Азиатска козметика и грим 18

  • 37 354
  • 761
Добре дошли в новата тема.
Важно:
Поради индивидуалната специфика на всяка кожа добър вариант е да се поръчат мостри, с които да се установи дали има или не нежелана реакция на кожата.

Изчаква се само преди и след ползването на киселини и понякога след серум с витамин С. Останалите продукти се нанасят веднага един след друг с потупване или притискане
  Всички тоници и first продукти се нанасят с ръце (в краен случай с тънките азиатски тампони) максимално бързо след измиването, за да не се пресуши кожата. Ако все пак не желаета да нанасяте с ръце прелейте в шише с пулверизатор или ползвайте mist toner-и.
•   При използването на продукти с киселина лицето трябва да е абсолютно сухо преди нанасянето и да се изчака 15-30 минути след това.
•   Серумите с витамин Ц се съхраняват в хладилник, защото много бързо се окисляват. Може да се удължи живота им ако шишето допълнително се увие в алуминиево фолио.
•   Серумите с вит.Ц с висока концентрация се ползват само по няколко капки, като за чувствителна кожа се нанася след тоник и в началото може да се добавя към обичайния ви серум. Може да се ползват целогодишно със слънцезащита.
•   Всички продукти, които са с пипетка се нанасят с капане направо на лицето, за да не се хаби продукт
•   Нанасянето на продуктите се извършва с леки потупващи движения и/или притискане  по посока на лимфотока. По този начин се засилва кръвонасищането на дермата и се усвоява по-добре. Не се препоръчва размазване, защото при ползването на доста продукти засилва лепкавия слой.
•   Продуктите с високо съдържание на охлювен муцин са много ефективни, но за суха кожа не са достатъчно хидратиращи. Необходимо е да се съчетаят с крем и/или нощна маска.
Всички тоници  се нанасят с ръка с потупване .


БАЗОВИ ПРАВИЛА ЗА УПОТРЕБАТА НА СЕРУМИ С Вит.Ц:
Скрит текст:
*Нанася се на суха кожа (водата го отблъсква и не може да се захване на молекулно ниво).
*Ползва се като първа грижа след измиването или след first trеatment продукт.
*Може да се нанася на цялото лице включително под очите,клепачи, устни, шия, деколте.
*След като попие се продължава със стъпките от грижата-тоник, есенция, и тн.
*Препоръчва се да се ползва сутрин.
*Задължително се използва със слънцезащита висок фактор.
*Не се съчетава с ползване на киселини.
*Съхранява се в хладилник и се използва до 3 месеца, защото се окислява много бързо. Колкото по-дълго стои отворен, толкова повече намалява ефективността му.

Информация за пазаруване от различни сайтовe:
Скрит текст:
Важат всички ограничения за пазаруване от страни извън европейския съюз - до 30лева стойност на продуктите си я получаваш в пощата, от 30 лв до 150 евро дължиш ДДС плюс такси, над 150 евро и мито. Дали ще мине между капките някоя поръчка зависи от шанса и няма гаранция, каквото и да правиш.

Корейците са изключително коректни при недоставен или повреден продукт, както и при загубена пратка, но е препоръчително винаги да избираш опция за доставка с проследяване (проблемът с липсващи пратки е по-скоро в нашите пощи). Препоръчително е плащането да става с Paypal за по-голяма сигурност.

Някои сайтове са с много ниски цени и висока доставка, други с високи цени и опция за безплатна доставка. Редовно има кампании и намаления на групи артикули или марки.  Почти всички магазини имат някаква бонусна система, кодове за намаления при първа поръчка, реферални отстъпки и тн.

B Yessstyle (безплатна доставка над 35долара) трупаш точки (с покупка, ревюта, изтегляне на моб.приложение) и от бронзов можеш да станеш златен член, което ти носи постоянни допълнителни 10% отстъпка плюс 4 ваучера с отстъпка от 10долара при пазаруване над 80долара мисля. Има първоначална отстъпка "нов клиент"  10%. Имат и реферална система, при която можеш да ползваш и да споделяш персонален код, който носи кредит/отстъпка ина двете страни (ако ти трябва можеш да си избереш някой от нашите, които сме споделяли). От скоро обявиха, че възстановяват митнически такси под формата на кредит.

В Jolse (безплатна стандартна доставка) трупаш с всяка покупка процент от стойността й като кредит в долари. С всяко публикувано ревю получаваш още 0.30$ кредит, ако е със снимка $0.50. Така натрупаната сума може да се използва при покупка над 20долара. Има първоначална отстъпка "нов клиент" 3$.

Roserose (атрактивни цени, виксока доставка спямо теглото) нямат кредит,но всеки месец имат код за 10 % допълнителна отстъпка от ненамалените продукти (RRS201903 за март). Има първоначална процентна отстъпка "нов клиент".

Cosmetic love (атрактивни цени, виксока доставка спямо теглото) -с регистрация, всяка покупка и покана на приятел трупаш Rewards points. При 1000 точки получаваш код за 3 долара отстъпка. Има първоначална процентна  отстъпка "нов клиент".

Stylekorean (доста завишени цени,ако не са на намаление, фиксирана доставка спямо теглото)- трупаш с всяка покупка процент от стойността й като store points в долари. С всяко публикувано ревю получаваш още 0.20$ кредит, ако е със снимка $0.50. . Има първоначална процентна отстъпка "нов клиент" .

Важно за EGF:
Скрит текст:
-Много е чувствителен към pH-то и не трябва да се ползва с киселини/вит.С. Като цяло пептидите не се спогаждат с киселини, само матриксила (palmitoyl-pentapeptide 3/4) e по-стабилeн и може да се ползва с вит.С.
-Препоръчително е да се нанася се на влажна кожа за разлика от пептидните серуми..
-МНОГО ВАЖНО! Продукти с голяма концентрация на EGF не се използват постоянно -прилагат се на курс един месец, след което пауза 3 месеца, или се използват като еднократна терапия тип маска веднъж на 5-7 дни. При прекалена употреба може да се стигне до негативен ефект  заради свръх производство на колаген.
-Не е за профилактика- това е интензивна анти-ейдж терапия и трябва да се прилага след 35-40 годишна възраст
-Продукти с EGF не се нанасят на рани или при каквато и да е форма на увредена кожа, след процедури, пилинги и тн.
-Кои продукти са с EGF- обикновено си е част от името, защото на него се залага в маркетинговата стратегия  EGF/5GF/FGF...и др, или в състава гледате sh-/rh-Oligopeptide-1,2,3..; sh-/rh-Polypeptide-1,2,3..; FGF/KGF/VEGF/TGF и всякакви абревиатури съдържащи GF (growth factor)

Пептидите for Dummies:
Скрит текст:
Първо няма възможен отговор на въпрос от типа „пептидите добри ли са или лоши, полезни или вредни?“, защото има огромно разнообразие от тях и изпълняват различни функции в организма. Най-общо казано, те са къси вериги от аминокиселини, градивни елементи на протеините. Вериги от под 50 аминокиселини се наричат пептиди, а над 50 – протеини.
Протеините са изключително важни за организма,  в зависимост от структурата си са различни и изпълняват различни функции- някои са структурни (като кератин и колаген), някои са ензими, някои са антитела, някои са пратеници, а други помагат за транспортирането на други молекули.
Най-малката структурна единица на пептидите/протеините е аминокиселината. Аминокиселината (АК) е въглерод, който е свързан към амин, карбоксилна киселина и друга група, която варира.
Например глицинът е най-простата аминокиселина. Това е въглерод + амин (NH2) +карбоксилна киселина (COOH) + водород
Има няколко стандартни АК (аrginine, lysine, aspartic acid, glutamic acid, glutamine, asparagine, histidine, serine, threonine, tyrosine, cysteine, tryptophan, methionine, alanine, isoleucine и др.), те могат да се свързват в различни комбинации и в различно количество чрез пептидна връзка (карбоксилната киселина на едната АК се свързва с амина на друга АК), като така образуват пептид. Пептидната връзка си я представете като при магнит – плюса привлича минуса, т.е. ако имате много малки групи цветни магнити, те ще могат да се навържат един към друг в различни комбинации до безкрайност. Нещо такова е и с пептидите.
Пептидите най-често се наричат по броя АК, които ги образуват: дипептид = 2 АК, трипептид =3 АК и тн. Олигопептид най-често се използва за такъв съставен от до 20 АК, а полипептид –с над 20 АК.
Пептид с над 50 АК се нарича протеин, т.е. всички протеини са полипептиди. (но не всички полипептиди са протеини, например инсулинът е верига от 51АК, но се води протеинов/пептиден хормон )

Това е теорията, сега към практиката
Пептидите са прекрасен компонент в козметиката, защото най-малкото благодарение на тях организмът получава сигнал да синтезира колаген, т.е здрава и еластична кожа, ниска загуба на епидермална влага. Доказано е, че външното (топично) прилагане на колагенови продукти не води до резултат в дълбочина. Единствения начин това да се случи е като самия организъм се стимулира да го произвежда.
Освен че подобряват регенерацията и еластичността, контролират синтеза на меланин (пигментация), повишават антиоксидантната защита и бариерните функции (акне).
Пептидните препарати трябва да се прилагат на курсове, като минималния срок е месец, максималния около 3 месеца. В общия случай се ползват на сухо лице и не се съчетават с киселини и вит.С , защото са доста крехки и са чувствителни към Ph-то. Оптималното съдържание на пептиди в козметиката е 15-30% (?), ако е по-малко то те по-скоро изпълняват функция на проводници/транспортьори  за останалите компоненти ( например за хиалуроновата киселина).

Биват различни видове и изпълняват различни функции, но в козметиката най-интересни са тези с анти-ейдж приложение/ботокс подобно действие:
-Аrgireline (Acetyl Hexapeptide - 3 или Acetyl Hexapeptide –8 )
Синтетичен пептид аналог на ботокс (блокира мускулите). Има силни влагозадържащи свойства.  Да не се бърка с Arginine, който е аминокиселина (извеждане на азота, психотропни свойства/щастие)

-syn -ake – (INCI name (active) : Glycerin, Aqua, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate)
Патентован синтетичен пептид насочен към заглаждане на мимическите бръчките (вкл. назолабиалните/бръчки на смеха)  В зависимост от концентрацията може да се нанася локално или на цяло лице. Блокира мускулите.

- Matrixyl (palmitoyl-pentapeptide 3 или palmitoyl pentapeptide-4 преди 2006г.)
Matrixyl e патентован от френската лаборатория Sederma, подобрява синтеза на колаген и еластан, противобръчков, работи добре за околоочния контур, лице и шия. Прилага се успешно при лечение на акне (бариерни функции, заглаждане на белези). Алтернатива на вит.С и ретинол. Работна концентрация е 10%. Може да се прилага с киселини/вит.С. Matrixyl + Аrgireline + syn -ake е топ комбинация .

- Decorinyl- ( INCI: Water ,Lecithin, Tripeptide-10 Citrulline, Carbomer, Triethanolamine , Caprylyl Glycol ) Тетрапептид, който осигурява образуването на висококачествен колаген на кожата.
Това е мимичен пептид, който регулира фибрилогенезата (сложен процес на няколко етапа на синтез на колаген), контролира размера и диаметъра на колагеновите фибрили (важно за гладкостта) и повишава еластичността на кожата. Използва се за състави, предназначени за зряла кожа, но може да се използва и в по-млада възраст за подобряване на еластичността и здравината на кожата.

-Медни пептиди (copper tripeptide-1)
Стимулират синтеза на колаген и подобрява състоянието на кръвоносната система. Изключително ефективни при регенерация и антиейдж, за заличаване на белези и стрии, имуномодулатор. НЕ изравнява релеф, защото стимулира синтеза на колаген
За макс. ефект е необходимо редуване с киселини -най-добре вечер киселини, а сутрин пептид меди, защото заедно се неутрализират.

Ето и пример:
Скрит текст:
Bor-tox 5 peptide ingredients:
Hydrolyzed Collagen, Water, Butylene Glycol, Hydrogenated Polyisobutene, 1,2-Hexanediol, Polyacrylamide, Lactobacillus/Pumpkin Ferment Extract, Lactobacillus/Soybean Ferment Extract, C13-14 Isoparaffin, Polysorbate 20, Arginine, Lactobacillus/Pomegranate Ferment Extract, Lactobacillus/ Horseradish Root Extract Ferment Filtrate, Sodium Hyaluronate, Ethylhexylglycerin, Yeast Grape Ferment Extract, Carbomer, Allantoin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Bifida Ferment Filtrate, Laureth-7, Bifida Ferment Lysate, Disodium EDTA, Adenosine, Edelweiss Callus Culture Extract, Fragrance, Hydrolyzed Elastin,Anemarrhena Asphodeloides Root Extract(20ppm), Chaga Extract, Elaies Guineensis (Palm) Kernel Oil, Copper Tripeptide-1(10 ppb), Acetyl Hexapeptide-8(5 ppb), Oligopeptide-32(5 ppb), Oligopeptide-29(1 ppb), Palmitoyl Pentapeptide-4(1ppb)

Това, което аз виждам в състава на серума, освен многото ферменти, осн.активна съставка е Volufilinе (Hydrogenated Polyisobutene +Anemarrhena Asphodeloides Root Extract), заради която е и почти моменталния ефект от ампулата, плюс прекрасната комбинация Matrixyl+Аrgireline, и малко медни пептиди за цвят.

Аmple:N peptide shot
Ниацинамид + Matrixyl+Аrgireline на предни позиции, както и бета-глюкан вместо хиалурон.

Списък на корейските марки по ценови клас:
http://chicosmummy.blogspot.com/2014/12/korean-cosmetic-brand-list.html?m=1

Онлайн магазини:
https://www.yesstyle.com/en/women.html
http://beautynetkorea.com
https://www.roseroseshop.com/
https://jolse.com/index.html
https://cosmetic-love.com
https://www.stylekorean.com

Сайтове за проверка състава на продукти:
http://www.cosdna.com/eng/
https://www.skincarisma.com/

Дневна/Вечерна рутина:
Скрит текст:

10 steps korean skin care
Скрит текст:

Дайте информация относно:
1. Вашата кожа- възраст, тип /суха, смесен, мазна, чувствителна, .../
-основни нужди /пъпки,бръчки, хиперпигментация като уточнявате каква е причината за  хиперпигментацията...
2.Дали и от кога изолзвате многостъпкова рутина.
- каква козметика ползвате /корейска, комбинация корейска и европейска , европейска.../
3.Подробно описание на сутрешна и вечерна рутина по стъпки и продукти, които ползвате.
-как нанасяте продуктите /начина по който нанасяте продуктите върху кожата/
4.Задължително да се пишат оригиналните имена на продуктите, за които искате да получите информация, при възможност снимка на продукта в скрит текст.

До всички нови потребители на темата:
Преди да зададете въпрос прочетете тази страница!Това е тема за корейска/азиатска козметика, моля въпроси относно митници, митнически такси и подобни да се отправят към темата за митници, това е линк към нея

https://www.bg-mamma.com/?topic=1051311

Линк към 17 тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1219319

Забавлявайте се, разкрасявайте се и питайте след като сте прочели тази страница!
Виж целия пост
# 1
Аууууу какви хуабви неща в Жолситоооо😱
Коя слънцезащита да взема, искам физична сякаш и да не запушва порите, други претвнциЙ нямам:)

Благодря за темата 🌺
Виж целия пост
# 2
Уф, притесни ме таз информация за FedEx. Отказах една поръчка. Знаете ли дали възстановяват използван кредит или не?
https://m.jolse.com/product/search.html?keyword=Clearance
Продуктите в сlearance секцията имат допълнителни 20%.

Благодаря за темата Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 3
Благодаря, Reddish!
The ant.. Aко кредитът е за канселираната поръчка, би трябвало.
Поръчката, която заловиха, със сигурност беше под 2 кг. Значи, да разделяме на  по-малки поръчки,  но  и да им пишем да не пращат с F.
Да видим..
Остават yes  и ebay...
Виж целия пост
# 4
А къде гледате предварително какво е теглото на пратката в Джолсе? Аз нещо не намирам тази информация. По отношение на стойността - имам две други по-скъпи поръчки от тази, която пратиха с Федекс. Едната пътува с корейските пощи (не знам колко тежи), за другата им писах да не е с Ф, да видим какво ще направят.

Благодаря за темата Reddish Brown Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 5
Благодаря за новата тема 😊 Др месец поръчвам от Yesstyle през Англия, че да видим какво ще стане. Нямам никакви запаси и ми писна да купувам от България. Пожелавам успех на всички и безпроблемни покупки.
Виж целия пост
# 6
Мерси и от мен, Редиш! Grinning

Аз не издържах и се сдобих и с другия сет на Dr. Jart, и с 2 слънцезащити от Jolse, че имах един кредит от тях, който 2-ра година чака да го употребя, та сега вече официално спирам до следколедните разпродажби на 2021 (може би само някой Ибей долар да вкарам в някой травъл сет или тестери)
Скрит текст:
https://www.mysubscriptionaddiction.com/2020/02/sephora-dr-jart- … iew-feb-2020.html

This Kit Includes:

1.5 oz/ 50 mL Cicapair ™ Tiger Grass Color Correcting Treatment SPF 30 (FULL SIZE)
1.01 oz/ 30 mL Dermaclear™ Micro Water
0.33 oz/ 10 mL Cicapair™ Tiger Grass Cream
0.33 oz/ 10 mL Cicapair™ Tiger Grass Serum
0.16 oz/ 5 mL V7™ Priming Moisturizer
Dermask™ Soothing Hydra Solution


PS Тръгнах да си броя кремовете и серумите за очи... преброих до 9 отворени в шкафа в банята и ме досрамя да видя и какво имам като тестери! Човек ще си помисли, че времето може да спре, ако мажем достатъчно дълго и достатъчно настървено Grinning
Виж целия пост
# 7
Корава душа си ти, Agent!
Ще удържиш:blush:!
Виж целия пост
# 8
Аз имам една успешно пристигнала поръчка при превозвач с тегло 0.70 кг, чакам я да тръгне за България. Иначе днес пуснах втора поръчка, но то на неща намалени от $49 на $9 може ли да устои човек???
Виж целия пост
# 9
И на мен една за 70 дол. са ми я пуснали с FedEx 😔
Иначе получих две без проблем с Габко.
Виж целия пост
# 10
Reddish, благодаря за темата!

Добре де, след като им пишем защо пращат пак с Fedex! Имам 2 пратки над 70долара от Liberty sale  и все още очакват шипване. Писала съм им и за двете и имам този отговор:
Скрит текст:
Hello,
Thank you for your purchase. Grinning
Your order is going to be shipped out by the standard shipping
If order no. is different , it is going to be shipped out separately
Kind regards

Агент, аз вече го гледам така: някои неща си заслужават и негативната емоция от неосъществената покупка носи повече вреда от някой и друг спестен долар Simple Smile
И аз всеки път се заричам, че ми е за последно ама после дрънва тъпия телефон с поредния сейл в Jolse (те пък нямат срем вече, не се спряха! Laughing ) и се поддавам.
Виж целия пост
# 11
Виола, какво да пиша - моля не изпращайте поръчката ми с фесекс? Къде е полето за съобщение, нещо не виждам.

Отивам пак да гледам пак за тоник и слънцезащита.
Кое измивно олио е само натурално?
Кожата ми не е добре никак:(
На пипане е неравна, не мога да обясня, но е много гадно:(
Не знам какво да поръчам вече...
Не се оправям с толкова продукти и това си е.
Виж целия пост
# 12
JACKLIN, аз точно така им пиша- изпращайте ми поръчката само със стандартна поща, в никакъв случай не изпращайте с федекс или дчл, заради усложнения с митниците. Винаги им пиша и да не комбинират отделните поръчки.

Не е нужно измивното олио да е само натурално, но поне основните действащи съставки да са масла. Някъде в края на миналата тема бях пускала линкове с примерни продукти, но има и още много, които сме обсъждали в темата.

Неравен релеф е нормален при небалансирана грижа. Особено при твърде много ексфолиация ( нарушават се естествените процуси на подновяване на горния слой клетки, някои съзряват по- бързо, други по- бавно), пептиди ( те стимулират синтеза на колаген и съответно може да предизвикат релеф) и липса на хидратация ( усеща се като изпръхнала кожата, понякога направо като "гъша").
Виж целия пост
# 13
Аз продължавам да си цъкам на няколко пратки, гледам да не са обемни нещата. Поръчвам на по 2-3 продукта в пратка.
В джолсе май не ги пишат, но по другите сайтове където доставката е на грамаж ги има.
Като ориентир - ампулите тежат много защото са стъкло, пачовете са около 200 гр, кремове в леки опаковки идват почти двойно от теглото на крема и т.н. Пратките се мерят след опаковане - мострички, бъбъл и кашонче и те някой грам и си минава кило.

От 10 дена съм се заела да доизразходвам или да изхвърлям, преглеждам на кое му изтича срока от отваряне,че искам да си отворя място за нови неща, та понеже не мога да си изразходя тонера на some by mе с витамин с преди срока, взех да си го мажа на тялото под крем  и ми хареса резултата, кое е добре за кожата зле за джоба, за кратко ми премина мисъл, е не толкова кратко, да кажем в чуденка съм дали да си го въведа като практика, което пък вече отива на пристрастеност козметична - офффф луда работа.
Виж целия пост
# 14
Момичета, като поръчвате над 70 долара, плащате ли пак 2.50 при финализиране на поръчката или не?
Стана ми интересно, защото моята история с голяма поръчка и DHL до Англия започна точно така. Бях разказвала в предната тема доста напоително за нея... 😁, но тогава още имаше безплатна доставка на J без оглед на сумата.
Това беше и причината да не мога да имам претенции към сайта. То си беше написано в сайта, но аз го видях след като поръчката пристигна за 3 дни в Англия. После вече при свършен факт си писах със сайта - правят го защото застраховките на пратките с обикновената поща с тракинг номер важи за стойности до 60-70 долара. Едно момиченце бях набарала един ден по имейла, която ме светна с подробности. Те не искат да рискуват с по-скъпи пратки и дори да им пишете, пак ще ги изпратят с куриер. Това няма как да се пльосне на страницата на сайта естествено и се представя като "бонус за големи поръчки".
Аз от края на юни досега имам 4 пратки получени до Габко без проблеми - леки са и до 45-50 долара всичките. Леки значи примерно - 2 пакета по 10 шийт маски + ампула/серум + към 200 гр. нещо измиващо или емулсия + крем 50-70 мл.
Повече от 5 бр. продукти сумарно не слагам. Сега съм поръчала 5 слънцезащити x 50 ml  + ампулите на Ладор, които са към 250-300 гр. сумарно тегло.
Мисля скоро да не се изкушавам, но не обещавам... 🤩🤩🤩
А, да, забравих да питам - някоя от вас ползвала ли е маските I'm Sorry For My Skin Jelly Mask и ако да, как ги намирате спрямо тези на JMSolution? Много ме е страх да не остана без маски през зимата, като ми останат под 100 броя общо да имам вкъщи, изпадам в паника. Преди 10 г. се смеех на корейките като подпуках сериалите, сега съм вече истинско Sheet Mask Junkie. Ама, 8 лв. за маска в БГ и то на Миша най-ниското качество на марката, не, благодаря...
Two Hearts
И да не забравя да благодаря на момичето, което препоръча крема на Atopalm от промоцията в Дългас - на тази цена нямаше как да не го пробвам + още 2 приятелки с мене. Наистина е много добър и успокояващ кожата.  Two HeartsTwo Hearts
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия