Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ренген мъдрец и операция

  • 208
  • 10
Здравейте, въпросът може да е тъп за някои от Вас, но съм нова в това нещо и искам да го задам.
Тъй като с мъжа ми този месец почнахме опитите за бебе, а зъболекарката ми ми каза, че трябва да ми се извади долен ляв мъдрец, защото има кариес и е наклонен към съседния кътник. Обаче ме притеснява това, че ако е станало чудото за бебе (казвам чудо, защото съм с Хашимото и хормоните играят непрестанно) дали снимката и самата операция като упойки и прочие няма нещо да навреди? Тя каза да не го мисля и че няма.. Но аз смятам, че трябва да дам най-доброто от мен и по никакъв начин да не му вредя. Какво бихте ме посъветвали вие? Да си направя ли снимката? Очаквам цикъл към 26ти и още не знам какъв е резултата. Благодаря на всички, които ще се отзоват! Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Ако очаквате новият цикъл да започне на 26-ти, няма как да сте бременна все още.
Виж целия пост
# 2
Кариесът може да се пломбира. Ако не те боли съседния зъб, може и никога да не те заболи и аз не виждам, защо е задължително да се вади.  Иди на второ мнение зъболекарско.
Аз живея в чужбина, където мъдреците ги вадят по подразбиране, изобщо не мислят и не ги приемат за зъби. Но природата ти го е дала и сигурно има защо.

Виж целия пост
# 3
По-добре го извади сега, отколкото в напреднала бременност, когато има по-голяма вероятност да навредиш.
Виж целия пост
# 4
Наклонен мъдрец се вади, защото може да направи по-голяма беля на съседните зъби. За жалост, в повечето случаи се стига до операция.
Щом очакваш цикъл на 26, това са 10 дни. Ако можеш отложи с 10-12 дни самата процедура, освен ако не е спешно.
Иначе аз не смятам, че би навредила снимката, упойката и самата операция на една евентуална бременност.
Виж целия пост
# 5

Щом очакваш цикъл на 26, това са 10 дни. Ако можеш отложи с 10-12 дни самата процедура, освен ако не е спешно.


Е, защо да отлага?
Колкото по-рано, толкова по-добре.

На мен ми вадиха зъб с упойка в ранна бременност. Има упойки, които са за бременни и са много бързо действащи.
Виж целия пост
# 6
10 дена не са фатални, освен ако не я боли зъба, тогава колкото по-бързо действа, толкова по-добре. За нейно спокойствие може да отложи, иначе аз не смятам за нужно.
Виж целия пост
# 7
От авторката:
Записах си час за утре за още едно мнение при друга стоматоложка и снимка да ми направи може в самия център. Ако кажат, че трябва операция, ще я направя възможно най-скоро.
Мен лично самата ренгенова снимка ме притесняваше, но щом казвате, че няма да навреди. Иначе за упойки знам, че има такива за бременни. Пък Дай Боже да е станало и бебчето. Благодаря на всичко това за отговорите. Бъдете здрави!
Виж целия пост
# 8
Една снимка е много малко облъчване, а упойките, както и ти каза, може да са по-леки и специално за бременни. Но даже и най-дормалната упойка няма да навреди.
Виж целия пост
# 9
аз имах счупен мъдрец с кариес в 8ма седмица, всички лекари посъветваха да не се вади а да се наблюдава, извадихме го чак след като родих. Ако не те боли, можеш да изчакаш до 26ти да си направиш тест и тогава след цикъл си правиш процедурата.
Виж целия пост
# 10
Аз кърмих, когато ми правиха зъбна картина. Сложиха ми специална жилетка, обясниха ми че се ползва само при бременни и кърмачки. Точно във втори месец бях, когато ми се наложи да ходя на зъболекар. Слагаха ми 2 пъти упойка. Разбира се, казвах че съм бременна.
На мен ми вадиха мъдрец и ми мина за 2-3 дни. Изпих само 2-3 обезболяващи. На 5 ден си хапвах нормално. Обаче на мъжа ми вадиха мъдрец оперативно. Направо след това се измъчи, почти 2 седмици беше постоянно на обезболяващи, вдигна температура, беше подут. Почти месец му отне, за да се възстанови. И неговия беше ретирал, за това е по- трудно и бавно възстановяване, имаше и 2-3 шева.
Моя съвет е ако се окаже, че не си бременна да го вадиш докато е време. А ако си по- добре да изчакаш, но само ако не ти създава проблеми.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия