Слоукукър – мнения, рецепти

  • 17 565
  • 205
# 195
Това, доколкото ми е известно, се отнася за зрелите, зреещи храни - кисело зеле, кашкавал, сирене, вино ...
Виж целия пост
# 196
Това, доколкото ми е известно, се отнася за зрелите, зреещи храни - кисело зеле, кашкавал, сирене, вино ...
За съжаление, не само за тях. В темата за ИП една потребителка беше писала, че вече прави костния бульон под налягане, защото при няколко-часово варене много хистамин се натрупвал и аз чак тогава се замислих.
Виж целия пост
# 197
Направих един боб, с много лук, целина и няколко разновидности свинско месо, ребърца, вратни пържолки, наденица и шунка, малко мексикански подправки за екзотика и т.н., накрая му нарязах и прясна чушка. Стана доста бързо, за около 3 1/2 ч на високата температура, но бобът беше някаква разновидност на която пишеше, че не се кисне, едни раирани бобчета пинто, и вероятно затова.
Виж целия пост
# 198
Аз правя заготовки. Боб, леща, нахут. Сварявам и замразявам. После вадя, една запръжка и готово.
Едната ми дъщеря от една година не яде месо, вече е решила и рибата да откаже.
Затова се замислих да си направя заготовки за боб, но не знаех, че може и замразен. Мислех си за буркани, но често имам проблеми с развалени. Ако има варинат да се замрази сварен боб ще е супер, тъй като имам огромен фризер ракла и така става най-лесно и бързо.
Може ли да ми кажеш до пълно разваряване ли го вариш и после само отцеждаш и замразяваш ли?

Отделно приемам съвет за свинска рибица в слоу кукър. Редовно ми става суха..
Мислех си да я овкуся с барбекю сос, тъй като половинката нещо подобно спомена, но не знам дали пак няма да стане суха.
Виж целия пост
# 199
Отделно приемам съвет за свинска рибица в слоу кукър. Редовно ми става суха..
Не го ползвай като фурна, трябва да се готви с течност, ако е цяло парче месо поне 1/3 се долива вода, бульон и т.н. Иначе дълго време на ниска температура си е сушене.
Виж целия пост
# 200
И според мен рибицата не става за бавно готвене. Тя е за аламинути, може да се запечата в тиган, после да се овкуси с барбекю соса и още 15 мин във фурна на 180.
Боба го сварявам не до разпадане, да останат цели зърната, може и съвсем леко недосварен. Но и много зависи от вида боб.
Понякога отцеждам, понякога го замразявам с малко течност, ако ще готвя яхния например.
Виж целия пост
# 201
Отделно приемам съвет за свинска рибица в слоу кукър. Редовно ми става суха..
Не го ползвай като фурна, трябва да се готви с течност, ако е цяло парче месо поне 1/3 се долива вода, бульон и т.н. Иначе дълго време на ниска температура си е сушене.
Тъкмо навреме ми отговаряш, точно го сложих, но не съм сипала никаква течност. Сега ще отида да долея нещо, цяло парче месо е да.
Виж целия пост
# 202
боба ако е недоварен и се сложат доматите повече не може да се свари
Виж целия пост
# 203
Хистаминът е проблем за инсулинова резистентност или друго имате предвид?

Боб на слоукукър няма общо с боб от магазина в буркан.
Виж целия пост
# 204
Бобът винаги го варя много добре, не обичам да "дрънчи". Добре сварен ми е като маслен и много ми харесва.

Хистаминът е проблем при хора с много алергии и хистаминова непоносимост. И аз скоро го разбрах, но ако имаш различни алергии, сенна хрема, астма и т.н., най-вероятно страдаш и от хистаминова непоносимост, а това е голям проблем. Пък може да има и връзка с инсулиновата резистентност, но не съм проверявала.
Виж целия пост
# 205
Странни птици са мъжете. Моят няма нищо против да готвя и на него, но пък има против кучето да облизва мръсните чинии, сложени в миялната. Но пък няма против купата му да се мие в миялната заедно с нашите съдове. Иди ги разбери.

Моят кукър стои на терасата, остъклена и използвана като килер. Специално място му бях предвидила още преди да се преместим, за да не го държа в холокухнята.

Днес ще готвя в него постни сарми.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия