Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нормално раждане със спинална упойка

  • 5 786
  • 83
Здравейте, наближава термина ми и започнахме преговори за раждането с АГ-то ми. Търся информация от майки, които са раждали нормално със спинална упойка, защото за това ме навиват. Не разбирам как би могло да се случи естествено раждане, ако си обездвижен. Моля споделете опита си, как се чувствахте, какво усещахте, как напъвахте, имаше ли проблеми?
Виж целия пост
# 1
А каква е логиката да е спинална, а не епидурална?
Виж целия пост
# 2
Може би имаш предвид епидурална упойка. Спиналната се слага при секцио.
Виж целия пост
# 3
Не, имам предвид спинална, точно затова търся информация дали има и други такива случаи. Аз също го попитах защо не епидурална, но не получих адекватен отговор.
Виж целия пост
# 4
За пръв път чувам за нормално раждане със спинална упойка. Може би е добре да потърсите друг анестезиолог.
Виж целия пост
# 5
Естествено раждане със спинална упойка ми се струва абсурдно.
Говорете отново, ако се налага сменете лекарят. Със спинална нищичко не се усеща, абсурд да напъвате.
Виж целия пост
# 6
Пише, че спинална може да се сложи при по- голямо разкритие, но почти не се практикува.
Виж целия пост
# 7
Нормално раждане няма как да има ако сте със спинална упойка, защото тялото ви ще бъде парализирано от кръста надолу. За нормално раждане се използва епидурална. Или не сте чула както трябва или просто не сте разбрала, или лекаря Ви се е объркал. 🙂
Виж целия пост
# 8
Изобщо не съм се объркала, обсъдихме и епидуралната също, но ми го дава като алтернатива. За мен също е невъзможно да се случи, макар според него да е ОК, точно затова търся информация дали изобщо се е случвало на друг..
Виж целия пост
# 9
Аз съм раждала с епидурална ,която ми сложиха на 4-5см разкритие, спряха я точно преди да направя 10см. Донякъде намали болката от контракциите.
Странно ми е да ви предлагат спинална, като цяло и епидуралната се спира преди да настъпи раждането , защото иначе напъването не се получава . Мисля, че трябва да обсъдите всичко отново и дори ако се притеснявате , да бъде с друг лекар.
Виж целия пост
# 10
За пръв път чувам за такова нещо. Раждах декември 2019 със спинална,но секцио. Наистина нямам идея как ще се случи нормално раждане със спинална упойка. Мисля,че трябва да си смените лекаря-това ми се вижда адски непрофесионално!
Виж целия пост
# 11
И аз съм разждала секцио, със спинална и ми звучи върха на идиотщината да те карат да родиш естествено със спинална. Че то ти си труп от кръста надолу, нали трябва да се напъваш... Бих сменила лекаря, анестезиолога, болницата...
Виж целия пост
# 12
Има и други упойки, освен епидурална и спинална, просто се вливат венозно и си раждаш без изобщо някой да ти ръчка по прешлените.
Виж целия пост
# 13
Аз също бях секцио със спинална. Какво напъване, какви пет лева, при положение че ти НЕ си усещаш корема по никакъв начин в продължение на часове? Няма как да напънеш мускулите, след като връзката на нервите с тях е нарушена. Ако се подложиш на това, готви се за спешно секцио от сега - а пък то ако ще е така, направо си го планирай предварително.
Виж целия пост
# 14
Възможно е нормално раждане със спинална упойка. Спиналната упойка,  както и епидуралната може да се сложат по всяко време на раждането. Може да се сложат и двете заедно, казва се комбинирана спинална- епидурална упойка. Разликата между двете е, че при епидуралната се слага малък катетър в гърба чрез които се вкарвна обезболяващото през различни интервали. Kатетъра се маха след раждането.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия