Слоукукър – мнения, рецепти

  • 17 137
  • 205
# 165
Здравейте,аз с въпрос.Изчетох и трите теми,харесах си уред https://www.emag.bg/ured-za-bavno-gotvene-star-light-6-5-l-270w- … 9w9hoCDIIQAvD_BwE  но питанката е от къде си купувате купата?Все си мисля ,че ще я почупя бързо.Този го намерих в емаг,но само купа там няма.Защото,ако купата е повече от самия уред,ще си помисля доста.И още нещо съвместими ли са купите,в смисъл еднакви литри и по форма,но от модел до модел имат ли разлика?Благодаря на отговорилите.
Виж целия пост
# 166
Основната причина да си взема крок пот беше именно наличието на резервни части.

Нашата за съжаление се спука, но беше в гаранция и си ни я смениха Simple Smile
Виж целия пост
# 167
Купа съм купувала от официалния вносител на Крок-пот. Беше 60 лв. при цена 219 лв. за целия уред.
Сега вече го няма този модел, съответно няма и купа за него. Купих същия от една съфорумка, която за късмет продаваше нейния и сега си имам два еднакви. Старият вече взе да заминава, не му свети дисплея, не работи отложения старт, нагрява когато си иска, та като сгъне съвсем, ще ползвам новия.
Ако си харесала този, виж дали има сервизно обслужване и съответно резервни части.
Виж целия пост
# 168
аз свинско и пилешко запечатвам, че и телешко. с цел кръвта да поизчезне.
Виж целия пост
# 169
Моля за изпитана рецепта за пилешки бутчета (с картофи). Мариновате ли пилето, запечатвате ли предварително /печете ли след това? Картофите отделно ли? Вода слага ли се?
Благодаря предварително Blush
Виж целия пост
# 170
може ли да ми споделите как да сготвя пилешки гърди в слоукукъра, за да станат сочни
благодаря
Виж целия пост
# 171
Момичета, ако някоя има големия Нинджа грил и не го ползва и иска да го продаде да ми пише.
Търся за брат ми. Нов е няква страшна цена над 700 ми каза. Та викам да питам тук:) Че аз имам няколо антики у нас, дето така си седят:)

Не знам какъв е този грил сефте чух, но бил ял най- уникалните ребра правени на него и много се е запалил. Та ако видидите някъде втора ръка, запазен разбира се пишете. Той не е намерил.
От чужбина ако има доставка и е на по нормална цена, пак става.
И ако някой има отзиви струва ли си, ще е полезно.
Виж целия пост
# 172
Слоукукъра - голям мерак, а след това събира прах и паяжини в шкафа на балкона. Готвила съм само два-три пъти сарми или чушки с боб  по Коледа и два-три пъти мръвка - пилешко руло и оссо буко.И край, никой няма нерви и търпение да го чака толкова време, часове наред.
Виж целия пост
# 173
Нели, конкретно цели гърди не съм правила, но си научих урока - всяко пилешко се готви макс два часа и половина - три. Иначе изсъхва, поне при мен, знам, че някои си го оставят часове... За целта си купих термометър за месо и си проверявам с него - стигне ли температура за консумация го вадя. Това при мен налага малко повече действие - да преценя кое кога да сложа, за да се сготви всичко, без да се преготвя. Т.е. обикновено другите неща си се готвят и пилето влиза вътре като остават има-няма три часа до края Simple Smile Което е в разрез с виждането ми за готвене със слоукукър, тъй че избягвам сухо пилешко месо за него. Гърдичките във фурната, слоукукъра е за манджички Simple Smile

Тайна, изключително много зависи какъв ти е дневния режим. Ние се счупваме да го ползваме, когато ще имаме гости вечерта или когато цял ден сме по задачи - продуктите се слагат сутринта, излизаме, прибираме се, имаме време за дрямка, будим се и ей я на - храната е готова, само минава фурна за малко запичане Simple Smile Но мислим едно ядене напред - не целим обяд от сутринта, а вечеря. Или обяд, когато сложим нещо от вечерта. Даже си го прибирах топло в термоса за работа Simple Smile Тъй като аз съм безумно мързелив готвач и нямам нерви да проверявам нещо дали е загоряло, дали трябва да се разбърка, дали няма да изкипи и т.н. слоу кукъра ми е най-добрата дружка, особено зимата. И то като вземеш предвид, че баш сарми, зеле,  пълнени чушки, боб и подобни манджи никога не се готвят вкъщи Simple Smile Оссо буко, телешко със сливи, кавърма, сладко-кисело телешко, джамбалая, чили, сос за енчилада, къри, нектар от ябълки и дюли, крем супички... А за пилешки и телешки бульони ми е незаменим - зарязвам го цял ден да си действа.
Освен това котлоните ни са само на газ, няма начин да оставя нещо включено през нощта или докато ме няма.
Виж целия пост
# 174
Аз не го ползвам толкова колкото си представях, но не ми прашасва в никакъв случай - особено сега в жегите, когато не ми се иска да се загрява кухнята, единия вариант ми е слоукукър. Не смея да го оставям нощем, но през деня много обичам да сложа неща в него сутринта и да не се занимавам цял ден после.
На другия въпрос - пилешки гърди не съм готвила в слоукукър и не бих могла да дам съвет, но ако ми се наложи, единия вариант е термометър за месо, както е казала Inferiya, или пък бих търсила по американските блогове какво съветват
Виж целия пост
# 175
Мина фон В.,

Скрит текст:
Ами лошото е, че всеки у нас е с различен график, сам по себе си,  аз лягам в 5-6 сутринта, ставам в 12, пия кафе до 15, после си правя някакъв печен или непечен сандвич /или ям направо вечерта,  и вечеря мръвка с картофи и салата към 19-20 часа Само за вечеря всички ядем едно и също..Дъщерята и тя става късно, но веднага яде сандвич, после меси хляб, внука рано отива на училище, яде навън и се връща към 14 часа гладен, и иска нещо с мръвка.Или виси цял ден на компа и чак вечерта се сеща, че е гладен. Всеки яде нещо различно и  по различно време и затова готвя бързи неща.Никой няма време и желание да чака цял ден за нещо.

Пилешко филе само веднъж правих в уреда, но на руло, пълнено с кашкавал и сирена, бекон, краставичка, много малко бяло вино,черен пипер, сол и лимон.То си пусна сос, кашкавала се стопи и стана приятен сос.Намерих рулото, гледам и праз е имало, и маслини, и червен пипер.Ама съм забравила, от 2015-та е.



Виж целия пост
# 176
Лошото на част от американските рецепти е, че са копирани супер олд скул рецепти, от зората на слоукуърите, когато са загрявали по-бавно, по-трудно и т.н. В днешно време определено не е нужно пилето да стои вътре 8 часа Simple Smile Съветът да не се отваря слоукукъра докато се готви също е от време оно. Вярно, не е добре да се отваря на всеки половин час, но определено не му трябва после пак сума време, за да загрее Simple Smile Нищо няма да му стане, ако го отвориш, за да добавиш ориз и после да разбъркаш Simple Smile

Информацията, която споделих по-горе за часовете е от този блог https://thrivinghomeblog.com/how-long-should-i-cook-chicken-in-the-slow-cooker/
Виж целия пост
# 177
На мен пиле не ми е вкусно на бавно готвене и не мисля че е подходящо за слоукукъра, преготвя се ¯\_(ツ)_/¯ А смисълът на бавното готвене е да се държат нещата вътре много часове, за да се смесят вкусовете, просто изключва пилешкото защото нищо не остава от вкуса му. Виж за дивеч става.
Виж целия пост
# 178
за дивеча да, но пък той (онези, които се заразяват с трихинелоза) задължително трябва да минат поне 15 мин. терм. обработка със силно кипене, колкото и да е изследван.
Пилешко филе правя чат-пат вътре, но пълнено. Принципно е месо, което се готви вътре, така с пълнежа за 4,5ч. гледам съм писала на бавната степен на загряване и все още е толкова. https://pep-4o.blogspot.com/2012/11/blog-post_26.html
Уреда е много полезен за хора, които не са цял ден в къщи. Преди , по време на първия ми, го ползвах  всеки ден/или нощ - бях всеки ден на работа и сутрин събирах кутии, или вечер като се приберях, яденето беше почти готово - нещо за допичане, добавяне на подправки, сосове за застройка и тн. Това съм го писала. Но сега, когато съм 2*12 и 2 дни почивам, почти не го ползвам, освен при екстремна нужда от манджа Simple Smile , както снощи с граха , за да събера обяд на мъжа ми, че ни писна от сухоежбина.  Но не си представям да почивам и да сложа вътре да се готви (на този етап, като нямам деца за гледане Simple Smile )
Скрит текст:
Виж целия пост
# 179
Сдобих се и аз с уред. Бях отишла до магазина да купувам уред за чисете на подове с пара, а се прибрах с Крок-Пот.
Да питам дали правите постни ястия в него и колко дълго се готви?
Сложих преди малко нещо като гювеч - картофи и други зеленчуци на бързата степен. Ще проверяма на всеки час, но все пак ако има някой със съвет - приемам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия