Машина за хляб - 66 тема

  • 38 599
  • 739
# 675
Тогава със сигурност не сме се разбрали, то това е казан, не казанче Grinning Останах с впечатлението че става дума за малка машина, предимно са такива с вертикално казанче и една бъркалка. Извинявам се ако съм засегнала някого до степен да има нужда от чак толкова удивителни...
Виж целия пост
# 676
наистина става само с много малко козуначе ако е изцяло в малката машина.
 

ама МУЛИНЕКСа ми хич не е малък въпреки че е с вертикално казанче и 1 бъркалка.Обема му е 3 000 мл. и го дават до 1 800 гр. брашно !!!
дай модела на този Мулинекс-чудо.
Виж целия пост
# 677
наистина става само с много малко козуначе ако е изцяло в малката машина.
 

ама МУЛИНЕКСа ми хич не е малък въпреки че е с вертикално казанче и 1 бъркалка.Обема му е 3 000 мл. и го дават до 1 800 гр. брашно !!!
дай модела на този Мулинекс-чудо.

И аз искам да го видя. Това трябва да е професионална тестомесачка JoyJoyJoy
Виж целия пост
# 678
...
ама МУЛИНЕКСа ми хич не е малък въпреки че е с вертикално казанче и 1 бъркалка.Обема му е 3 000 мл. и го дават до 1 800 гр. брашно !!!

И на мен ми стана интересно. Дълги години ползвах Мулинекс 5000, която е за 1500 г. и си мислех, че е най-големият вариант на марката. Беше купена 2009 г.

1800 г. хляб или брашно?

Машината, която ползвам сега е с обем на казанчето над 4 л.,  но е за 1600 г. хляб и естествено ( за този размер) с две бъркалки. Максималното количество брашно, което мога да сложа в нея за опичане на хкяб е 900 г.
Така, че не разбирам как два пъти повече брашно ще се сложи в тесто и ще се опече в по-малко казанче, от моето...
Виж целия пост
# 679
Здравейте, мнения за тази машина — https://m.emag.bg/hlebopekarna-heinner-pastrychef-550-550w-kapac … ?ref=fav_pd-title ? Изглежда добре, дали ще може да се прави кекс в нея...? И въобще някакви подводни камъни дали има? Досега не съм имал вземане-даване с хлебопекарна и съм абсолютно невеж... Simple Smile
Виж целия пост
# 680
Здравейте, мнения за тази машина — https://m.emag.bg/hlebopekarna-heinner-pastrychef-550-550w-kapac … ?ref=fav_pd-title ? Изглежда добре, дали ще може да се прави кекс в нея...? И въобще някакви подводни камъни дали има? Досега не съм имал вземане-даване с хлебопекарна и съм абсолютно невеж... Simple Smile

Нормална, обикновена, малка хлебопекарна. Подводните камъни обикновено си ги залага самият собственик Sunglasses. Един от тях е точно това ползване на машинката не по предназначение - торти, пасти, сладолед и други подобни с полутечни теста и много захар. Това е краткият път към ускореното съсипване на казанчето и преждевременната му смяна с ново. Аз бих погледнал някоя друга по-известна марка с леснооткриваем сервиз и също така леснооткриваеми консумативи, защото казанчето и бъркалките са консумативи, чието износване не се поема от гаранцията. Разгледайте например машинките на Горение.

   П.П. Кекс в машината е лоша идея, независимо от рецептите в книжката.
Виж целия пост
# 681
Точно преди празниците ме изостави вярната машинка от Лидл- първата партида за България( от ноември 2010г, що зор е видяла, само тя си знае) и предвид, че козунаци трябваше да се месят, а не беше предвиден бюджет, купихме Homa от промоцията на Метро( модела с двете кръгли прозорчета отгоре), за 119лв. Тия дни я тествах с какво ли не- няма грешка- не е шумна, покритието на казанчето е хубаво, нищо не остава по него, бъркалките се вадят лесно, пече равномерно...... Хубава, стабилна машина.
Виж целия пост
# 682
Здравейте! Продължавам борбата с моята хлвбопекарна.
И бял хляб и смесен (ръж и бяло брашно) незнайно защо хлътва отгоре.
Някой има ли идея защо?
Моля за изпитана рецепта за ръжен хляб и за бял.
Благодаря ви!
Виж целия пост
# 683
Здравейте! Продължавам борбата с моята хлвбопекарна.
И бял хляб и смесен (ръж и бяло брашно) незнайно защо хлътва отгоре.
Някой има ли идея защо?
Моля за изпитана рецепта за ръжен хляб и за бял.
Благодаря ви!
най-вероятно не си следила консистенцията на тестото.
на първа страница има таблица с възможни проблеми и причините за тях.
Виж целия пост
# 684
Слагаш много мая, хлебопекарната е на студено или тока е слаб. При мен хлътва поради тези причини. Има доста рецепти на първия пост на темата.
Виж целия пост
# 685
тока в БГ е 220 V.
каква роля играе за недобър хляб идея си нямам.
друга е причината. Smiley
Виж целия пост
# 686
В моята хлебопекарна белият хляб излиза бухнал и пухкав, но ръженият винаги е хлътнал и набит.

Попадали ли сте на някое черно брашно, от което хлебчето става много вкусно?
Виж целия пост
# 687
...Попадали ли сте на някое черно брашно, от което хлебчето става много вкусно? ...

Преди време имаше едно румънско черно брашно, хлябът от което ми харесваше много.
Виж целия пост
# 688
Пълнозърнестото на Файн фууд, но го няма от няколко години. Уникален хляб ставаше с него.
Виж целия пост
# 689
И бял хляб и смесен (ръж и бяло брашно) незнайно защо хлътва отгоре.
Някой има ли идея защо?
Моля за изпитана рецепта за ръжен хляб и за бял.

Това не е борба , а трупане на опит.
Всяко зърно , всяко брашно е с различно съдържание на глутен , всяка мая е различна , за кваса да не говорим.По различен начин на всяка хлебопекарна е настроена температурата и времето за втасване. Оптималната температура за втасване на тесто е 24-28 градуса. В този температурен диапазон тестото втасва хем бързо, хем равномерно и удвоява обема си в рамките на час-два.  Не може да се каже колко точно време ще втасва, защото зависи от големината на тестото.Това е за стандартен хляб със стандартно брашно със средно съдържание на глутен.За да се получи някакво що годе нормално втасване със безглутенови бръшна като ръжени , оризови , царевични се прави съотношение поне 50/50 % с бяло брашно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия