Машина за хляб - 66 тема

  • 38 772
  • 739
# 645
E момичето така прави козунак и у тях се харесва. Все пак всеки си има вкус.
Аз се придържам към традиционните рецепти, защото у нас се търси традиционният вкус. И вид. Не бих направила компромис с технологията, за да не се налага да правя компромис и с резултата.
Виж целия пост
# 646
Млякото съм изпуснала-150 мл.
Харесва се и конци си има доволно. Също и втасва много бързо.
Нямам снимки от хлебопекарната с толкова захар, но ще направя тези дни и ще снимам и конците.
Този е в печката. Малко повече е втасал, но не очаквах да стане толкова бързо и го изпуснах.
Виж целия пост
# 647
чета ви с голям интерес, от януари имам хлебопекарна Финлукс, много съм си доволна. Правя само хляб на основната програма и веднъж Бриош. Сега ще пробвам козунак и се надявам да се получи. Не знам дали е разрешено, но имам чисто нова на Тефал  PF210138, която продавам на хубава цена, ако някой иска да ми пише, с гаранция е.
Виж целия пост
# 648
Момичета, какво е максималното количество брашно, което може да се сложи в хлебопекарна с капацитет 1800 гр?

Искам наведнъж машината да ми забърка тесто за повече козунци, но се притеснявам да не я претоваря.
Виж целия пост
# 649
Момичета, какво е максималното количество брашно, което може да се сложи в хлебопекарна с капацитет 1800 гр?

Искам наведнъж машината да ми забърка тесто за повече козунци, но се притеснявам да не я претоваря.
капацитета на машината е = на сбора от всички продукти, които слагаш в контейнера. брашно, течности, други.
сметни си по рецептата какво е общото количество, включва ли се в капацитета. след това виж колко брашно пише по рецептата.  ей това е макс. количество брашно.
мъжки отговор. Smiley
Виж целия пост
# 650
Конците в козунака се получават добре, когато мазнината се добавя на малки порции, след, като вече тестото е оформено на топка. Последните години, само в хлебопекарната правя козунака. Тази година, до сега три пъти.



Съгласна съм, че в хлебопекарната набухва и става, като цяло по-сполучлив. Месила съм на ръка, когато нямах машина, после съм месила в машината и съм пекла в печката.  Последните години меся и пека в хлебопекарната и цялото семейство е много доволно.
Виж целия пост
# 651
Нямам много време да чета ами трябва спешно нещо. Как се прави козунак в хлебопекарна? Трябва ли специална програма или може на сладък хляб? Има втората на моята хлебопекарна. Това нещо различно ли е или ще стане?
Виж целия пост
# 652
Преди бях с Мулинекс 5000 и козунак правих на "сладък хляб". Сега съм с Горение 1600 и съм си задала времена за едната домашна програма.
Трябва да се знае разбивката на времената. След последното месене се сплита, а точно преди печенето се маже.
Преди да извадя тестото, изключвам от щепсела, за да си "мисли" машината, че е спрял тока. Затварям капака, за да не изстива. Слагам добавките и сплитам бързо. После, като се включи продължава от там, до където е стигнала.
Виж целия пост
# 653
многото захар в тестото може да разкъса конците.

Както и да утрепа втасването Simple Smile

Абсолютно, за това от години слагам 50% захар и 50% подсладител, така хем е сладко, хем тестото остава пухкаво и на конци.
Виж целия пост
# 654
многото захар в тестото може да разкъса конците.

Както и да утрепа втасването Simple Smile

Абсолютно, за това от години слагам 50% захар и 50% подсладител, така хем е сладко, хем тестото остава пухкаво и на конци.
50 % подсладител на колко мл. е равно ?Smiley

аз се отказах от подсладителя. не ми допада на вкус.
наблягам на по-сладка плънка и на обилно поръсване отгоре.
все пак козунака не е сладкиш и не може да се търси сладост.
Виж целия пост
# 655
Преди бях с Мулинекс 5000 и козунак правих на "сладък хляб". Сега съм с Горение 1600 и съм си задала времена за едната домашна програма.
Трябва да се знае разбивката на времената. След последното месене се сплита, а точно преди печенето се маже.
Преди да извадя тестото, изключвам от щепсела, за да си "мисли" машината, че е спрял тока. Затварям капака, за да не изстива. Слагам добавките и сплитам бързо. После, като се включи продължава от там, до където е стигнала.

Някои модели от щепсела веднага се нулират, но могат да се прекъсват от копчето за няколко минути, за да се сплете.
На колко минути ги задавате втасванията и печенето на домашните програми?
Виж целия пост
# 656
аз не виждам смисъл от прекъсване на програмата. просто връщаш сплетеното тесто и го оставяш да втасва.
ако е необходимо пускаш "печене" за 1 мин.  за да вдигне температурата в машината и спираш програмата. когато тестото е напълно готово - пускаш на програма печене.
все пак всеки намира удобният за него начин на приготвяне.
Виж целия пост
# 657
многото захар в тестото може да разкъса конците.

Както и да утрепа втасването Simple Smile

Абсолютно, за това от години слагам 50% захар и 50% подсладител, така хем е сладко, хем тестото остава пухкаво и на конци.
50 % подсладител на колко мл. е равно ?Smiley

аз се отказах от подсладителя. не ми допада на вкус.
наблягам на по-сладка плънка и на обилно поръсване отгоре.
все пак козунака не е сладкиш и не може да се търси сладост.


Зависи от количеството... аз не понасям вкуса на подсладител, но 5мл.+65гр. захар=130гр.захар не се усещат.
Виж целия пост
# 658
аз не виждам смисъл от прекъсване на програмата. просто връщаш сплетеното тесто и го оставяш да втасва.
ако е необходимо пускаш "печене" за 1 мин.  за да вдигне температурата в машината и спираш програмата. когато тестото е напълно готово - пускаш на програма печене.
все пак всеки намира удобният за него начин на приготвяне.


Смисъла е да не го следиш кога е втасало, след сплитането направо си продължава по програмата.
Иначе аз само за втасване използвам програмата за йогурт.
Виж целия пост
# 659
аз не виждам смисъл от прекъсване на програмата. просто връщаш сплетеното тесто и го оставяш да втасва.
ако е необходимо пускаш "печене" за 1 мин.  за да вдигне температурата в машината и спираш програмата. когато тестото е напълно готово - пускаш на програма печене.
все пак всеки намира удобният за него начин на приготвяне.


Смисъла е да не го следиш кога е втасало, след сплитането направо си продължава по програмата.
Иначе аз само за втасване използвам програмата за йогурт.

Точно! Зная след колко време, какво следва. Настройвам си аларма за съответния час и съответно сплитам и мажа в точния момент, като в същото време се занимавам и с нещо друго.

Скрит текст:
Преди бях с Мулинекс 5000 и козунак правих на "сладък хляб". Сега съм с Горение 1600 и съм си задала времена за едната домашна програма.
Трябва да се знае разбивката на времената. След последното месене се сплита, а точно преди печенето се маже.
Преди да извадя тестото, изключвам от щепсела, за да си "мисли" машината, че е спрял тока. Затварям капака, за да не изстива. Слагам добавките и сплитам бързо. После, като се включи продължава от там, до където е стигнала.

Някои модели от щепсела веднага се нулират, но могат да се прекъсват от копчето за няколко минути, за да се сплете.
На колко минути ги задавате втасванията и печенето на домашните програми?

Използвах за ориентир времената, от книжката на Мулинекс 5000, като намалих печенето, че се препичаше. Нещо се разминах, защото в крайна сметка сумарно получих време от 3 часа. И макар, че времето е по-кратко, козунакът става чудесен!

Това е разбивката за "Сладък хляб" от книжката на Мулинекс 5000.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия