме да избегнем това и тежки, шоколадови вкусове за лятото.


Това дали е гола или не, няма връзка със сухотата на тортата. Дали ще е суха зависи от самите блатове и крема, другото е само финален завършек. Не правихте ли дегустация на тортата?
Ние избрахме ванилов блат с горски плодове (в самия блат), бял шоколадов мус и ягодово конфи. Много е свежа и лека, аз винаги залитам към шоколадовите тежки вкусове, но реших, че повечето гости не са като мен.

Предварително питахме дали има вегетарианци при потвържденията, от 100 човека са 6-7, но вече съм го подала към хотела. Другото е много приятно свинско, даже на мен ми хареса, дето не съм най-месоядната. Ядки няма да има, мезетата ще са плата колбаси и сирена.
Виж целия пост
# 9
За децата сме поръчали стандартни менюта, преценихне, че салата и свинско е по-добре от пиле с пържени картофи, каквото ни предлагат за деца. Те половината са тийнове, тук там и с мустаци 😁 Имаме няколко менюта с лаврак за вегетарианците, знаехме ги кои са и питаме дали са ОК с рибата. И ние се чудихме за ядки, но решихме, че платата с мезета са достатъчни.
Виж целия пост
# 10
Оо аз деца визирам до 5-6 годишни, повече от това са си с основните менюта Grinning Къде ти тийнове с детско меню, те сигурно ядат повече и от мен.
Виж целия пост
# 11
Децата до към 8г ще са с детски менюта, ако искат ще им поръчат още нещо за ядене. Имаме и две-три по-големи, те ще са със стандартни менюта. Най-малките си ядат детските храни и няма смисъл от ястия за тях, защото са още на детска кухня.

Сега обаче отчитам като грешка май липсата на дрескод Grinning но е късно да казвам друго. Надявам се всички да са в приличен вид все пак.
Виж целия пост
# 12
Сетих се да ви питам, бутониери/гривни за кого се поръчват, освен за младоженеца и кумовете, за друг трябва ли? За родителите, за децата ни, за брат ми и жена му?
Виж целия пост
# 13
Аз за деца с детски менюта броя тези от 3г до 6-7г. Имаме само едно на 12г и то ще е стандартно меню. Останалите са под 2г и няма нужда от отделно за тях.

Mokka, дегустацията на тортата (ние сме яли вече от там де, но пак искаме да пробваме) ще е с менюто. Ние няма да поръчваме торта странично, а от сладкарите в хотела и всичко се избира на едно. Те имат 5-6 варианта, а как ще изглежда избираме ние.

Гривни ще има за кумата, майка ми, свекървата, жената на брат ми, тяхното момиче и за детенцето на кумовете. Бутониери за младоженец, кум, бащите ни и брат ми. Някои поръчват за всички гости. Ние не искахме. На нашето дете няма да слагаме, нито на бебето на брат ми. Малки са и само ще ги дърпат. За децата ще са изкуствени, за възрастните естествени.
Виж целия пост
# 14
Нашата торта ще бъде с вкус Рафаело. Мм я избра, защото аз харесвам шоколадови и тежки торти 😂, а ако не са такива са прекалено странни на вкус. Ще бъде с фондан, защото така ни посъветваха и ще има украса от евкалипт, гипсофила и малко много бледо розови рози.
Относно менюто - аз не обичам изобщо свинско, а самата сватба е през август и ме притеснява дали няма да дойде малко тежко. Все още не сме ходили на дегустация, но съм се настроила за пиле 😅
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия