Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Помпи за кърма

  • 2 299
  • 24
Здравейте,
Имам известни чуденки относно помпите  за кърма.
В момента с бебето  ми сме на смесено хранене, като винаги слагам на гърда преди да дам АМ, но е доста мързелива и  завършва винаги с дъвчене на зърното. Както и да е.. винаги я слагам, поне за стимулиране.
През останалото време използвам помпа за кърма, като последно време се чудя дали да не я сменя с по-хубава, но не знам дали всички са на един принцип и реално само да хвърля пари на вятъра. В момента съм с ел. Помпа barbabebe и ръчна на Чико. На едно цедене от двете  гърди имам около 60-70 мл.
Консултанти по кърмене ми препоръчаха Spectra.
Дали тази помпа би подобрила количеството и като цяло лактацията.
Примирих се с идеята,че евентуално няма да минем основно на кърмене, но е важно  за мен да задържа кърмата си и да замествам колкото се може повече хранения с кърма.
Виж целия пост
# 1
Medela са мн добри помпи, но най-добре да ви кажат майки, които се цедят. Също препоръчвам сондичка (тръбичка за хранене, supplementor  Medela) и шишето за неотбиване на Medela Calma 150
Виж целия пост
# 2
Меделаа са мерцедеса на помпите. Пробвах няколко вида. Спектра също ги хвалят, но лично не съм пробвала.
Тук има тема за кърменето и много момичета са успели да махнат добавката Ам. Може да попитате там също за съвети.
Виж целия пост
# 3
Спектра и Медела са добри.
Виж целия пост
# 4
В болницата се цедях с Медела,а за вкъщи взехме на Авент.С Медела ми беше по -лесно,но вече бяхме купили.
Виж целия пост
# 5
По коментарите да разбирам, че количеството  и лактацията все пак имат значение от помпата, тъй като аз имам 2  и се чудя дали да взема и друга, от известните.
Виж целия пост
# 6
При мен нямаше разлика в количествата,просто на Медела ми беше по-удобна.
Виж целия пост
# 7
На мен и двете помпи са ми удобни...
Виж целия пост
# 8
Количеството кърма няма нищо общо с помпата.
Виж целия пост
# 9
Незнам какво да ти кажа,аз лично изцеждах по 35мл. горе долу.Моето дете се роди в 31седмица и когато си го взехме у дома не можеше даже и от шише да пие.Голям зор беше с гърдата и след втория месец минахме на АМ.Говори с консултантите по кърмене и те да ти кажат най-добре.
Виж целия пост
# 10
А даваш ли на бебето изцедената кърма? Давай нея вместо АМ. И дръж максимално дълго на гърда, не гледай часовника. Бебето стимулира най-много и само то е в състояние да си произведе достатъчно количество мляко от теб.
Докато даваш добавка и 10 помпи да имаш няма да ти свършат работа.
Най-добре се свържи с консултант по кърмене, където да обясниш текущата ви ситуация и тя ще ти даде адекватен съвет.
А по темата - аз имам електрическа Медела Суинг. Върши работа, но за мен помпите си заслужават парите само, ако примерно се връщаш на работа или имаш някаква друга пречка да кърмиш детето постоянно и трябва да изцеждаш и складираш. Моята съм я ползвала първия месец и то не особено редовно. Бебето си свърши работата с регулацията на млякото Simple Smile
Успех!
Виж целия пост
# 11
Аз ползвах на Авент. Бях доволна. Цедих се за да имам резерв, ако ми се наложи да изляза по работа , а и за да не ми намалее кърмата, тъй като моята дъщеря, спеше по цяла нощ (още от родилното).
Виж целия пост
# 12
Сондата на Медела също е много добра. За тези които не знаят - представлява тръбичка свързана с малко шише, майката го слага на врата си, а тръбичката се прилепя към зърното и бебето пие АМ, или изцедена кърма.  Опитвала съм и с обикновена сонда, не може да става дума за сравнение. Медела имат и различни дебелини на тръбичките, много са меки и бебето не ги усеща. Не се задавя, сондата има специални клапи.
Виж целия пост
# 13
Свързвах се с консултант, слагам винаги на гърда, но просто е много мързелива и заспива. Правя компресия, ръчкам я , пащипвам, но.... не. Хапне малко и заспи. Пробвала съм да не давам добавка  след кърмене, но бебето се събужда след 30 мин нервно, слагам пак на гърда, но явно няма нищо и изпада в истеричен рев, който трае по 2 часа с прекъсване, дори наядена вече с АМ.
Да, кърменето е важно за мен, но спокойствието на детето е по-ценно.
Виж целия пост
# 14
ще ти се получат нещата, трябва да се сработите с бебето.  Не се отказвай, бебето реве, защото и то, милото, се притеснява. А то усеща и твоето притеснение също.
Никой не се е родил научен, жалко, че лекарите не са наясно и не окуражават повече майките, а предписват АМ -набухвателя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия