Работа в Хепи ?

  • 10 453
  • 8
Здравейте! Скоро получих предложение за работа в Хепи като сервитьор, ако някой е работил там, ще може ли да ми даде мнение и да ми каже какви са смените и заплатите, тъй като се чудя дали да отида ?
Виж целия пост
# 1
Здравейте! Скоро получих предложение за работа в Хепи като сервитьор, ако някой е работил там, ще може ли да ми даде мнение и да ми каже какви са смените и заплатите, тъй като се чудя дали да отида ?
Питай на интервюто или звънни на Човешки ресурси и задай въпросите, които те вълнуват.
Виж целия пост
# 2
Имах позната, която работи там три години. Заплата ти е на процент от оборота за месец, който сама си направиш, нямаш твърд надник. Колкото си изкараш, тоест ако нямаш много клиенти и заплатата ти е нищожна. Имай предвид, че в Хепи условията са като в казарма. Спазваш определен стандарт пред клиентите, сервираш всичко ДО дадена минута, не трябва да се бавиш с вземането и носенето на поръчката. Ще имаш и тайни клиенти и всичко се следи на камера. Но може да изкараш много пари от бакшиши. Същата моя позната остана там както казах три години именно заради парите. Заплатата си я спестяваше - живееше и плащаше наема и сметките само от бакшишите. Но както казах всичко зависи от оборота, който си направиш. И естествено да издържиш на военното положение.
Виж целия пост
# 3
Една позната работеше там. Изкарваше луди бакшиши, но усмивката и беше непрекъснато на лицето.
Виж целия пост
# 4
И аз имам приятелка, която работи в Хепи (ресторанта в София на "Раковски", срещу НАТФИЗ). Работата й има много плюсове и много минуси.
Плюсове:
- Изкарва много от бакшиши, страшно омайва клиентите
- Смените са поносими - не смеят да злоупотребяват в тази област
- Голям процент от клиентите са мили и възпитани, дори и късно вечер рядко стават проблеми
- Сплотен екип са по нейни думи, разбира се добре с колежките, излизат в свободното си време и т.н.
Минуси:
- Стандартите са много високи - униформата трябва да блести, усмивката е закована за лицето, държанието трябва да е безупречно
- Поведението е на ръба на роботизираното
- По време на смяна е почти абсурдно да седнеш, натоварването е огромно
- Неизбежно се трупа хронична умора от шантавите смени
Виж целия пост
# 5
И аз имам приятелка, която работи в Хепи (ресторанта в София на "Раковски", срещу НАТФИЗ). Работата й има много плюсове и много минуси.
Плюсове:
- Изкарва много от бакшиши, страшно омайва клиентите
- Смените са поносими - не смеят да злоупотребяват в тази област
- Голям процент от клиентите са мили и възпитани, дори и късно вечер рядко стават проблеми
- Сплотен екип са по нейни думи, разбира се добре с колежките, излизат в свободното си време и т.н.
Минуси:
- Стандартите са много високи - униформата трябва да блести, усмивката е закована за лицето, държанието трябва да е безупречно
- Поведението е на ръба на роботизираното
- По време на смяна е почти абсурдно да седнеш, натоварването е огромно
- Неизбежно се трупа хронична умора от шантавите смени

Това с роботизирането е абсолютно вярно! Относно приличните смени не съм много съгласна. Има къси, но има и дълги смени, които могат да се проточат по 16 часа. Сервиторите са длъжни да си изчакват клиентите, докато станат, почистят масата и си оправят района за следващата смяна. Не могат да се хранят или да пият вода пред клиентите. Дъвката е 100лв. глоба.
Относно милите клиенти не на всякъде е такъв късмет. Моята приятелка беше в друг ресторант от веригата и често имаше главоболия с хора, които са РЕШИЛИ че днес ще ядат безплатно (заради косъм в салатата примерно). Била съм свидетел как една жена си сложи косъм в салатата, почти изядена, само и само да не я плаща.
Виж целия пост
# 6
Относно сядането за ядене и пиене - написала съм го. За дъвката съм на хиляда процента съгласна с глобата. Освен това отбелязах, че голям процент са мили и възпитани, а не всички клиенти.
За едни това е ужасна работа, за други може да е мечтаната работа.
Виж целия пост
# 7
Работила съм в Хепи преди поне 20г във Варна когато бях студентка. Всичко което описвате важеше и тогава. НО заплата ми беше по-висока от на майка ми с бакшишите беше достатъчно, за да спестявам и след това да карам поне 4 месеца без да работя (учех редовно).
Абсолютно съм съгласна, че е изморително, но млад човек може да издържи.
Виж целия пост
# 8
Относно сядането за ядене и пиене - написала съм го. За дъвката съм на хиляда процента съгласна с глобата. Освен това отбелязах, че голям процент са мили и възпитани, а не всички клиенти.
За едни това е ужасна работа, за други може да е мечтаната работа.

Не че се заяждам, ама не си го написала (специално за яденето и пиенето).
Аз го пиша за авторката да си има представа за какво става дума, преди да приеме работата, защото както каза жената преди мен - за студенти е ок. Но има и такива, които са решили че да си сервитьор е лесна работа и може да си правиш каквото си поискаш, да си пафкаш и да си хапваш (защото работиш в ресторант, все пак). На много такива примери съм се нагледала по ресторантите, дето сервитьорката си е седнала на бара и си лафи с бармана на по кафенце, без дори да забележи новите клиенти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия