Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Йоркширски териер - тема 12

  • 39 410
  • 756
# 15
Да, точно ноктите ме притесняват. Ще видим. Благодаря!:)
Виж целия пост
# 16
Моята кифла е на 7 години, коженият диван е на повече. Съжителстват без проблеми, а кифлата няма спирачки.
Виж целия пост
# 17
Здравейте,
Много ми се иска да си взема една малка кукла,но имам притеснения.Аз живея сама,с храненията ще се справя,но повече ме притеснява,че ще е само през деня докато съм на работа-чела съм ,че им пада захарта,трябва да има ограничен достъп в жилището заради безопасността,а и аз имам цветя и т.н. Четох,че е добре през първата седмица да не е само-ще си взема отпуск ,но след това......
Моля да споделите Вие как сте се справили в началото.
Благодаря!
Виж целия пост
# 18
Нашият го взехме по коледа, когато имаше много почивни дни и знаех, че ще сме си у дома. После взех да го оставям по 2 часа, докато съм на пазар или да си свърша нешо. Като тръгнахме редовно на работа, просто гледахме да е максимално обезопасено и нямаше никакъв проблем. Имам камера и гледам, че спи през по голямата част от времето. Не де притеснявайте. Важното е сутрин и вечер да го разхождате достатъчно. 👌🏻
Виж целия пост
# 19
Здравейте .Имам нужда от помощ с малко информация.Четейки за породата разбрах,че често страдат от хипогликемични припадъци.Това само за мини йоркитата ли се отнася или за по-едрите т.е стандартни йоркита?И под колко килограма едно куче се приема за мини?
Обмисляме със семейството ми да си вземем представител на тази порода,но ми се иска да е по-здраво и непредразположено към припадъци,локсации и счупвания куче.Съжалявам ,ако звуча несериозно,но тепърва се запознавам с характеристиката на тези териери.Също така не искам да обидя собствениците на минита,както знам ,че каквото и куче да изберем,не сме застраховани от здравословни проблеми.Ще съм благодарня да споделите вашите наблюдения и опит в тази връзка.
Виж целия пост
# 20
Здравето е малко на късмет. Няма гаранция.
Но преди да вземете куче, можете да проучите отзиви и мнения на други хора, взели куче от съответния човек/развъдник , да видите родителите и така да решите.

Мини е около или под 2 кг, но официално няма такава разновидност.

Моето например е 2.5 кг, за мен е идеално. Нито много дребно, нито много едро, не сме имали проблеми със здравето.
Най-дребните са по-предразположени към падане на кръвната захар, както и от травми на краката, по-крехки и уязвими са като мънички особено.
Като при хората е:)

По-едро или по-дребно, все ще го обичате. Много умна и любвеобилна порода са.
Виж целия пост
# 21
Моето момче на 1г  тежи 2.4-2.5 кг. На мен ми изглежда като въшка и постоянно внимавам да не го настъпя, да не скача от високо и т.н.... Хич не ме интересуват стандарти-мандарти, надявам се да е здрав и да расте още , но май няма да се получи, защото от 2-3 месеца не е мръднал.
Едната му сестра е "мини" - няма 2 кила, а другата май подмина 5 оки и не е дебела.
Двете живеят заедно и са като крачун и малчо🤣
Виж целия пост
# 22
Няшият ще прави една годинка следващия несец и е 2,400. Много малък и на мен ми се вижда и аз все внимавам да не го настъпим или ударим без да искаме. Нямали сме проблеми с припадъци и тям подобни, но от малък храната му е винаги в купичката и аз не храня на грамаж или под час - колкото изяде, толкова. Веднъж мъжът ми си наместваше стола и той се бутнал под единия крак - така изквича, милото, че ми стана лошо. Наистина щях да припадна от притеснение. Нищо му нямаше, ама се уплаших много. После над час се вглеждах дали му няма нещо. 🙄😆
Ето го покатерен на дивана.
Виж целия пост
# 23
Здравейте, как поддържате очичките?
Виж целия пост
# 24
Здравейте, как поддържате очичките?

Аз лично почиствам всеки ден ако има гурелчета. Има специални течности за почистване на очи, напоени тампончета и  др. Аз използвам един спрей, пръскам на памучен тампон и почиствам. Ако оставя непочистени очичките започват да сълзят и козинката около тях се втвърдява.
Виж целия пост
# 25
Здравейте, как поддържате очичките?

Всеки ден почиствам с тампон и чиста вода. Каква е идеята да се чисти с разни лосиони и сребърни води, с какво са по-добри от чистата вода?
Виж целия пост
# 26
Някой дали продава момиченце за София?
Виж целия пост
# 27
Радина, тампоните, които ползвам например имат антибактериално действие, а именно влагата в космите под очите предразполага към такива.
Аз ползвам предварително напоени тампончета, имам и течност с лайка, но нея ползвам рядко. Всеки ден почиствам и разресвам с гъсто малко гребенче. ✌🏻
Виж целия пост
# 28
Pupitka, какви са тези тампони? Иначе аз почиствам с тампон и вода, след това подсушавам и разресвам.
Виж целия пост
# 29
Ето ги:

Не знам дали ги има в България точно тези, обаче. Сигурна съм, че има подобни, които ще вършат същата работа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия