Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

таксуване и CVV код?

  • 532
  • 10
Здравейте. Сестра ми е направила резервация през booking, въвеждайки данни на моята банкова карта: 14-цифрения код е реален, но е въвела измислен CVV код... Не планираме да пътуваме, не знам защо го е направила, но това пътуване няма да се осъществи и следователно резервацията трябва да се анулира.
Въпросът ми е мога ли да бъда таксувана след като CVV кодът не е "реален"? Предполагам, че след като имат 14-цифрения код ще искат данни от банката и без таксуване няма да се размина? Disappointed Relieved
Виж целия пост
# 1
Първо, това което е направила сестра ти е подсъдно. Незаконно е да ползваш чуждо платежно средство, още повече да се разплащаш с него.
На твое място бих се свързала с букинг и бих обяснила ситуацията.
Виж целия пост
# 2
След въвеждане на 3-цифрения код обикновено пращат смс с код, който трябва да въведеш, за да се извърши плащането, или има някакъв друг начин за защита. Със сигурност не искат данни от банката, за да вземат пари от твоята сметка. Ти си клиентът, предполага се, че само ти си оторизирана да разрешиш плащания от твоята сметка.
Виж целия пост
# 3
В тази резервация какви са условията за анулиране? Сторнирайте заявката, ако трябва, се свържете със съответната фирма, за да откажете резервацията. Обикновено може да се откаже заявка, примерно 72 часа преди датата или нещо подобно, директно в сайта.

Тя е въвела банковата ти карта, но те не могат автоматично да теглят пари от там, само защото знаят номера на картата.
Не давай на сестра ти достъп до картата си, може да стане беля!
Виж целия пост
# 4
В профила с направената резервация пише, че в момента ако се анулира има такса 113 лв., плащането е на място в хотела.
Не съм получавала SMS.
Виж целия пост
# 5
Reni, смятам, че ако не е въвела правилен CVV номер, изобщо не може да бъде завършена резервацията!
Виж целия пост
# 6
Вероятно зависи от банката. От моята банка винаги пращат sms с код за еднократна покупка. Беше ми се случвало два-три пъти да си объркам ccv кода при закупуване на самолетни билети и веднага получих sms с информация за неуспешна покупка. Но ако в профила ви в букинг имате резервация, спокойно могат да ви изтеглят пари от картата. На колко години е сестра ви? Съветът ми е да разговаряте с букинг или директно с хотела и да обясните ситуацията, с надеждата да проявят разбиране. В краен случай аз бих сменила картата. И повече не давайте достъп до нея на други хора.
Виж целия пост
# 7
Не е направено таксуване до момента, защото резервацията е била без предплащане с карта, а на място в хотела.
Веднъж аз лично съм правила такава резервация без предплащане и пак трябваше да бъдат  въведени банковите данни, като гаранция ли нямам представа.
Виж целия пост
# 8
Да, но имате ли резервация в профила си в букинг? Ако имате, след като не отидете, ще ви дръпнат пари за неустойката. Ако нямате, значи няма проблеми.
Виж целия пост
# 9
При грешен CVV не може да се извърши транзакция. Мисля, че при регистрацията просто се въвеждаха данни за кредитна/ дебитна карта, за да може в последствие плащането да става по- бързо. Но щом пише в Букинг, че резервация има- или ще ви се наложи да ходите на почивка, или ще си платите за анулиране. Не вярвам обаче да анулират резервацията от сайта или от хотела, особено при наличието на слаб сезон. Нищо не Ви пречи да опитате, може да Ви влязат в положението.
Виж целия пост
# 10
Ако резервацията изискава   CVV, при грешен парите не могат да се изтеглят. Но има трнанзакции при които  не се изисква.  Ако нямате много пари в сметката, по- добре ги изтеглете.
След това пишете на Букинг  че искате да анулирате безплатно, на хотела също може да пишете. Може да стане, може и да не стане.  Трябва Букинг да я анулира, ако сами го направите таксата ще остане.  Ако няма пари в картата, няма какво да ви вземат.
48 часа след като мине датата на настаняване може да си захраните сметката. /Разбира се това е опция ако резервацията е за близките дни, за дълъг период едва ли ще е удобно да не си ползвате картата/
/много хотели анулират безплатно, разбира се не всички/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия